سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رقابتهای وزنه برداری قهرمانی بزرگسالان آسیا؛

نخستین آزمون انوشیروانی در تاشکندقبل ازریو

نایب قهرمان المپیک 2012 لندن حالا در عرصه پر استرس مربی گری باید نخستین تجربه بین المللی خود را در رقابتهای قهرمانی آسیا تجربه کند.

به گزارش خبرنگار  سایر حوزه های گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان  ؛ مسابقات وزنه برداری  قهرمانی 2016بزرگسالان  آسیا از فردا چهارشنبه برای تیم ملی ایران و البته سجاد انوشیروانی آغاز می شود در جای که این مربی چهار سال قبل نقره المپیک را در لندن بدست آورد و حالا می خواهد تیمی را برای المپیک آماده کند.

طبیعتا در فاصله 100 روز تا آغاز رقابتهای المپیک 2016، مسابقات وزنه برداری قهرمانی آسیا از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. در ازبکستان قرار نیست دستمان برای رقبا باز شود. ترکیب جوان شده تیم ملی هم موئد همین موضوع است اما برای سجاد انوشیروانی، که در آستانه المپیک، قرار است نخستین تجربه سرمربیگری خود را سپری کند، این مسابقات اهمیت فوق العاده ای دارد. اینکه سجاد انوشیروانی در صحنه رقابتها چگونه با شاگردانش رابطه برقرار می کند، چه وزنه هایی می گیرد و در شطرنج پشت صحنه چطور بازی خوانی خواهد کرد از جمله مواردی هستند که عیار نایب قهرمان المپیک 2012 را در عرصه مربیگری تا حدودی مشخص می کند.

با همه این تفاصیل نتیجه به دست آمده را، هرچه که بود (خوب یا بد)، نمی توان به پای انوشیروانی نوشت. از روزی که شورای عالی فنی تصمیم گرفت سکان هدایت تیم ملی وزنه برداری را به انوشیروانی جوان بدهد هنوز 40 روز هم نمی گذرد. حسین توکلی در آخرین روز کاری سال 94 از سمت سرمربیگری تیم ملی برکنار شد تا انوشیروانی در قامت سرمربی تیم ملی بزرگسالان از 7 فروردین کار خود را آغاز کند. 
البته  آغاز دوران سرمربیگری انوشیروانی به  11 ماه پیش برمی گردد، به چهارم خرداد 94  که شورای عالی فنی او را به عنوان سرمربی تیم جوانان منصوب کرد. با این حال انوشیروانی فقط نفرات جوان تیم را تمرین داد، چراکه رقابتهای قهرمانی جوانان جهان قرار است تیرم ماه امسال در گرجستان برگزار شود. 

حالا سئوال اصلی این است که آیا این مربی جوان، که تنها تجربه مربی گری اش در عرصه بین المللی به حضور در کنار حسین توکلی در رقابتهای سال گذشته قهرمانی آسیا  خلاصه می شود، برای رقابتهای آسیایی امسال استرس دارد یا خیر. خودش می گوید: هيچ استرسي ندارم و با تمام انرژي كارم را نجام مي دهم تا وزنه برداران را در بهترين شرايط روانه تخته وزنه برداري كنم.
انوشیروانی که از جو حاکم بر اردو رضایت کامل دارد، می افزاید: خوشبختانه رابطه خوبی میان من و نفرات ملی پوش برقرار است و آنها من را به عنوان سرمربی تیم پذیرفته اند. خود من هم اگرچه تجربه چندانی در عرصه مربیگری برخوردار نیستم، اما بیش از 15 سال از عمرم را در سطح اول وزنه برداری گذرانده ام و از علم روز دنیا عقب نیستم. از طرفی حضور در رقابتهای مختلفی چون قهرمانی جهانی، المپیک، بازیهای آسیایی و قهرمانی آسیا و کار با مربیان با دانش و خوب تجربیات ارزشمندی برای من به همراه داشته است و من تمام تلاشم را می کنم تا این تجربیات را به بهترین شکل به شاگردانم منتقل کنم.

*ترکیب جوان تیم ملی در ازبکستان

جوانگرایی در تیم ملی وزنه برداری کشورمان فقط به کادر فنی خلاصه نمی شود. تیم ملی در ترکیب نفرات خود هم دست به جوانگرایی زده است تا از تجربیات حضور در این میدان آسیایی در آینده بیشترین بهره را ببرد. تیم ملی وزنه برداری کشورمان را در چهل و ششمین دوره رقابتهای وزنه برداری قهرمانی آسیا این نفرات تشکیل می دهند: 

دسته 77 کیلوگرم: علی میری
دسته 85 کیلوگرم: سید ایوب موسوی
دسته 94 کیلوگرم: علی هاشمی و رضا بیرالوند
دسته 105 کیلوگرم: کیا قدمی و محمد رضا براری
دسته 105+ کیلوگرم: بهادر مولایی و محسن بهرام‌زاده

در این تیم محمدرضا براری با 27 سال سن با تجربه ترین وزنه بردار محسوب می شود و در مقابل نفراتی چون رضا بیرالوند با 19 و ایوب موسوی با 21 سال سن اولین حضور خود در تیم ملی بزرگسالان را تجربه می کنند. سایر نفرات تیم هم چهره های جوانی هستند. از علی میری 20 ساله گرفته تا بهادر مولایی که کوله باری از تجربه را یدک می کشد اما فقط  24 سال سن دارد. نکته قابل اتکای این تیم تجربه ای است که 5 وزنه بردار اوزان 94، 105 و 105+  کشورمان به واسطه حضور در رقابتهای جهانی به همراه دارند. علی هاشمی در رقابتهای جهانی آمریکا و در تیمی که به هیچ وجه خوب نتیجه نگرفت بعد از کیانوش رستمی بهترین نتیجه را کسب کرد و پنجم شد. 

کیا قدمی هم سال 2014 توانست جز 5 وزنه بردار برتر دسته 105 کیلوگرم جهان باشد. محمدرضا براری ت مدال برنز رقابتهای جهانی 2013 را در کارنامه دارد و بهادر مولایی هم عنواندار نایب قهرمانی جهانی در همان سال 2013 است. پنجمین وزنه برداری که میدان جهانی را حداقل یک بار تجربه کرده محسن بهرام زاده است که در سال 2014، در کنار بزرگانی چون ایلین ایلیا قزاق در دسته 105 کیلوگرم رقابت کرد. با این حال اتفاق ویژه برای بهرام زاده رفتن به یک وزن بالاتر است. این وزنه بردار بوشهری که در رقابتهای لیگ چندین بار تنه به تنه وزنه برداران فوق سنگین رقابت کرد، حالا در اولین میدان بین المللی قرار است در دسته فوق سنگین به میدان برود. 

*صدرنشینی یک ایرانی در استارت لیست

در مسابقات قهرمانی آسیا 2016 که گزینشی المپیک محسوب می شود، 161 وزنه بردار از 30 تیم با یکدیگر رقابت می کنند. از آنجا که ایران از وزن 77 کیلوگرم به بعد نماینده دارد، بنابراین رقابت ملی‌پوشان ایران از روز چهارشنبه آغاز می شود. آنچه در ادامه می آید وضعیت وزنه برداران کشورمان با توجه به استارت مسابقات است

دسته 77کیلوگرم
علی میری با 11 وزنه بردار به رقابت می‌پردازد. رکورد ورودی او 341 کیلوگرم است که در رده چهارم استارت لیست قرار دارد. بیشترین رکوردی ورودی متعلق به وزنه بردار تایلند با 355 کیلوگرم است.
دسته 85 کیلوگرم
ایوب موسوی نماینده ایران در این وزن است که با رکورد 361 کیلوگرم در رده نخست استارت لیست وزن خود قرار دارد. او با 9 وزنه بردار رقابت خواهد کرد.
دسته 94کیلوگرم
ایران در این وزن دو نماینده دارد. علی هاشمی با رکورد 366 کیلوگرم نفر سوم و رضا بیرالوند با رکورد 363 کیلوگرم نفر چهارم استارت لیست این وزن هستند. جین یون سئونگ از کره جنوبی با 380 کیلوگرم در رده نخست قرار دارد.
دسته 105 کیلوگرم
محمدرضا براری و کیا قدمی در وزن 105 کیلوگرم برای ایران بر روی تخته خواهند رفت. رکورد ورودی برای این دو وزنه‌بردار 391 کیلوگرم در نظر گرفته شده که نفر سوم و چهارم استارت لیست هستند. ایوان افریموف نفر هشتم جهان و سرداربیک داسمورتوف نفر دهم جهان که هر دو از ازبکستان هستند با رکورد ورودی 395 کیلوگرم رقبای نمایندگان ایران محسوب می شوند.
دسته 105+ کیلوگرم
محسن بهرام زاده و بهادر مولایی نمایندگان ایران در فوق سنگین هستند که رکورد ورودی هر دو 407 کیلوگرم است. آنها با این رکورد ورودی سوم و چهارم استارت لیست هستند. چن شی از چین تایپه با رکورد ورودی 420 کیلوگرم و روسلان نورالدینوف ازبک با رکورد وردی 415 کیلوگرم مهمترین رقبای این دو ملی پوش ایرانی خواهند بود.

*برنامه رقابت وزنه برداران ایرانی  در ازبکستان

چهارشنبه 8 اردیبهشت 
علی میری: دسته 77 کیلوگرم (ساعت 18:30به وقت تهران)

پنجشنبه 9 اردیبهشت
سید ایوب موسوی: دسته 85 کیلوگرم (ساعت 18:30به وقت تهران)

جمعه 10 اردیبهشت
علی هاشمی و رضا بیرالوند: دسته 94 کیلوگرم (ساعت 18:30 به وقت تهران)

شنبه 11 اردیبهشت
محمدرضا براری و کیا قدمی: دسته 105 کیلوگرم (ساعت 10:30 به وقت تهران)
بهادر مولایی و محسن بهرام زاده: دسته 105+ کیلوگرم (ساعت 15:30به وقت تهران)

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.