سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ظریف: مهم‌ترین مشکل برجام، کنار کشیدن آمریکا است

وزیر خارجه ایران در مصاحبه‌ با یک مجله آمریکایی «پاپس کشیدن آمریکا» را مهم‌ترین مشکل اجرای برجام دانسته است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ «نیویورکر» بامداد سه‌شنبه متن کامل مصاحبه محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران با این مجله آمریکایی را قرار داده است.

ظریف در این مصاحبه که ظاهراً قبل از دیدارش با جان کری، وزیر خارجه آمریکا در نیویورک انجام شده در پاسخ به سوال «رابین رایت» خبرنگار نیویورکر درباره اظهارات باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا درباره همکاری نظامی این کشور با کشورهای حاشیه خلیج فارس علیه ایران گفت: «خب، من فکر می‌کنم عادت‌های کهنه، سخت از بین می‌روند.»

«رابین رایت» همچنین از آقای ظریف درباره اظهار نظری از اوباما که برای جلوگیری از تشدید درگیری‌ها در داخل منطقه، خواستار تعامل با «گروه‌های معقول‌تر در داخل ایران» شده بود، پرسید. ظریف گفت: «این چیزی است که من فکر نمی‌کنم تقسیم کردن ایران به گروه‌های "معقول" و "غیرمعقول"، نه درست و نه اثربخش است و نه به کسی ربطی دارد. ایالات متحده قبلاً این کار را انجام داده، اما دستاوردی نداشته است.»

«رایت» با یادآوری مصاحبه‌ای از وزیر خارجه ایران در سال 2013 با همین مجله که در آن گفته بود بعد از توافق هسته‌ای روابط بهتر با کشورهای حاشیه خلیج فارس را در اولویت قرار خواهد داد، پرسید: «پایان دادن به این درگیری‌های نیابی مستلزم چه کاری است؟»

وزیر خارجه ایران، با بیان اینکه «منطقه، اولویت اول ما است» افزود: «ما می‌خواهیم از هر فرصتی برای همکاری با همسایگانمان در خلیج فارس همکاری کنیم. ما هم به صورت علنی و هم خصوصی، پیشنهاداتی را برای تعامل و گفت‌وگو مطرح کرده‌ایم. اما متأسفانه آنها گوش شنوا ندارند.»

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران، سپس با اشاره به سیاست ایران در قبال عربستان سعودی گفت: «مسئله این نیست که وجود تنش لازم است. ما خویشتنداری را از خیلی وقت پیش آغاز کردیم، وقتی که آنها برای 8 سال از صدام حسین حمایت کردند، اما او به آنها پشت کرد و هدف حمله قرارشان داد.»

وی ادامه داد: «طی دو سال و نیم گذشته، وقتی که ما وارد مذاکرات هسته‌ای شدیم، سعودی‌ها هر کاری برای تخریب آن مذاکرات، (اعم از) اشباع بازارهای نفتی، انجام دادند و ما خویشتن‌داری به خرج دادیم. هر چیزی حدی دارد.» 

خبرنگار نیویورکر از وزیر خارجه ایران پرسید: «به نظر می‌رسد توافق هسته‌ای با برخی مشکلات روبرو شده. می‌توانید درباره این مشکلات توضیح بدهید؟»

آقای ظریف گفت: «مهم‌ترین مشکل این است که ایالات متحده، بعد از هشت سال متفرق کردن همه با هراس‌افکنی و وضع جریمه‌های سنگین علیه کسانی که می‌خواستند با ایران تجارت کنند، خودش را کنار کشیده است. میلیاردها دلار جریمه علیه موسسات مختلف مالی اروپا وضع شد. ایالات متحده بایستی به بانک‌های مختلف می‌رفت و می‌گفت گذشته‌ها گذشته.»  

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که چه انتظاری از نتایج دیدارهایش با جان کری، وزیر خارجه ایران دارد هم گفت: «من می‌خواهم شاهد این باشم که بانک‌های اروپایی بدون ترس از اقدام تلافی‌جویانه آمریکا با ایران وارد معامله می‌شوند. مسائل زیادی به این موضوع ربط دارند. ما همان‌طور که تعهداتمان را کامل انجام دادیم، حق داریم به طور کامل هم نفع ببریم. آنها باید پیامی بفرستند مبنی بر اینکه انجام تجارت با ایران، برای آنها هزینه‌ساز نخواهد بود. والسلام. بدون اما و اگر.»

ظریف تأکید کرد: «نظام‌های بین‌المللی، معاهدات بین‌المللی و هنجارهای بین‌المللی نه به خاطر خوب بودن هیچ‌کس، بلکه به خاطر منافعی که دارند، رعایت می‌شوند. اگر چنین نشود (نفعی حاصل نشود)، دوام این توافقنامه‌ها به خطر می‌افتند.»

وزیر خارجه ایران گفت که توافق هسته‌ای پابرجاست اما هشدار داد در صورتی که یکی از طرف‌ها به آن پایبند نباشد، خاتمه خواهد یافت.

خبرنگار نیویورکر پرسید: «الان آخرین سال حضور اوباما و جان کری در دولت است. شما فکر می‌کنید یک رئیس جمهور جدید، خواه دموکرات باشد یا جمهوری‌خواه، چه معنایی در آینده فرایندی خواهد داشت که در دوران دولت اوباما شروع شد؟»

ظریف گفت: «من بیشتر تمایل دارم که این فرایند در دوران دولت اوباما به ثمر بنشیند. اعتقاد من این است که اگر چنین بشود، روسای جمهور آینده ایران و آمریکا، هر دو، محافظت از آن (توافق) و ضمانت ادامه آن را در راستای منافعشان خواهند داد، چون ما عقیده داریم که این توافق خوبی است.»

وی افزود: «بنابراین، تمرکز من این است که ما این توافق را در طول ماه‌های باقی مانده از دوران جان کری و خودم مستحکم کنیم و اطمینان حاصل کنیم که همه، منافع پایبندی به این توافق را درک می‌کنند.»    

خبرنگار نیویورکر گفت: «آیا شما فکر می‌کنید که رئیس‌جمهور بعدی آمریکا - هر کدام از حزب‌ها که برنده شود - احتمال دارد که همین قدر رفتارش دوستانه باشد یا به اندازه رئیس‌جمهور فعلی علاقه‌مند به مذاکره باشد؟»

ظریف گفت: «اما بسیاری از مردم در ایران، (رفتار) این دولت (آمریکا) را چندان هم دوستانه نمی‌بینند.»

وزیر خارجه ایران در پاسخ به این سوال که معمولاً هر چند وقت یکبار با جان کری تعامل می‌کند گفت: «اغلب اوقات.»       

او اضافه کرد که بسته به شرایط ممکن است «دو تا سه بار در روز» با همتای آمریکایی‌اش تماس حاصل کند.

وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از این مصاحبه به موضوع روابط ایران و آمریکا در طول دو سال و نیم گذشته پرداخت و گفت: «ما امیدوار بودیم که همکاری‌های بیشتر بر سر این موضوع بی‌اعتمادی (بین دو کشور) را از بین ببرد. و من هنوز هم فکر نمی‌کنم که خیلی دیر باشد. همان‌طور که رهبر ما سال گذشته گفتند، اگر تجربه مذاکرات هسته‌ای ثابت کنند که آمریکا رویکردش در قبال ایران را عوض می‌کند - و رویکردش را بر اساس احترام متقابل و منافع قرار می‌دهد - شانس تغییر وجود دارد.»

ظریف ادامه داد: «اما اگر ایالات متحده بخواهد به سیاست‌های خصمانه‌اش ادامه بدهد، اما مجبوریم به توافق هسته‌ای بچسبیم و تلاش کنیم که آن را سرپا و موثر نگاه داریم. توافق هسته‌ای، هنوز هم می‌تواند زیربنا باشد و نه سقف. اما این نیازمند اراده سیاسی مثبت از طرف آمریکا است تا روش تکرار گذشته‌ها و مسیرهای نخ‌نما درباره ایران را کنار بگذارد.»

وزیر خارجه ایران همچنین حکم دیوان عالی آمریکا برای پرداخت حدود 2 میلیارد دلار به خانواده‌های قربانیان بمب‌گذاری سال 1983 بیروت واکنش نشان داد و گفت: «کل احترامم به دستگاه عدالت آمریکا از بین رفت.»

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۰۵ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
اشتباه می کنید ؛ مهمترین اشکال برجام خود برجام است » که به دیگران القاء کرده که انگار اینورا خبرایی است !
دشمن در برابر حمله و فعال بودن عقب می نشیند و در برابر انفعال یا درجا زدن جسارت پیشروی اش یشتر می شود . تعامل با معامله فرق دارد هر چند از یک ریشه باشند !! و اگر طرف مقابل معامله ، کلّاش و بد‌عهد باشد که فاتحه معامله از همان اول خوانده شده است و فقط فرصت‌هاست که تباه می‌شود
ناشناس
۱۴:۰۴ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
مرگ بر ا م ر ی ک ا
ناشناس
۰۹:۱۳ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
اون بدبختی که نوشته دشمن اصلی ما عربستانه معلومه که جز صدای قار و قور شکمش چیزی تو دنیا نگرانش نمیکنه و صدای حقیقت رو تو دنیا نشنیده!!!!
آخه بی سواد یه مشت شکم گنده که جز رقص با شمشیر هنر دیگه ایی ندارن رو کی تجهیز نظامی کرده که اینجوری داره واسمون خط و نشون میکشه؟ آمریکا رو اگه کلا واسه یک هفته بفرستن مریخ واسه مرخصی و صهیونیستا رو هم با خودِ نحسشون ببرن دنیا تبدیل به بهشت خواهد شد و دیگه هیچ موجودی جرات عربده کشی هم نخواهد داشت
راستی شما هنوز نقش انگلیس رو هم خوب نمیدونی!برو بخون که که آل سقوط رو کی پا داد که اینجوری داره دنیای اسلام رو با سرعت بولدوزری له میکنه
ناشناس
۱۴:۰۳ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
امریکا مثل ویروسه ووهابیت مثل عضو عفونی شده
دراصل عامل اصلی را که همان ویروس باشد ازبین ببریم
مشکل حل میشود واین جوجه وهابی ها نمیتونن برای ما شاخ وشونه بکشن
ناشناس
۲۳:۳۹ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
از کرامات شیخ ما این است/شیره را خورد و گفت شیرین است
ازکرامات شیخ ما چه عجب/پنجه باز کرد و گفت یک وجب
آقای ظریف الظرفا!
رهبری بارها این سخن را فریاد کشیدند ولی ......
ناشناس
۱۵:۰۵ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
خداقوت پهلوون.
ناشناس
۱۳:۴۷ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
هر وقت دیدید دشمن از کار شما عصبانی بود بدونید راه را درست رفته اید
ناشناس
۱۳:۴۶ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
مطمئنم روزی می رسد که به تلافی این حرکت آمریکا پاسخ کوبنده ایی خواهیم داد
ناشناس
۱۳:۴۲ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
مگه امریکا تا حالا وسط بود که الان بخواهد کنار بکشد !؟!؟!؟
ناشناس
۱۲:۴۶ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
روزو شبمون شده ببینیم این امریکایی های کثیف چی میگن مگه ما روزی وزندگیمون وابسته به دهن نجس اوناس
یه کم به خودبیایید وبا توکل بر خدا دنبال استفاده ازظرفیتهای داخل باشید
ناشناس
۱۲:۳۰ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
چه برجام می شد و چه نمی شد آمزیکا اموال ایران را که در کشورش مصادره کرده بوده رو می دزدیده و به هر بهانه ی دیگری باز این کار رو می کرده
هیتلر اومد فیزیکی دنیا رو کنترل کنه کله پا شد
آمریکا داره همون کار هیتلر رو می کنه به روش نرم
تنها راه مقابله با آمریکا کشور عزیزمان ایران به تنهایی نیست باید به روش نرم همراه با چند کشور و روشن کردن آنها این کار رو کرد همون اعتلافی که در جنگ جهانی دوم بصورت سخت افزاری رخ داد به یه همچین اعتلافی به صورت نرم افزاری نیاز داریم.
مطمئنم روزی می رسد که به تلافی این حرکت آمریکا پاسخ کوبنده ایی خواهیم داد
خداوند با صابرین است
ناشناس
۱۲:۰۰ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
زنده بادظریف سردار باغیرت دیپلماسی
ناشناس
۱۱:۳۴ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
در اینکه امریکا عهد شکن هست شکی نیست ولی مطمنا اکثر ملت بزرگ ایران دشمن اصلی خود رو اسراییل و هم پیمان عربی اون رو عربستان میدونن .. امام فرمودند هر وقت دیدید دشمن از کار شما عصبانی بود بدونید راه را درست رفته ایدو این عصبانیت اسراییل و عربستان نشانه این است که ما راه را درست رفته ایم.. و برای عصبانیت بیشتر اونها لازمه اش اتحاد و همبستگی ما در داخل هست و از اظهار نظراتی که با اونها همسویی داره باید دوری کنیم و در اخر اینکه به نظر این حقیر ما محتاج برجام هستیم نه امریکا
ناشناس
۱۱:۰۱ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
ما محتاج برجام هستیم.. بعضیا واقعا نمیدونن چی بر سر مردم افتاده از این برنامه هسته ای.. فرض کنید این برجام به سرانجام نرسه و روز از نو روزی از نو... فک میکنید چه اتفاقی خواهد افتاد؟؟؟ حتما اقتصاد امریکا ویران میشه .. نفت کشورهای غربی دیگه تامین نمیشه...و به کل غرب و شرق و کل دنیا فلج میشه... لطفا اجازه بدید سیاست ها رو سیاستمدارن تعیین کنن .... زنده باد ظریف سردار بزرگ سیاست خارجی
ناشناس
۱۳:۰۹ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
فقیرم حقیرم بیچاره ام به منه فلک زده کمک کنید
گیرم الان امریکا دلش برای امثال شما سوخت اخرش که چی تا اخر پدر هم به فرزندش کمک نمیکنه
20سالش که شد یه لگد میزنه ازخونه بیرون میندازش
این طور که شماچشم به دستان اونا دوختین عاقبت خوشی نخواهید داشت
ناشناس
۱۰:۵۱ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
باز دم ظریف گرم که حرفهاش رو بدون تعارف میزنه نه مثل بعضی از سیاسیون هنوز به دنبال مذاکره با غرب میگردن.
ناشناس
۱۲:۴۲ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
رک ترین فرد در دفاع ازحقوق مردم احمدی نژاد بود
ناشناس
۱۰:۵۰ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
و این نتیجه اعتماد به امریکاست. نتیجه عدم اعتماد به هوشیاران و دانایان مملکت ...
ناشناس
۱۰:۴۱ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
برجام برای مادر عمل و برای اونا فقط در کاغذ : خوب عزیز دل! رهبر فرزانه انقلاب از همون اول فرمودند ،{من به این توافق خوش بین نیستم } . چرا شما گوش نکردی ! چرا افتخارات چند ساله دانشمندان هسته ای را فنا کردی!
چرا عهد نامه ترکمان چای و گلستان را تکرار کردی!
حالا هم میگی ، آمریکا باهاتون همکراهی نمیکنه! !!خوب پسر خوب شما به تمام تعهداتون عمل کردی اونا تاحالا چکار کردن؟ فقط در کاغذ عمل شده و زحمت کشیدن تایپ کردن ! آقای ظریف مردم همه اینها رو میفهمن شما چرا آبرو مندانه از مردم عذرخواهی نمیکنی و غنی سازی رو شروع نمیکنی
ناشناس
۱۰:۳۲ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
ظریف بهترین بهترین وزیر امور خارجه در ایران و دنیا
ناشناس
۱۰:۲۹ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
آیا غیر از این است که دکتر ظریف برای ایران خودش را به آب و آتش میزند.? دارد با آبروی خودش برای پیشرفت ایران و نرسیدن گزند از طرف بدخواهان داخلی و خارجی به کشورمان ،بازی میکند
ناشناس
۱۰:۱۸ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
اینکه ازمسائل پیش پاافتاده است ومقام معظم رهبری هم بارهاتاکیدفرمودندبه انهااعتمادنکنید وخارج راترک کنید وبه داخل بچسبید و چرابه این مسائل فکلرنکردید
ناشناس
۱۰:۰۵ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
ایران باید به آمریکا اولتیماتوم بدهد
ناشناس
۰۹:۵۰ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
ظريف ،دلسوزملت
ناشناس
۰۹:۳۷ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
به قول خودتون الان تازه 3 ماه از برجام گذشته
و آمریکا تازه 2 میلیارد دلار خورده اب هم روش
هنوز چند میلیارد دلار دیگه مونده که آمریکا برای اون برنامه داره
ناشناس
۰۹:۳۵ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
ببینم ما محتاج برجامیم یا امریکا مثل مرد بگو ؟
ناشناس
۰۹:۳۰ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
بله، مهمترین مشکل امریکاست و از مشکل امریکا مهمتر و مشکلتر افرادی هستند با اینکه میدانند مهمترین مشکل امریکاست به امریکا به عنوان حلال مشکلات نگاه میکنند
آنکس که نداند و نداند که نداند ابدالدهر اندر جهل مرکب بماند
من شک دارم که اقایان بداند و بدانند که بدانند که مهمترین مشکل امریکاست ؟
مهمترین مشکل نه امریکا بلکه کسانی هستند که به مهمترین مشکل ملت ایران یعنی امریکا اعتماد کردند
ناشناس
۰۹:۲۱ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
این رو رهبر عزیزمان از اول هزاران بار گوشزد کرد اما شما گوش نکردید
ناشناس
۰۸:۱۱ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
خوب شما هم دوباره غنی سازی را شروع کنید
ناشناس
۰۷:۴۷ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
مدال افتخار برای چی بهت دادند؟
ما می دونستیم کنار می کشه. چطور متوجه نشدی دکتر؟
ناشناس
۰۷:۴۲ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
ظریف: مهم‌ترین مشکل برجام، کنار کشیدن آمریکا است
خب مرد حسابی پسر خوب این حرف که داد همیشه رهبری بود(قابل اطمینان نبودن آمریکا). شمارفکر میکردین پسرخاله جونه
ناشناس
۰۷:۳۶ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
واقعا اقای ظریف از غیب گفتن ، این که بارها توسط رهبری و گوشزطد شده بودن خیانت پیشیگی امریکاییها و اینکه قابل اعتماد نیستند.
ناشناس
۰۷:۳۵ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
با سلام
وزیر محترم خارجه عزیز دو سال پیش رهبرمون فرمودند امریکا هدفش چیز دیگری است و برجام برایش معنی ندارد،حالا شما از دشمن شماره یک کشورمان چه توقعی دارید !؟
ناشناس
۰۷:۱۳ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
چه سخن حکیمانه ای
ناشناس
۰۷:۱۰ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
رهبری یارها گفتند به آمریکا اعتماد نیست
ناشناس
۰۵:۵۳ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
یکی رفته بود خواستگاری ؛ پرسیدند چطور بود گفت 50 درصد حلـــه !
50 درصد ما که حله فقط طرف مقابل..............................
ناشناس
۰۵:۳۵ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
مرگ بر آمریکای خاین و دزد
ناشناس
۰۹:۴۳ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
اخخخخخخخخخخخخخخخیییی من همش فکر میکردم مشکل احمدی نژاده
ناشناس
۱۵:۱۳ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
لطفا کمی هم به فکر مردم و این تورم و رکود باشید .