سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

ایران چه سلاح‌هایی را از " کرمیلن " می‌خرد؟ + تصاویر و مشخصات

جمهوری اسلامی ایران در سال جاری به منظور تقویت قوای دفاعی خود برای خرید تجهیزات جدید وارد مذاکره با برخی از کشورها شده است.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در 6 ماهه اخیر فاز جدیدی از تعاملات بین جمهوری اسلامی ایران و برخی کشورها در حوزه نظامی به وجود آمده است.ایران برای خرید تجهیزات جدید و پیشرفته نظامی با کشورهایی مانند روسیه، چین، فرانسه وارد مذاکره شد تا ادواتی مانند تانک و جنگنده و سامانه موشکی از آنها خریداری کند؛ در این میان " وزارت دفاع " ایران، از آنجایی که رابطه دوجانبه خوبی بین " تهران " و " مسکو " برقرار است و با توجه به همکاری‌های خوبی که در جنگ با گروه‌های تروریستی در سوریه با هم داشتند (کمک های مستشاری ایران و حملات هوایی روسیه) و با توجه به این نکته که قراردادهایی برای خرید تجهیزات نظامی در گذشته میان ایران و روسیه بسته شده بود دولت ایران علاقه بیشتری برای خرید تجهیزات از روسیه نشان داد که تاکنون برخی از آنها مانند " سامانه موشکی S300 " که قرارداد قبلی بسته شده بود در حال تحویل به ایران است و در سایر موارد نیز شنیده‌ها حاکی از این است که مقامات نظامی ایرانی در حال مذاکره با مقامات نظامی روسی برای بستن قرارداد هستند.






**  رابطه " تهران – مسکو " از گذشته تا اکنون

روابط ایران و روسیه در زمان " صفویه " و در سال 1523 قمری آغاز شده که این روابط گاه به صورت همکاری و گاه به صورت رقابت بوده است. این دو کشور سابقه طولانی در روابط دوجانبه اقتصادی و سیاسی دارند؛ اما این روابط به دلیل ناکارآمدی برخی از مسولان دولت صفویه و برخی کارشکنی‌ها در اتحاد جماهیر شوروی به صورت آشفته بود. اما بعد از فروپاشی این اتحاد روابط نزدیکتری میان دو کشور برقرار شد.

در حال حاضر روابط میان دولت‌های " تهران " و " مسکو " در بهترین شرایط خود قرار دارد؛ به گونه‌ای که حتی در زمان تحریم‌های غرب علیه ایران در زمینه هسته‌ای روسیه به عنوان نزدیکترین شریک تجاری ایران درآمد و همین نزدیکی باعث شد تا ایران برای خرید برخی از تجهیزات به‌روز و پیشرفته علاقه‌  نشان دهد.






 **  روسیه " بهترین شریک تجاری " ایران در زمان تحریم

" تهران " و " مسکو " بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی روابط بسیار خوبی را در همه زمینه مخصوصا در زمینه‌های " تجاری " و " اقتصادی " آغاز کردند به گونه‌ای که در زمینه تجارت این دو کشور علاوه بر سرمایه‌گذاری در بخش انرژی و سوخت در بخش کشاورزی نیز قراردادی را در سال 2009 میلادی به امضا رساندند؛ در ادامه نیز در سال 2010 قراردادی برای افزایش همکارها در زمینه انرژی میان دو کشور به امضا درآمد. 

در زمینه نظامی نیز ایران و روسیه قراردادهایی در زمینه‌های مختلف مانند خرید سامانه‌های موشکی را امضا کردند؛ اما متاسفانه با تصویب قطع‌نامه 1929 توسط سازمان ملل فروش هرگونه سلاح به ایران ممنوع شد و روسیه نتوانست به قرارداد خود عمل کند که البته اخیرا تحویل سامانه "S 300" پنجره جدیدی در تعاملات دو کشور به وجود آورد.

**  ایران مقصد تجهیزات " پیشرفته روسی "

بنا بر برخی گفته ها ایران برای خرید تجهیزات جدید و پیشرفته نظامی با کشورهایی مانند روسیه، چین، فرانسه وارد مذاکره شد تا تجهیزاتی مانند تانک و جنگنده و سامانه موشکی از آنها خریداری کند؛ در این میان " وزارت دفاع " ایران از آنجایی که رابطه دوجانبه خوبی بین " تهران " و " مسکو " برقرار است و با توجه به همکاری‌های خوبی که در جنگ با گروه‌های تروریستی در سوریه با هم داشتند و با توجه با این نکته قراردادهایی برای خرید تجهیزات نظامی در گذشته میان ایران و روسیه بسته شده بود دولت ایران علاقه بیشتری برای خرید تجهیزات از روسیه نشان داد.

در حال حاضر ایران تجهیزاتی مانند " سامانه موشکی S300 " را که قبلا برای خرید آنها اقدام به بستن قرارداد کرده بود در چند مرحله دریافت خواهد کرد که اولین محموله نیز در دو هفته اخیر  از طریق " بندرانزلی " وارد خاک ایران شد و در کنار تحویل این سامانه رایزنی برای خرید  تجهیزاتی مانند " تانک T90 " و جنگنده " سوخو 30 " انجام شده و در کنار آنها شنیده‌ها حاکی از این است این یگان مسلح کشور قصد دارد که تجهیزات پیشرفته دیگری مانند بالگرد را نیز از کشور روسیه خریداری نماید.











**  سامانه موشکی " S300 " یار کمکی " باور 373 " در دفاع از ایران

" S300 "  یک سامانه موشکی سطح‌ به‌ هوای دوربرد و خودکششی با قابلیت استفاده در تمامی ارتفاع‌هاست که در اواخر دهه 1970 توسط شرکت همکاری‌های صنعتی " آلماز " برای نیروی دفاع هوایی شوروی ساخته شد. مدل‌های مختلف این موشک در نام‌گذاری ناتو با نام‌های " سام 10 "، " سام 12 " و " سام 20 " شناخته می‌شوند.





اولین مدل این موشک با نام " S300-P " برای نخستین بار در سال 1979 در شوروی عملیاتی شد، هرچند تکامل آن از سال 1969 به منظور ساخت موشک سطح به هوایی با برد 75 کیلومتر که هم در نیروی زمینی و هم در نیروی دریایی استفاده شود، آغاز شده بود. این موشک در ابتدا برای رهگیری هواپیماها و موشک‌های کروز ساخته شده و بعدها توانایی رهگیری موشک‌های بالستیک نیز به آن افزوده شد.






از جدیدترین مدل های این سامانه می توان به سامانه " S300-PMU " اشاره کرد که یکی از پیشرفته ترین موشکهای زمین به هواست و توانایی آن را دارد تا اهدافی واقع در ارتفاع‌ حداکثر 27 کیلومتری را منهدم سازد. 

این سامانه توانایی پیگیری همزمان 100 هدف و درگیری همزمان با 12 هدف را دارد. زمان آماده‌سازی آن حدود 5 دقیقه و موشکهای آن از نوع انبارشونده‌ است که مانند مهمات معمولی نیاز به هیچگونه نگهداری در مدت عمر مفید خود ندارند.






" وزارت دفاع و پشتیبانی " نیروهای مسلح ایران نیز در سالهای گذشته قرارداد خرید چند دستگاه از این سامانه را با کشور روسیه منعقد کرده بود اما به دلیل تحریم ایران از سوی کشورهای غربی تحویل این سامانه مدتی به تعویق افتاد تا این که در فروردین ماه سال 1395 اولین محموله " S300 " از شمال کشور وارد شد و در روز 29 فروردین سالروز ارتش از این سامانه رونمایی شد و محموله " S300 " در این روز از مقابل جایگاه عبور کرد.

عبور سامانه موشکی " S300 " در روز 29 فروردین موجب تعجب بسیاری از کشورها و رسانه های غربی شد و این رسانه‌ها واکنش‌های را از خود نشان دادند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: در مراسم رژه نظامی که روز شنبه در جنوب تهران برگزار شد بخشی از تجهیزات سامانه ضدموشکی " S300 " روسیه به نمایش گذاشته شد. 

فرانس پرس در ادامه نوشت رسانه‌های ایران با پوشش خبری این مراسم که به مناسبت " روز ارتش جمهوری اسلامی ایران " برگزار شده بود، چند موشک و رادار مربوط به سامانه ضدموشکی " S300 " روسیه را که در این مراسم به نمایش گذاشته شده بود، به تصویر کشیدند. 

در ادامه این گزارش آمده است: آمریکا و اسرائیل از روسیه به علت امضای این قرارداد با ایران انتقاد می‌کنند. ایران با داشتن سامانه ضدموشکی " S300 " می‌تواند دفاع ضدهوایی خود را در برابر هر گونه حمله احتمالی به ویژه بر ضد تاسیسات هسته‌ای خود تقویت کند. 

خبرگزاری روسی اسپوتنیک نیز در گزارشی با عنوان " ایران از انواع سامانه S300 به مناسبت روز ارتش رونمایی کرد" نوشت: در رژه نظامی بزرگی، که در تهران برگزار شد، سامانه پدافند هوایی " S300 "، که جمهوری اسلامی ایران از روسیه دریافت کرده بود، رونمایی شد. سامانه موشکی " 300 S" توان یگان های پدافند هوایی را در برابر تهدیدات احتمالی چند برابر می کند و این موضوع یقینا در روزهای آینده خشم رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا را برمی انگیزد. 

برای دیدن فیلم رژه سامانه " S300 " در سالروز ارتش اینجا کلیک کنید


**  تانک " T90 " یار " ذوالفقار " در میدان نبرد

تانک " T90 " یکی از تانک‌های پیشرفته روسیه می‌باشد که طراحی و تولید آن از سال 1995 و بعد از اینکه که دولت " مسکو " انهدام تانک‌های " T72 " را دید؛ آغاز شد و تاکنون نیز ادامه دارد. این تانک در واقع نمونه پیشرفته تانک " T72 " و با تغییر نام آن به وجود آمده. در حال حاضر تانک " T90 " در مدل‌های مختلف مانند " T90-K "، " T90-A "، " T90-S " و دو مدل دیگر در حال خدمت هستند و فدراسیون روسیه در کنار این تانک به دنبال تولید تانک " T14 ARMATA " است تا قدرت خود را افزایش دهد.






این تانک با وزن قریب به 47 تن، طول بیش  از 9 و عرض بیش از 3 متر و سرعتی معادل 45 تا 70 کیلومتر را دارد و بر روی آن " توپ 125 میلیمتری "، " مسلسل 7.62 میلیمتری PK " و " مسلسل 12.7 میلمتری ضد هوایی " نصب است. روسیه از تانک " T90 "  در جنگ سوریه و در نبردهای سرنوشت ساز استان " حلب " استفاده کرد و وظایف مهمی بر عهده این تانک نهاد.






در حال حاضر در کنار ارتش روسیه کشورهای الجزایر، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان و هند از انواع این تانک خریداری کرده‌اند و از زمان لغو تحریم‌ها نیز ارتش ایران برای خرید " T90 " وارد مذاکره شده و امکان دارد که تا چند ماه آینده نیرویزمینی ارتش نیز به این تانک مجهز شد و از آن در کنار تانک " ذوالفقار " برای دفع هرگونه تهدید و تجاوز احتمالی استفاده کند.


**  نیروی‌هوایی ارتش به دنبال خرید جنگنده "SU-30  "


جنگنده " سوخو 30 " یا نام دیگر  " فلانکر 30 (Flanker_c) " یک جنگنده در موتوره دو صندلی بوده که توسط شرکت " سوخو " ارتقاء یافته است. البته جنگنده " SU-30 " مدل ارتقاء یافته مدل " SU-27 " بوده که در سال 1996  توسط وزارت دفاع روسیه انجام شده است.






جنگنده چند ماموریتی  " SU-30 "  در حقیقت گونه بسیار ارتقاء یافته از هواپیمای " SU-27 " روسیه است. این هواپیما در اواخر حاکمیت شوروی سابق و به عنوان یک جنگنده چند ماموریتی سنگین و به نوعی شبیه به برنامه " F-15E " آمریکایی ساخته شد.

در حالت کلی جنگنده " SU-30MK " می‌تواند بیش از 4 ساعت ماموریت عملیاتی را تا برد حدود 3 هزار کیلومتر انجام دهد و اگر سوخت‌گیری هوایی انجام شود، تا بیش از 5 هزار کیلومتر می‌تواند پرواز ماموریتی داشته باشد. این جنگنده با ظرفیت 2 نفر، طول بیش از 21 متر، طول بال قریب به 15 متر، وزن کلی25 تن، سرعت 2 ماخ، برد 3 هزار کیلومتر می‌تواند انواع موشک‌های " سطح به سطح " (هوا یا زمین پایه) را حمل کند.

از جمله سلاح‌هایی که جنگنده " SU-30 " می‌تواند از آن بهره ببرد، می‌توان به  "اسلحه‌های 30 میلی‌متری"،موشک‌های هوابه هوا " R27 و R77 "، انواع دیگرموشک‌های" KH-29 "، " KH-31 "، " KH-59 " و بمب‌های سنگرشکن و هوشمند KAB 500 " "، " KAB 1500 "، " FAB 500 "  و "OFAB 250 " اشاره کرد.










جنگنده " SU-30 " توسط کشورهای مختلف همچون الجزایر، آنگولا، جمهوری خلق چین، هند، اندونزی، قزاقستان، مالزی، فدراسیون روسیه، ونزوئلا، ویتنام و ... مورد استفاده قرار گرفته و در نیروی هوایی ارتش این کشورها ایفای نقش می‌کند. اخیرا نیز نیروی‌هوایی روسیه از این جنگنده در سوریه و برای مقابله با گروه‌های تروریستی استفاده کرد و در حال حاضر نیز نیروی‌هوایی ارتش کشورمان برای به روِزآوری قوای خود به دنبال خرید این جنگده پیشرفته است.


***  زمزمه‌های پیوستن بالگردهای " KA-52 " و " MI-28 " به هوانیروز

**  بالگرد "  KA-52 " 

بالگرد " کاموف 52 " یک هلیکوپتر ساخت فدراسیون روسیه بوده که در نبردهای هوایی قابلیت‌های بسیاری را برای انجام مأموریت‌های سخت دارد. این بالگرد در دهه 90 میلادی تولید آن آغاز شده و به مدت قریب به 20 سال چند ده فروند از آن ساخته و تحویل نیروهای نظامی فدراسیون روسیه گردیده است. توانایی رهگیری اهداف از فواصل دور و مدیریت عملیاتی و میدانی در هماهنگی با یگان‌ها از ویژگی‌های مهم بالگرد " KA-52 " است.






به دلیل شکل ویژه این بالگرد به آن  " تمساح "  نیز می‌گویند. " KA-52 " می‌تواند انواع موشک‌های " سطح به سطح هواپایه " می‌تواند در عملیات‌های نظامی استفاده کند که از جمله آن‌ها می‌توان به موشک  "IGLA " و " VIKHR " و... استفاده کند. همچنین این بالگرد می‌تواند انواع موشک‌های ضد تانک را حمل و شلیک کند.

"کاموف 52 " با طول 16 و ارتفاع 5 متر، وزن کلی بیش از 12 تن، سرعت بیش از 300 کیلومتر بر ساعت و برد عملیاتی بیش از 450 کیلومتر دارای قابلیت‌های ویژهای است. همچنین هلیکوپتر  " KA-52 "می‌تواند اسلحه‌های 7/63 و 30 میلی متری موشک‌های ضدکشتی لیزری  " X-25 "، " X-31 "  و " X-35 "  را نیز حمل و شلیک کند.






**  تولید مشترک بالگرد کاموف در ایران؟

سال 1387 و در حاشیه نمایشگاه " هوایی کیش "، مسئولان وقت سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح از همکاری مشترک میان این سازمان و شرکت مشهور " کاموف "، برای تولید انبوه برخی انواع بالگردهای نیمه سنگین این کمپانی روسی در داخل ایران خبر دادند. 

نمایشگاه " ماکس 2015 " فرصت مناسبی بود تا مدیران شرکت های مشهور تولید بالگرد در روسیه، با مسئولان کشورمان به مذاکره برای عملیاتی شدن توافق فوق بپردازند و بر این اساس، منوچهر منطقی رییس سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح با تایید مذاکرات صورت گرفته، گفت:  کلیات مربوط به انجام یک پروژه مشترک میان طرف ایرانی و شرکت "کاموف "  مورد توافق طرفین قرار گرفته است.

منطقی تصریح کرد: با حصول توافق مذکور، طراحان و کارشناسان ایرانی و شرکت روسی، برای تولید یک محصول مشترک، مذاکرات را  تا رسیدن به تولید، پیگیری خواهند کرد.


**  بالگرد " MI-28 "


" میل 28 " بالگرد پیشرفته روسی است که طراحی آن در سال 1980 میلادی آغاز و اولین نمونه آن در سال 1981 به پرواز درآمد؛ در آن زمان بالگرد " MI-24 " در اتحاد جماهیر شوروی در حال خدمت بود ولی از آنجایی که این بالگرد دیگر پاسخگوی نیازهای نیروی هوایی شوروی نبود طرح ساخت بالگرد " MI-28 " در دستور کار خود قرار گرفت و طراحی آن به شرکت " میل " روسیه واگذار شد.






از ویژگی‌های بالگرد " Mi-28 " می‌توان به کابین " ضد‌گلوله " آن که بدنه‌اش از جنس تیتانیوم و شیشه‌های با ضخامت بیش از 20 میلیمتر که قابلیت مقاومت در برابر گلوله‌های با کالیبر 7.62 و 12.7 میلیمتری را دارد اشاره کرد؛ همچنین در کنار این ویژگی قابلیت‌های صندلی‌های جاذب ضربه، ارابه فرود نیرومند و دریچه‌های کابین و پره اصلی و بالچه قابل پرتاب زنده‌ ماندن خدمه پروازی را در سقوط عمودی با سرعت بیش از 10 متربرثانیه تضمین می‌کند.

این بالگرد بیش از 15 متر طول، بیش از 5 متر عرض، بیش از 3 متر ارتفاع از سطح زمین، وزن خالی بیش از 8 هزار کیلوگرم، سرعتی بالغ بر 300 کیلومتر و قابلیت افزایش تا 320 کیلومتر، سقف پروازی 4 هزار و 600 کیلومتر را دارا می‌باشد. " Mi-28 " دارای یک مسلسل 30 میلیمتری و قابلیت حمل " موشک ضدتانک " و موشک‌های هوا به هوای " سام 16 " و " سام 18 " را با سامانه کنترل آتشی که بر روی کلاه خدمه پرواز نصب شده؛ دارد.






بالگرد "  Mi-28 " در حاضدر در مدل‌های " Mi-28 "، " Mi-28A "، " Mi-28D "، " Mi-28N " با قابلیت پرواز در شب، " Mi-28NE " نمونه صادراتی، " Mi-28UB " با قابلیت کنترل فرمان هیدرولیک و " MI-28UM " که آخرین مدل این بالگرد و با به‌روزآوری‌های پیشرفته‌ای است تولید شده و تاکنون کشورهای عراق و کنیا در کنار روسیه از این بالگرد در یگان‌های رزمی خود استفاده می‌کنند.

ایران نیز اخیرا بنا بر برخی از ‌شنیده‌ها به دنبال خرید این بالگرد و بالگرد " کاموف 52 " است تا از آنها در واحد هوانیروز بهربرداری نماید که باید دید که آیا این بالگردها را خواهد خرید یا خیر.


**  آیا ایران به دنبال خرید سامانه موشکی " S400 " است؟

" وزارت دفاع " ایران بعد از لغو تحریم‌ها طی مذاکراتی که میان " سردار دهقان " وزیر دفاع ایران و " سرگئی شویگو " وزیر دفاع روسیه صوت گرفت توانستند سامانه موشکی " S300 " را که قبلا قراردادش بسته شده بود را تحویل بگیرند و آن را در رژه روز 29 فروردین از مقابل جایگاه عبور دهند اما برخی از سخنان حکایت این موضوع دارد که ایران احتمالا سامانه " S400 " را خریداری خواهد کرد.

سردار سرتیپ "حسین دهقان" وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح  درباره بحث‌های مطرح‌ شده مبنی بر این‌که ایران قرار است سامانه " S400 " را نیز از روسیه خریداری کند، گفت: اگر ما تشخیص دهیم که نیاز به سامانه  " S400 " داریم آن را دنبال خواهیم کرد.






وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح  یادآور شد: درعین‌حال ما یک سیستم پدافند برد بلند که در کلاس " S300 " و " S400 " است را تحت عنوان  "باور 373 "  خودمان طراحی کرده‌ایم و فازهای تحقیقاتی آن نیز انجام شده است. 

به عبارت بهتر سامانه دفاع موشکی " S400 " می‌تواند یک پهنه وسیع را در سمت مناطقی که جمهوری اسلامی ایران احساس کند اقدامات خصمانه در آن نقاط وجود داشته تحت پوشش قرار دهد و پیمان آتلانتیک شمالی را کنترل کند. 

سردار سرلشکر "یحیی رحیم‌صفوی" دستیار و مشاور فرماندهی معظم کل قوا در امور نیروهای مسلح در مورد خرید این سامانه اظهار داشت: روسیه سامانه موشکی " S300 " و " S400 " را به ایران تحویل می‌دهد که قرار است روسیه نقشی سازنده در تحولات منطقه ایفا کند.






**  مشخصات سامانه موشکی " S400 "

مجموعه های پدافند موشکی  " S400 " پیشرفته ترین تسلیحات پدافند موشکی روسی است که قادر به هدف قرار دادن هواپیماها تا برد 400 کیلومتر و موشک های تاکتیکی تا شعاع 60 کیلومتر است. سامانه " S400 " از موشک هایی در برد 120 تا 400 کیلومتر و لانچر و رادار تشکیل شده و می‌تواند  اهداف تعیین شده در  اطراف " مدیترانه " و " شرق اروپا " را هدف قرار دهد. 
 





سایت  " گلوبال سیکیوریتی "عنوان داشت: سامانه دفاع موشکی " S400 " یک سیستم دفاع هوایی پیشرفته  بوده که  قادر به از بین بردن تمام " سلاح های هوایی مدرن "، از جمله " هواپیماهای تاکتیکی " و " استراتژیک "، " موشک های بالستیک " و " اهداف مافوق صوت " است. 

این سایت ادامه داد: این سامانه توسط شرکت  " آلماز آنتی"  تهیه شده و قادر به هدف قرار دادن تا 36 هواپیما در آسمان است و این سامانه دفاع موشکی نه تنها " هواپیماها " و  " بمب افکن های راهبردی " را نابود می‌کند، بلکه می‌تواند  " موشک های بالستیک " را نیز از بین ببرد. 






سایت  " گلوبال سیکیوریتی " تاکید کرد: طرح توسعه سامانه دفاع موشکی  " S400 " به سال 1980 باز می‌گردد و بهینه سازی آن ادامه یافته است. این سایت تاکید کرد: سه هنگ از سامانه دفاع موشکی " S400 " در سه شهر " مسکو " ، " دیمیتیریوف " و " زودنیگورو " مستقر شده و البته یک هنگ هم در جنوب در بندر " ناخودکا " قرار دارد. 

این سایت تاکید کرد: این سامانه دفاع موشکی قادر به به هدف قرار دادن اهداف در ارتفاع تا 186 مایل متری است. دیگر قابلیت سامانه دفاع موشکی " S400 " تاکتیک  " شلیک کن و فراموش کن (Fire and Forget) " بوده که قابلیت انهدام هدف تا لحظه اصابت را دارد به عبارت بهتر تا به هدف برخورد نکند از اقدام باز نمی ایستد.

سایت  " گلوبال سیکیوریتی " با اشاره به ویژگی های مهم دیگر سامانه دفاع موشکی " S400 "عنوان داشت:  پس از حمله ترکیه به جنگنده نیروی هوایی ارتش فدراسیون روسیه در " لاذقیه "، این کشور تصمیم گرفت تا سامانه موشکی " S400 " را در سوریه مستقر کند. 

به گفته منابع روسی و دیگر کشورها،  " S400 " قادر به تشخیص 100 هدف به طور هم‌زمان و درگیر شدن با 12 هدف به طور هم‌زمان از محدودهٔ 400 کیلومتری است. این هدف‌ها می‌توانند از جمله انواع " هواگرد "، " هواپیما "، " موشک‌های کروز و موشک‌های بالستیک "  باشند. 
 





اکنون و با توجه به رایزنی‌هایی که میان دولت ایران و روسیه صورت گرفته احتمال پیوستن این تجهیزات به نیروهای نظامی ایران وجود دارد و حتی احتمال عقد قراردادهای بیشتری نیز در زمینه نظامی میان این دو کشور محتمل است.




گزارش از امین ملکیان


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸۲
در انتظار بررسی: ۰
A
۱۶:۴۳ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
کاش دنیا از سلاح پاک بشه
ناشناس
۱۶:۰۸ ۰۵ مهر ۱۳۹۸
ماراید سفارش خرید را میدادیم همینکه تحریم تمام شد سلاحها را تحویل بگیریم .
سلمان
۰۳:۰۵ ۲۶ خرداد ۱۳۹۸
کی فکرشو می کرد روسها به ما اس300 بدن همونطور که اس 300 دادن هلیکوپتر و هواپیما هم می دن فقط باید صبر کرد
ناشناس
۱۴:۴۰ ۱۱ دی ۱۳۹۷
با این که روسها قابل اطمینان نیستند ولی گزینه ی دیگه ای نداریم حداقل از اروپاییها بهترند چینم بزارین کنارشون گرچند از لحاظ اقتصادی کمک میکنه
ناشناس
۱۶:۴۵ ۳۱ تير ۱۳۹۷
ممنونم خدا قوت
ناشناس
۲۱:۲۰ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
ایران نیازی به سلاح اینها نداره
ناشناس
۱۸:۵۷ ۲۲ خرداد ۱۳۹۷
پاییدارباشی ای ایران قهرمان درود
ناشناس
۲۰:۰۶ ۲۱ خرداد ۱۳۹۷
بخریم، بسازیم همه طوره قدرت نظامی را بالا ببریم تا تسلطمان بر جهان را ثابت کنیم پاینده باد ایران و ایرانی.
ناشناس
۰۴:۰۶ ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
ما باید برای مقابله با آمریکا و اسراییل و همپیمانانشون آماده باشیم
ارش
۱۱:۵۵ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷
ایران باید تا سال2020صبر کنه چون تا این تاریخ هیچ کشوری حق فروش سلاح چه پدافندی چه تهاجمی به ایران رو نداره دبگه چه برسه به سوخو30
امیر
۱۰:۳۹ ۲۴ فروردين ۱۳۹۷
هیچکدومو ندادن ندااادن فقط کاموف رو بدن بسه
ناشناس
۲۱:۴۶ ۲۱ فروردين ۱۳۹۷
چقدر عالی درود بر ایران
ناشناس
۱۴:۳۳ ۰۷ فروردين ۱۳۹۷
درود بر ایران اسلامی
ابوالفضل حیدری
۱۴:۳۳ ۰۷ فروردين ۱۳۹۷
خدارو شکر فعلا اوضاع روسیه با آمریکا و اروپا خراب شده . پس به احتمال خیلی قوی تجهیزاتشو بدون دردسر به ایران میده
ابوالفضل حیدری
۱۴:۳۳ ۰۷ فروردين ۱۳۹۷
خدارو شکر فعلا اوضاع روسیه با آمریکا و اروپا خراب شده . پس به احتمال خیلی قوی تجهیزاتشو بدون دردسر به ایران میده
رضا
۰۰:۰۱ ۰۳ فروردين ۱۳۹۷
یادتان رفته است که روسیه در تحویل سامانه اس 300 به ایران چقدر وقت و هزینه ایران را تباه کرد و اخر هم اجبارا نصف انها را تحویل داده و برای تحویل نصف دیگر بهانه تراشی می کند به جای بستن قرارداد با روسیه حیله گر و غیرقابل اعتماد وقت و هزینه خودتان را صرف تحقیقات در حوزه فناوریهای پیشرفته نظامی کنید و از روسیه هم پیشی بگیرید .
رضا
۲۳:۴۴ ۰۲ فروردين ۱۳۹۷
ایران شامل تحریم تسلیحاتی سازمان متحد قرار است و هر کشوری به ایران سلاح بفروشد تحریم خواهد شد پس روسیه اول باید اجازه سازمان ملل را کسب کند بعد به ایران سلاح بدهد در تحویل اس 300 روسیه از ترس تحریم شدن به ایران سلاح نداد بعد وقتی توسط دادگاه لاهه روسیه متهم به پرداخت غرامت شدید شد توانست بهانه لازم را برای فروش تسلیحات به ایران بدست اورد
رضا
۱۳:۱۹ ۱۱ اسفند ۱۳۹۶
از بستن قرارداد تا تحویل فاصله زیادی است طوری خوشحال نشوید که انگار تحویل دادنش حتمی است اولا تحویل اینها مرتبط با برداشته شدن تحریمهای تسلیحاتی است دوما روسیه بارها بد عهدی و غیر قابل اعتماد بودنش را نشان داده است
ناشناس
۲۲:۵۷ ۲۸ بهمن ۱۳۹۶
خریدسلاحها ی پیشرفته برای کشور ضرورت دارد والبته مهمتر از آن دستیابی به دانش ساخت این سلاحهاست
ناشناس
۰۸:۵۶ ۱۰ بهمن ۱۳۹۶
زنده باد نامت ای وطن
ناشناس
۱۵:۵۵ ۰۹ آذر ۱۳۹۶
توان دفاعیمون بایدبیشترازاینابشه روزبه روزم داریم پیشرفت می کنیم.
مجید
۰۰:۲۰ ۰۲ آذر ۱۳۹۶
خیلی خوبه احسنت
ناشناس
۱۸:۵۷ ۲۱ آبان ۱۳۹۶
ایران زنده باشی

خودمونیم عجب تجهیزات نظامی کارآمدی هم خریدیم تا چشم وهابی های عربستان در بیاد
ناشناس
۰۰:۵۷ ۱۲ آبان ۱۳۹۶
به نظر میرسد ما در زمینهء جنگنده های پیشرفته ومدرن نسل 4 تا 5-4 به شدت نیاز داریم وباید تهیه شود ! اما روسیه به دلیل تحریم ها از فروش ان به ایران امتناع دارد ! از طرفی هم ضرورت داشتن جنگنده های پیشرفته نیاز اصلی ما میباشد !
ناشناس
۲۲:۰۷ ۰۹ مهر ۱۳۹۶
شتردرخواب بیندپنبه دانه روسیه هیچ وقت این تچهیزات رابه ایران نمی فروشه این همه توضیح درحدخواب خیاله الان چندساله داریم درموردتجهزات روسی حرف میزنیم ولی هیچ وقت واقعیت پیدانکردچون نه پولشوداریم نه روسیه به مامیفروشه پس لطفانظرهای الکی ندین
ناشناس
۰۱:۴۶ ۱۸ مرداد ۱۳۹۶
خدا کنه حد اقل این تجهیزات به دستمان برسه البته آگه روسیه عدا در نیاره ولی آگه فقط هزینه کنند میتوان از اونا هم بهتر بسازن
ارش
۱۶:۴۵ ۱۵ مرداد ۱۳۹۶
خودمون وقتی تانک کرار داریم نیازی به t90روسی نداریم
پوریا
۱۲:۴۵ ۱۵ مرداد ۱۳۹۶
ما از لحاظ نیروی هوایی نسبت به سایر کشورها عقب هستیم بایید بهترین جنگنده‌های روسی رو خریداری کنیم بعد مهندسی معکوس و ساخت در ایران به امید قویترین نیروی هوایی در خاور میانه
ناشناس
۲۱:۴۶ ۱۱ مرداد ۱۳۹۶
هرچی ما درزمینه ی نظامی قوی تر باشیم دیگه کشوری جرئت تهدید نظامی کردن پیدا نمیکنه
ناشناس
۰۳:۲۷ ۲۲ تير ۱۳۹۶
توانایی ساخت سلاحی ما از کشورهای دیگه که کمنر نیست چرا باید از آنها خرید کنیم؟
علی
۰۳:۲۴ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
ای کاش کشور خودمون هم این سلاح های پیشرفته را با کمک جوان های انقلابی بسازند
علی
۰۳:۲۴ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵
ای کاش کشور خودمون هم این سلاح های پیشرفته را با کمک جوان های انقلابی بسازند
ناشناس
۰۵:۴۰ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵
سلاحهایی بااندشه وعلم ایرانی بسازیم وبه آنهااحساس غرور وافتخار کنیم نه به خرید سلاحای ساخت بیگانه.
ناشناس
۱۰:۱۴ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
زنده باد نامت ای وطن
ناشناس
۰۹:۳۵ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
بسیار عالی هرچقدر هزینه کنیم برا تقویت قوای نظامی و خرید تسلیحات به نفع کشور عزیزمان است و هیچ کشوری حتی جرات فکر کردن حمله به وطن ما رانمیکنه
ناشناس
۰۸:۰۳ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
عالی بود. داشته باشیم ضرر نمیکنیم
ناشناس
۰۷:۴۷ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
عالی بود....
ناشناس
۰۵:۳۹ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
به نظرمیرسه ایران دراین برهه اززمان که سلاح پیشرفته واقتصادحرف اول است بایدخودرا تجهیزکند وسپس باهمت بلند خوداتکای ومستقل باشدوهمانند آمریکاوروسیه خودیکی ازتولیدوصادرکنندگان تسلیحات پیشرفته شود ویکی ازپایه های درآمداقتصادی کشورازاین طریق رونق یابد
ناشناس
۰۵:۳۵ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
خوبه بخرین تا داعش شیطان امد حداقل با یه چیزی بجنگیم جلوش دیگه نمیشه که با کلاش جنگید جلو اونا که درک کنید
ناشناس
۰۳:۵۱ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
خریدن جنگنده و هلی کوپتر خیلی عالیه
باید نیروی هوایی قدرتمندتری داشته باشیم
ناشناس
۰۳:۰۵ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
تموم این هایی که گفتید رو لازم داریم

سوخو30
میل28 و کاموف52
تی 90
ناشناس
۰۰:۵۹ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
هر کی ندونه فکر میکنه اس 400 چیه،،،
ناشناس
۲۲:۵۱ ۱۷ مهر ۱۳۹۶
ی جنگنده خوب بخیرم عالی میشه
ناشناس
۲۰:۰۲ ۲۷ تير ۱۳۹۷
بهترین سامانه پدافندی
ناشناس
۰۳:۱۳ ۱۶ شهريور ۱۳۹۷
درود بر ایران اسلامی
ناشناس
۲۲:۲۰ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
به کوری چشم امریکا. اسراییل. علل خصوص علل خصوص عربستان
ناشناس
۱۸:۳۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
به این روسیه نمیشه اعتماد کرد برا خرید اس 300 چندین سال منتظر ماندیم تا این سامانه را تحویل دادن اونهم نصف ونیمه ، خودمون باید دست به کار شیم و پیشرفته ترین سلاح ها رو بسازیم با هر روشی با مهندسی معکوس ، استفاده از نخبه ها و ... مهم اینه که هیچ وقت منتظر نمانیم که دشمنان به ما سلاحهاشونو بدن مهم اینه که خودمونن دست به تولید بپردازیم و مجهز به همه سلاح ها بشیم. زنده باد ایران سرافراز
ناشناس
۱۸:۳۵ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
روسها دوستان قابل اطمینانی نیستند تاریخ این را ثابت می کند تا این اسلحه ها بدست ما برسد صدها ادا واطوار در می آورند وتا دیگر به روز بودن این سلاحها منتفی شود
ناشناس
۲۲:۵۰ ۱۷ مهر ۱۳۹۶
شیطان بزرگ امریکاست
ناشناس
۱۷:۳۴ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
خرید تجهیزات نظامی برای ایران خوبه اما نباید به اونا متکی بشیم باید خودمون هم در این زمینه هزینه کنیم و تجهیزات بومی رو تولید کنیم.
ناشناس
۱۷:۱۳ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
خدا را شکر در جهان،دوستی مانند پوتین داریم
ناشناس
۱۶:۰۹ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
باید بیشترین هزینه رو بکنم راجب خرید تسلیحاتی تا کور بشه چشم ال سعود به امید نابودی ال سعود وهابی
ناشناس
۱۵:۲۸ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
به کوری چشم دشمنان جمهوری اسلامی ایران
ناشناس
۱۵:۲۱ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
امنیت و دفاع از کشور از نان شب واجب تر است.
انشاالله هم این تجهیزات خوب رو بخریم و هم انتقال تکنولوژی به روز و پیشرفته به کشورمان انجام شود تا از تحقیق و تولید داخلی غافل نشویم.
پس اگه خرید می کنیم حواسمان باشد که غفلت نکنیم.
اللهم عجل لولیک الفرج
ناشناس
۱۵:۲۰ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
اینده کشور عزیزمون رو به فضل الهی و با قدرت نظامی تضمین خواهیم کرد
ناشناس
۱۵:۱۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
تو زمینه پرنده های شکاری و جت های جنگی باید با یک همت انقلابی شروع به ساخت و تحقیق در مورد پیشرفته ترین جنگنده های هوایی کنیم. جنگ هوایی یکی از پاشنه های اشیل مقاومت در مقابل هر حمله ای است
ناشناس
۱۴:۵۲ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
دفاع در جمهور ی اسلامی ایران اصل است
ناشناس
۱۳:۲۵ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
همه ایناروبگیریم خوبه ولی دردرجه اول باید به تواناییهاو داشته های خودمون متکی باشیم،مثلن کشوری مثل عربستان بروز ترین جنگ افزارهاروداره و یک ارتش کلاسیکه و همش وارداتی امااوناکجاوماکجاکه 24ساعت هم نمیتونن جلومادوام بیارن
ناشناس
۱۲:۵۸ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
چرا ما خودمون نمیتونیم از اینا بسازیم
برای اونا از آسمون نازل نشده که
ناشناس
۱۷:۳۲ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
به خاطر اینکه تا حالا سرمایه گذاری مناسبی انجام نداده ایم.
در ضمن وقتی میشه با پول تجهیزات بخریم کسی دیگر به ساختن فکر نمی کند.
همیشه آسان ترین راه، خرید تجهیزات است.
تنبلی و انتخاب راه آسان
ناشناس
۱۲:۳۱ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
درود به میهن خوب و عزیزمون ایران به کوری چشم آمریکا وتمام دشمنانمون
ناشناس
۱۲:۲۴ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
ایران زنده باشی

خودمونیم عجب تجهیزات نظامی کارآمدی هم خریدیم تا چشم وهابی های عربستان در بیاد
ناشناس
۱۲:۰۰ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
عالی بود
ناشناس
۱۱:۵۱ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
امیدوارم همراه خرید این تجهیزات نظامی ,.فناوری ساخت این تجهیزات روهم وارد کشورکنیم ,,به امید آن روزی که کشورماهم فروشنده سلاحهای پیشرفته باشه ,دراختیارداشتن پیشرفته ترین تکنولوژی دفاعی همراه است بااقتدارکشور.,
ناشناس
۱۱:۳۳ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
با سلام خرید پدر بمب ها از روسیه هم بازدارنده است و میتوان با مهندسی معکوس انرا ساخت و به فناوری ان دست یافت با ده پدر بمب ها میتوان تل اویو را با خاک یکسان کرد این بمب میتواند بازدارندگی موشکی ایران چند برابر بکند
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
بسیار سپاسگذار
ناشناس
۱۰:۰۷ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
نیروهای مسلح غیور با این تجهیزات, الله اکبر,چی میشه.
ناشناس
۰۹:۵۴ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
دمتون گرم.عالی بود
ناشناس
۰۹:۴۵ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
پاییدارباشی ای ایران قهرمان د رو د
ناشناس
۰۹:۳۹ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
درودبرشما.اگربه این تجهیزات بتونیم ناوهای پیشرفته وبه روزدنیاوجنگنده سوخو35 راهم اضافه کنیم عالی میشه.
ناشناس
۰۹:۳۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
اقتدار نظامی . امنیت میاورد.
هزینه کردن برا ی اعتلای کشور برای ایران عزیز واجب است.
ناشناس
۰۹:۲۰ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
ایران باید هرچه سریعتر توان نظامی خود را بالا ببرد تا هیچ کشوری حتی تو ذهن خود فکر حمله به ایران را نکند و اعتبار جهانی خود را به بالاترین سطح ممکن برساند.
ناشناس
۰۹:۱۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
عالی بود
ناشناس
۰۹:۱۳ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
ایشالا که همش گیرمون بیاد.فقط کافیه از هر نوع یه دونش به دستمون برسه دیگه ایران خودش شروع میکنه ساختن
ناشناس
۱۷:۲۹ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
با کدوم پول؟
ساختن پول و سرمایه گذاری زیادی نیاز دارد.
ناشناس
۰۹:۰۸ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
با سلام درود به غیرت و شرفتان مردمان ایران زمین به شما افتخار می کنند
ناشناس
۰۸:۴۶ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
خوبه اسلحه پیشرفته هرچه داشته باشیم ضرر نمیکنیم و در این راه باید هزینه کرد.
محسن
۱۹:۴۰ ۱۲ آذر ۱۳۹۶
روسیه هیچ وقت متحد خوبی برای ما نبوده
ناشناس
۰۸:۴۳ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
پاینده باشی ای میهن من
بسیار رابطه خوبی با روسیه به وجود اومده این رابطه باید حفظ و در مسیر منافع مشترک ارتقاء پیدا کنه ، ما به خودباوری رسیدیم و اقدامات و تولیدات نظامیمون در شرایط سختی که داشتیم و داریم خیلی از قدرتها رو متعجب کرده ما نیازمند تعامل با برخی قدرتها هستیم (در هرشرایطی حفظ استقلال و اقتدار ایران اولویت دارد) امیدواریم اس 400 و این دو بالگردی که عنوان شده مخصوصا میل رو از روسیه خریداری کنیم ما باید به دانش ساخت این تجهیزات دست پیدا کنیم .
ما باید به مهندسان و دانشمندانمون در زمینه مهندسی معکوس تجهیزات نظامی حسابی بها بدیم و تمامی بسترهای این اقدام بزرگ رو برای این بزرگان فراهم کنیم و با دانش و توان داخلی ایرانی با اقتدار روز افزون تجهیزات بسازیم که نسلهای آینده مون از امنیت کافی برخوردار باشند.
درود ما مردم ایران بر تمامی نیروهای مسلح و مقتدرمون
ناشناس
۰۸:۴۰ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
ی جنگنده خوب بخیرم عالی میشه
ناشناس
۰۸:۴۵ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵
جنگنده خوب با دانش وطني بسازيم خيلي عالي ميشه