سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

37 درصد پناهندگان افغانستانی لیسانس دارند

انجمن نگرش نو مدعی است که با ارتباطی که با شهروندان و فعالان افغانستانی بیرون کشور –اروپایی- داشته اند دریافته اند که ۳۷ درصد پناهجویان دارای مدرک لیسانس هستند.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران،عبدالقیوم نادری، رییس انجمن نگرش نو در یک نشست خبری ضمن متهم کردن دولت و ایجاد زمینه مهاجرت گفت که سازمان ها و فعالان مدنی افغانستانی گفته اند ۳۷ درصد مهاجران افغان دارای مدرک لیسانس هستند.

بر اساس آمارهای منتشر شده، بیش از ۱۵۰ هزار افغانستانی به کشورهای اروپایی درخواست پناهندگی داده اند و هنوز تعداد زیادی نیز پشت مرزهای بسته مانده اند.

آقای نادری با اظهار نگرانی افزود که اگر این روند –فساد اداری، بیکاری، ناامنی- ادامه پیدا کند وضعیت کشور از این بدتر نیز خواهد شد.

وی از سران حکومتی خواست که زمینه کار را برای جوانان مهیا کند و برای تامین امنیت شهروندان تلاش کند تا افغانستانی ها مجبور به ترک وطن نشوند.

در همین حال انجمن نگرش نو از برخوردهای دوگانه کشورهای عضو اتحادیه اروپا انتقاد کرد و گفت که این کشورها با مهاجران به صورت تبعیض آمیز برخورد می کنند.

رییس انجمن نگرش نو از کشورهای که مقصد مهاجران است خواست که حقوق انسانی و بشری پناهندگان را رعایت کنند و برخوردهای دوگانه ای با مهاجران افغانستانی نداشته باشند.

از سوی دیگر از سازمان های بین المللی حقوق بشری نیز خواست که بر کشورهای اتحادیه اروپا فشار وارد کنند تا با مهاجران افغانستانی برخورد درست کنند.

برخی از کشورهای اروپایی نیز بارها اعلام کرده اند که افغانستان مبدای امن است و امکان بازگشت مهاجران افغانستانی وجود دارد. در حال حاضر به مهاجران افغانستانی نیز اجازه عبور به کشورهای عضو اتحادیه اروپا داده نمی شود.

فعالان مدنی انجمن نگرش نو اما می گویند که این شهروندان "از دل خوش" سفر نکرده اند و ممکن است که برای فرار از مشکلات اقدام به مهاجرت زده باشند.

از سوی دیگر عضو دیگر این انجمن از دولت خواست که یک نمایندگی سیاسی در کشور یونان ایجاد کند تا به حقوق مهاجران افغانستانی رسیدگی کند.

بیش از یک ماه می شود به دلیل سیاست های کشورهای اروپایی مرز کشورهای یونان و مقدونیه مسدود شده است و هزاران مهاجر افغانستانی، سوری و عراقی گیر مانده اند.
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.