سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حتی عسل هم سم است، البته گاهی اوقات!

یک کارشناس بهداشت مواد غذایی درباره مواقعی که عسل «سم» می‌شود، توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش  خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ حسین عبدالعزیزی کارشناس بهداشت مواد غذایی با اشاره به اینکه عسل برای کودکان کمتر از یک سال سم است، عنوان کرد: بوتولیسم یک بیماری فلج کننده جدی است که توسط سم حاصل از باکتری کلستریدیوم بوتولینوم ایجاد می‌شود.

بوتولیسم یک بیماری فلج کننده جدی و نادر است که توسط سم حاصل از باکتری کلستریدیوم بوتولینوم ایجاد می‌شود. از باکتری‌هایی که باعث فلج می‌شود، باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را می‌توان نام برد.

کلستریدیوم بوتولینوم، باکتری میله‌ای شکلی است که در وضعیت کم اکسیژن (بی‌هوازی) بهتر رشد می‌کند. این باکتری در مواد غذایی، حتی در خوراکی‌های کنسروی که به اندازه کافی حرارت ندیده‌اند و همچنین در خاک و رسوبات دریایی یافت می‌شود. با خوردن مواد غذایی آلوده، استنشاق خاک آلوده و یا ورود باکتری از زخم پوستی، فرد دچار علایم بیماری می‌شود.

سه نوع عمده بوتولیسم عبارتند از: بوتولیسم غذاییFood-borne botulis : باکتری کلستریدیوم بوتولینوم در محیط کم اکسیژن رشد کرده و سم تولید می‌کند. غذاهای کنسرو شده معمولا منبع نوع غذایی است و در اثر خوردن غذاهایی که در تهیه آنها حرارت کمی بکار رفته و هنگام مصرف نیز حرارت کمی دیده‌اند، ایجاد می‌شود.

بوتولیسم زخمWound botulism : اگر باکتری کلستریدیوم بوتولینوم وارد زخم و بریدگی پوست شود، می‌تواند ایجاد یک عفونت خطرناک کنند. همچنین افراد بعد از تزریق داروهای غیر قانونی و مخدر، آلوده می‌شوند.

بوتولیسم نوزادانInfant botulism: این شایع‌ترین شکل بوتولیسم است. آغاز آن پس از رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم در روده بچه‌ها است. این بیماری معمولا بین سن 6 هفتگی تا 6 ماهگی برجسته و بارز است. بچه‌ها ممکن است باکتری را با خوردن غذای آلوده و یا تماس با خاک بگیرند.

به گزارش ifdona - این باکتری در روده نوزاد رشد کرده و سم آزاد می‌کند. تمام اشکال بوتولیسم، کشنده است و به عنوان اورژانس‌های پزشکی در نظر گرفته می‌شود.

ایمونوگلوبین انسانی ضد بوتولیسم، درمان اختصاصی بوتولیسم نوع شیرخوارگی محسوب می‌شود که هنگام تشخیص بالینی باید درمان را حتی قبل از انجام آزمایشات شروع کرد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۴۷ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۵
بله....مرسی .....
ناشناس
۱۴:۳۴ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۵
پس عسل چی شد
ناشناس
۰۸:۰۵ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۵
عسل،سفیده تخم مرغ و مرکبات نباید زیر یک سال به کودک داده شود
ناشناس
۰۶:۱۹ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۵
اسراف در مصرف ، سم و عدم مصرف بیماری است .
ناشناس
۱۸:۴۱ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
خوب بود
ناشناس
۱۸:۱۱ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
اینایی که گفته شد چه ربطی به عسل داشت
ناشناس
۱۷:۳۹ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
ما عسل را چندین سال است که به تجربه برای نوزادان سه ماهه و بالاتر داده ایم جهت رفع ناراحتی های معده و رفع یبوست لازم به ذکر است بصورت عسل آب و یا مخلوط در شیر گاو بسیار بسیار مناسب است و کارساز ...
ناشناس
۱۷:۳۲ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
پس تکلیف عسل چه شد...؟
ناشناس
۱۷:۲۴ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۵
ممنون