سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اردبیل؛

آغاز تکثیر پرورش ماهی سردآبی به روش تتراپولوئید در استان اردبیل

با توجه به شرایط مساعد آب‌ و‌ هوایی و وجود آب ‌های فراوان استان اردبیل یکی از مناطق بکر و مناسب برای پرورش ماهی است که این امر نیازمند فراهم نمودن زیرساخت های مناسب در سطح استان است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ شرایط اقلیمی و ظرفیت های بالقوه در بحث پرورش ماهی و نیز کیفیت تولید بچه ماهی در استان اردبیل به حدی مناسب و مطلوب است که این شرایط را فراهم آورده تا این استان در حوزه تکثیر بچه ماهیان سردابی از استان های دارای شرایط پیشی گرفته و در رتبه 6 کشوری قرار بگیرد.

استان اردبیل با دارا بودن 459 واحد پرورش ماهی با تولید 8 هزار و 8 تن ماهی به طور سالانه حرف اول در بحث تکثیر و تولید آبزیان در کشور را می زند که سهم این استان در تولید منابع آبی نیز 4 هزار و 300 تن می‌باشد.

تکثیر ماهیان سردابی به روش تتراپولوئید در اردبیل

باتوجه به اینکه تکثیر و پرورش ماهیان سردابی در استان اردبیل رایج بوده و پرورش این نوع ماهیان صرفه اقتصادی زیادی را به همراه دارد هم اکنون به دلیل بهبود سطح تولید ماهیان سردابی تکثیر این نوع ماهیان به روش تتراپولوئید بهترین روش پرورش و تکثیر بچه ماهیان سردابی در استان اردبیل محسوب می شود.

مدیر طرح تکثیر ماهی به روش تتراپولوئید در استان اردبیل و کارشناس پرورش ماهی در خصوص تکثیر ماهی به این روش در سطح استان گفت: با توجه به اینکه دستگاه های تناسلی ماهیان سردابی از وزن 250 گرم به بعد شروع به رشد می کند و نیز مقدار زیادی از انرژی دریافتی از طریق تغذیه صرف رشد ارگان ها و رفتارهای جنسی می گردد به دلیل کاهش ضریب غذایی و تولید گوشت های مقرون به صرفه تری پولید و تتراپولوئید کردن ماهی ها بهترین روش تکثیر در اتان در حال حاضر به حساب می آید.

غلامرضا بیشکول در ادامه اظهار داشت: ماهیان تتراپولوئیدی دارای رشد مناسب و ضریب تبدیل غذایی پایین هستند که این امر باعث کاهش غذای مصرفی، کاهش هزینه تولید و افزایش درآمد پرورش دهندگان در مسیر اقتصاد مقاومتی می شود.

وی از تکثیر و تولید این ماهیان به روش تتراپولوئیدی برای نخستین بار و زیرنظر کارشناس مزرعه و نظارت همه جانبه اداره کل شیلات در مزرعه پرورش ماهی قینرجه شهرستان مشگین شهر خبر داد.

ظرفیت بالقوه استان اردبیل در حوزه آبزی پروری

مدیرکل امور شیلات و آبزیان استان اردبیل با اشاره به اینکه استان اردبیل قابلیت بخصوصی در پرورش ماهیان سردابی در کشور دارد، افزود: تعداد منابع آبی خرد فعال در استان 2 هزار و 200 واحد سردابی است که با تولید سالانه 20 هزار و 38 تن ماهی بخش اعظمی از تولیدات منابع آبی استان را تشکیل می دهد.

واعظی تعداد منابع آبی خرد ماهیان گرمابی فعال در استان را نیز 115 واحد عنوان کرد و گفت: این واحدها با تولید 312 تن ماهی از قبیل کپور، آمور، فیتوفاک، بیگ هد و سایر ماهیان از خانواده آمور نقش عمده ای در ارتقای سطح تولیدات ماهی و منابع آبی در استان را ایفا می کند.

وی تصریح کرد: هم اکنون تعداد استخر و مزارع پرورش ماهی فعال در استان 16 واحد است و سالانه 424 تن ماهی تولید می کنند که علاوه بر این تعداد مزارع تعداد اندکی از مزارع در شهرستان ها به دلیل عدم تخصیص اعتبارات کافی راکد مانده اند که امید می رود در سال جاری با اهتمام ویژه مسئولان شاهد فعالیت مجدد این واحدها باشیم.

مدیرکل امور شیلات و آبزیان استان اردبیل با بیان اینکه فرهنگ استفاده از ماهی باید همگانی شود و نیاز است دراین راستا اقدامات مناسبی انجام گیرد، اظهار کرد: میزان سرانه مصرف ماهی در استان در 5 سال گذشته 8 کیلوگرم بود که این مقدار سال گذشته به 10 کیلوگرم ارتقاء یافته است و این امر یک امتیاز مثبت برای حوزه آبزی‌ پروری استان اردبیل محسوب می شود.

واعظی با اشاره به اینکه استان اردبیل ظرفیتی بالقوه نسبت به استان های ساحلی در کشور در حوزه آبزی پروری دارد، بیان کرد: باتوجه به ارتقای اشتغال در استان در حوزه تکثیر و پرورش ماهی باید سعی داشت تا با به کارگیری اقدامات و عملیات مناسب در این زمینه وضعیت اشتغال در استان را نیز بالا برد.

وی ارتقای وضعیت اشتغال در حوزه آبزی پروری در استان را یکی از الزامات توسعه این بخش در اردبیل دانست و یادآور شد: در حال حاضر 850 نفر به صورت مستقیم در این حوزه مشغول به فعالیت هستند که امیدواریم این تعداد در سال جاری با همت مضاعف مسئولان و افزایش سطح تولیدات منابع طبیعی ارتقاء یابد.

یکی از فعالان حوزه پرورش ماهی سردابی در استان اردبیل می گوید: من به دلیل نبود شغلی مناسب و کمبود فضای کسب و کار تا چند ماه گذشته بیکار بودم تا با بازگشایی و فعالیت استخر پرورش ماهی در مشگین شهر و علاقه زیادی که به این حرفه داشتم هم اکنون در این مزرعه مشغول به پرورش گونه جانداران آبزی هستم که خوشبختانه این کار رضایت خاطر مرا نیز جلب کرده است.

حسن خوشبخت با اشاره به برخی مشکلات پیش روی مزارع پرورش ماهی در سطح استان گفت: هم‌اکنون برخی مشکلات در خصوص تخصیص اعتبارات و نبود فضای کافی برای توسعه استخرهای پرورش ماهی وجود دارد که رسیدگی به این مشکلات را در اسرع وقت از مسئولان خواستاریم.

مدیرکل امور شیلات و آبزیان استان اردبیل با تاکید بر همکای بخش ها و دستگاه های اجرایی استان در زمینه بهبود و کارساز ساختن اقدامات انجام گرفته شده در زمینه تکثیر و تولید ماهی در استان را لازمه افزایش صرفه اقتصادی تولیدات منابع آبی در استان دانست.

واعظی از جمله اقدامات انجام گرفته شده در این زمینه تاکنون را مناسب دانست و یادآور شد: مطالعه جامع آبزی پروری در شهرستان های مشگین‌شهر و پارس آباد، استفاده بهینه و دومنظوره از ظرفیت مستعداستخرهای کشاورزی، تامین و توزیع بچه ماهی به صورت رایگان و ترویجی را عمده اقدامات صورت گرفته در حوزه آبزی پروری در استان است.

وی عملیاتی نمودن تفاهم نامه های فی مابین ادارات معاونت آب و خاک کشور، منابع آب و سازمان بسیج سازندگی را از مهمترین اقدامات انجام گرفته در بخش بهبود پرورش ماهی در استان عنوان کرد.

مدیرکل امور شیلات و آبزیان استان اردبیل مشکلات پیش روی مزارع پرورش ماهی در استان را عدم تعیین سهم آبزی پروری در مطالعات منابع آبی و نیز کمبود نقدینگی و محدودیت تسهیلات بانکی دانست و گفت: در حال حاضر نظارتی همه جانبه بر صدور مجوز پرورش ماهی در استان انجام می گیرد و نیز در تلاش هستیم تا با اعطای تسهیلات بانکی به موقع به طرح های پرورش ماهی هرچه سریعتر در صدد رفع این مشکلات باشیم.

واعظی آموزش بهره‌ برداران در حوزه تکثیر و پرورش منابع آبی در استان را یکی از عمده راه های توسعه و افزایش سطح تولیدات آبی در استان دانست و از آموزش یک هزار و 200 نفر در این زمینه در استان خبر داد.

رضاپور سرمایه‌گذار بخش خصوصی حوزه تکثیر ماهیان سردابی در استخر پرورش ماهی بولاغلار نیر تصریح کرد: میزان سرمایه‌گذاری در حوزه آبزی پروری در استان در بخش ماهیان سردابی طی 5 سال گذشته 150 میلیارد ریال بوده است که 80 درصد این سرمایه ها را بخش خصوصی متقبل شده و نیاز است برای جذب سرمایه گذاران بیشتر طی فراخوان هایی از سوی شیلات استان اقداماتی صورت بگیرد که برای تحقق این امر نیز برنامه هایی در دست تدوین و بررسی است.

انتهای پیام/ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.