سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بد اخلاقی از نوع لندن نشین ها؛ بازار داغ شایعه سازی و اتهام زنی در انگلیس/ خروج انگلستان از اتحادیه اروپا؟

آغاز رسمی تبليغات طرفداران و مخالفان حضور انگليس در اتحادیه اروپا، مولد نگرانی های تازه ای برای ديويد کامرون است.

به گزراش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، زورآزمايی بزرگ موافقان و مخالفان حضور انگليس در اتحاديه اروپا از اکنون به صورتی رسمی آغاز شده است. اين زورآزمايی در حالی صورت می گيرد که فعلا نظرسنجیهای صورت گرفته نشان دهنده افزايش تمايل شهروندان انگليسی مبنی بر خروج از اروپای واحد است. بی دليل نيست که ديويد کامرون ازجوانان انگليسی خواسته است تا با حضور و ثبت نام در همه پرسی تيرماه، مانع از خروج کشورشان از اتحاديه اروپا شوند.


آغاز رسمی تبليغات طرفداران و مخالفان حضور انگليس در اتحادیه اروپا، مولد نگرانی های تازه ای برای ديويد کامرون می باشد. برخی تحليلگران معتقدند طی دو ماه پيش رو، موافقان خروج از انگليس قدرت بيشتری برای اقناع افكار عمومی در خصوص خروج از اروپای واحد خواهند داشت. با اين حال برخی تحليلگران نيز بر اين باورند که گذشت زمان به سود دولت کامرون می باشد. البته نظرسنجی های صورت گرفته طی هفته های اخير چنين فرضيه ای را تاييد نمی کند !

از اکنون و در حالی که بيش از دو ماه به برگزاری همه پرسی از مردم انگليس درباره باقی ماندن يا خروج از اتحاديه اروپا زمان باقی است، تبليغات موافقان و مخالفان عضويت انگليس در اتحاديه اروپا، آغاز شده است. موافقان و مخالفان تداوم عضويت انگليس در اتحاديه اروپا، از ابتدای هفته گذشته به صورت گسترده تبليغات خود را آغاز کردند.همزمان بازار شايعه سازی، اتهام زنی و ترور شخصيت در انگليس داغ شده است.



نکته قابل تامل اينکه اگرچه رهبران دو حزب بزرگ، يعنی حزب کارگر و محافظه کار در دفاع از ادامه عضويت در اتحاديه اروپا سخن گفته اند، شماری از اعضا و نمايندگان هر دو حزب، در ستادهای مخالفان اتحاديه اروپا فعاليت مي کنند.به عبارت بهتر، در ميان طرفداران خروج انگليس از اتحاديه اروپا برخی از اعضای حزب کارگر و حزب محافظه کار نيز مشاهده می شوند. همين موضوع، جدال و تقابل بر سر ماندن در اروپا را به ضرر ديويد کامرون سخت تر ساخته است. با اين حال مواضع رسمی دو حزب بزرگ انگليس ماندن در اتحاديه اروپاست.


نکته ديگر در اين خصوص ، به دخالت ايالات متحده آمريکا در همه پرسی اخير باز می گردد. به نوشته روزنامه های انگليس، باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا نيز مايل است انگليس در درون اتحاديه اروپا باقی بماند و همين موضوع موجب خشم شماری از اعضاي حزب محافظه کار شده است که می خواهند انگليس را از اتحاديه اروپا خارج سازند.برخی از اعضای حزب محافظه کار صراحتا از مواضع اوباما در اين خصوص اظهار خشم کرده و وی را نسبت به دخالت در امور داخلی انگليس متهم کرده اند. يکی از اين افراد، شهردار لندن و يکی از اعضای ارشد حزب محافظه کار( حزب متبوع ديويد کامرون نخست وزير انگليس) می باشد. بر اين اساس وريس جانسون، شهردار لندن و از اعضای ارشد حزب محافظه کار، حمايت اوباما را از ادامه حضور انگليس در اتحاديه اروپا، فريب کارانه ناميد زيرا با اينکه کشورش عضو اين اتحاديه نيست، از انگليسی ها می خواهد تا قوانين، حاکميت، پول و دموکراسی شان را با ادامه عضويت در اين اتحاديه، قربانی سازند.


مواضع شخصيتهای مختلف سياسی و حتی بعضا مذهبی در انگليس درخصوص خروج اين کشور از اتحاديه اروپا طي روزهای اخير نمود بيشتری يافته است. به عنوان مثال اخيرا  کاردينال وينسنت نيکولز، کشيش ارشد کليسای رومن کاتوليک انگليس، جانب اتحاديه اروپا را گرفت و گفت: خروج از اتحاديه اروپا، به انزوای انگليس منجر می شود و بر پيچيدگی مشکلات اين کشور می افزايد.

با اين حال حزب راست ملی گرا در انگليس به شدت با ماندن اين کشور در اتحاديه اروپا مخالف بوده و در اين خصوص توانسته است طرفداران زيادی را جلب نمايد. در اين خصوص نايجل فاراژ، رهبر حزب راست افراطی استقلال بريتانيا که به شدت با ادامه عضويت انگليس در اتحاديه اروپا مخالف است، با مراجعه به دفتر نخست وزير انگليس، در اعتراض به انتشار جزوه ای که دولت به منظور ترغيب رای دهندگان به باقي ماندن در اتحاديه اروپا در دست توزيع دارد جزوه را به دفتر ديويد کامرون پس داد.




صورت ماجرا از اين قرار است که دولت انگليس با هزينه 9 ميليون پوندی، جزوه ای 16 صفحه ای را در 27 ميليون شماره منتشر کرده است که انتشار آن از بودجه عمومی، به ويژه مورد اعتراض مخالفان اتحاديه اروپا قرار گرفته است زيرا به نظر اين مخالفان، اين اقدام مغاير بی طرفی دولت و اتلاف پول مردم است.




اسکاتلندی ها نيز به طور کلی خواستار خروج انگليس از اتحاديه اروپا می باشند.
نيکولا استورجن، رهبر حزب ملی اسکاتلند نيز که حزبش سومين حزب بزرگ در مجلس محسوب می شود، در مصاحبه ای گفت اگر اکثر مردم انگليس، به خروج از اتحاديه اروپا رای دهند، حزب وی که دولت محلی اسکاتلند را در دست دارد، دوباره درباره استقلال اسکاتلند از انگليس، همه پرسی برگزار خواهد کرد.حال باید منتظر ماند تا ببینیم حرف کدام حزب انگلیس به کرسی می نشیند.

محمدرضاشجاعیان

انهتای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.