سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاهش نرخ سود بانکی اقتصاد را به کدام سو می برد؛ بقا یا نابودی ؟

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که کاهش نرخ به صورت دستوری موجب می شود سپرده ها از نظام بانکی خارج شود.

مسعود دانشمند دبیرکل خانه اقتصاد ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: با توجه به اینکه نرخ بهره در کشور تابع بازار است نمی توان آن را بصورت دستوری کاهش داد.

وی افزود: این مسئله در دولتهای گذشته بارها اتفاق افتاده و بصورت تجربی به اثبات رسیده که کاهش نرخ بهره بصورت دستوری باعث خروج سپرده ها از نظام بانکی و حرکت آن به سمت بازارهای غیررسمی می شود و این امر امکان تسهیلات دهی بانکها را کاهش داده و نیاز بازار برای اخذ تسهیلات راتأمین نخواهد کرد.

دانشمند همچنین تصریح کرد: تا زمانی که نرخ بهره بانکی با نرخ بازار و نرخ سود بازدهی تولید متفاوت است معوقات بانکی حاصل می شود که این امر اساس شکل گیری بازار غیررسمی را به دنبال خواهد داشت.

دبیرکل خانه اقتصاد ایران در پایان تأکید کرد: انتظار می رود تا بانک مرکزی با تهیه دستورالعمل های مربوط به سپرده های بانکی و نظارت دقیق بر نحوه اجرای آن بتواند بدون دخالت مستقیم در نرخ سود، این موضوع را مدیریت و ساماندهی کند.   

کاهش نرخ سود بانکی باید در راستای منافع اقتصاد باشد

ابوذر ندیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت: کاهش نرخ سپرده ها باید در راستای منافع تولید باشد تا اقتصاد  رونق پیدا کند.

وی افزود: دولت در کاهش نرخ تورم موفق بوده است در همین راستا ساماندهی نرخ سود و اجرایی شدن آن نیز می تواند در جهت بهبود شرایط اقتصادی کشور مؤثر باشد. 

ندیمی تأکید کرد: کاهش نرخ سود می تواند در تقویت تولید کالاهای داخلی و افزایش قدرت صادرات تأثیر مثبت داشته باشد بنابراین انتظار می رود با این موضوع بتوانیم به رونق و رشد پایدار اقتصادی برسیم.

این عضوکمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد: بانک مرکزی باید بر نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی نظارت داشته باشد و بی نظمی هایی که در بازار پولی کشور دیده می شود را مرتفع سازد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۳۲ ۱۸ خرداد ۱۳۹۵
خیلیا از راه سپرده گذاری روزگار سپری میکنند اگه نرخ سود پایین بیاد اونم با این تورم که تغییری نکرده فقط رو کاغذ پایین اومده فایده ای نداره.
ناشناس
۰۳:۳۸ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
مطمئن باشید با پایین آوردن سود بانکی مردم سپرده شون رو از بانک ها خارج میکنند.....
ناشناس
۰۰:۲۹ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
سود بانکی رو دستوری تعیین کردن اشتباهه پول همیشه جایی میره که سود اوره فرقی هم نمیکنه تا وقتی اوضاع تولید این باشه هیچ سرمایه ایی سمتش نمیره
ناشناس
۰۰:۰۶ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
اگه قیمت اجناس و خدمات در کشور ما ثابت باشد سود هم به سپرده داده نشه درسته ولی با این اوضاع سود بیست پنج هم به ضرره
ناشناس
۱۵:۳۰ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
سلام ، وزیر امور اقصاد ظاهرا علاقه عجیبی دارد که مردم را به دلالی وادارد! مردم پول خودرا در بانک بدلیل ایمن بودن سرمایه گذاری کرده اند ، ایشان دایما" بدنبال کاهش سود بانکی است تا مردم پول خودرا از بانکها برداشت کرده تا برای اینکه بر داشته هایشان اضافه شود به سمت خرید خودرو و مسکن و سکه و ارز و ... بروند تا مثلا اقتصاد رونق بیابد، معلوم نیست چرا علیرغم اینکه بانکها خودشان موافق پرداخت سود هستند ایشان مانع تراشی میکند؟ آقای وزیر اقتصاد !! شما اگر زورتان می رسد بروید نرخ سود وام مهای اعطایی به مردم را کاهش دهید ، چرا در قبال گرفتن 160 میلیون وام مسکن باید 320 میلیون پس بدهند ؟ این ربا خواری نیست؟ برید جلوی بذل و بخشش بانکها به مدیران و کارکنانشان را بگیرید ، برید درآمدتان رااز مالیات بازاریان بدست آورید نه اینکه بدلیل ناتوانی در هر جلسه ای که پیش می آید صحبت از کاهش نرخ سود بانکی می کنید؟ تو این نزدیک به سه سال چه گلی بر سر اقتصاد زدید؟ جلوی کدام لفت و لیس مالیاتی را گرفتید؟ بس کنید اینقدر ادای افراد اقتصاددان را درنیاورید! کجا تورم 12 درصد شده؟ برای اینکه صنعت ورشکسته خودرویتان رونق بگیرد میلیاردهاتومان پول را تحت عنوان وام خرید خودرو به مردم دادید تا خودروهای بی کیفیت و بادکرده را بخرند بعد دم از تورم 12 درصد میزنید؟
ناشناس
۱۴:۴۴ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
به نظر من حتی اگه نرخ سود بانکی کم باشه مردم در شرایط ریسک پذیر کنونی که اقتصاد اصلا حساب و کتاب نداره با همون سود کم می سازند و سرمایه شون رو از بانک ها خارج نمی کنند!
سرمایه شون رو بیارن بیرون باهاش چیکار کنند؟؟مسکن بخرند؟ طلا بخرند؟ارز بخرند؟بساز بفروش کنند؟ برن تو بورس؟ خب وقتی همه اینا تو رکوده امن ترین جا برای پول تو بانکه حتی اگر نرخ سود پایین باشه
ناشناس
۱۳:۲۱ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
سود بانکی باید کاهش پیدا کندو در حد کارمزد باشد. در کشورهای پیشرفته سود بین 5/. تا 2/5 درصده . اگر می خواهیم کشوری با ثبات اقتصادی داشته باشیم وهرساله شاهد تورم نباشیم باید سود بانکی را کاهش دهیم.
ناشناس
۱۲:۵۸ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
نگران نباشيد به سمت بقا پيش مي رود.
ناشناس
۱۲:۱۵ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
رباخواری بانکی در هیچ جای دنیا مورد تایید اقتصاد دانان نیست و در دین اسلام نیز تکلیف اش کاملا مشخص است و جای اما و اگر نداره... آنها که کلاه شرعی برای این موضوع درست می کنند در پیشگاه خدا راه چاره ای ندارند...
بنگاه داری بانکی و گرفتن سود از دیرکرد باز پرداخت وامها و سود های بالا به سپرده ها، کمر اقتصاد کشور رو شکسته!!!!!!؟
ناشناس
۱۱:۲۸ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
اول اینکه تمام پول ازبانک سمت بازارارزنمیرودچون سرمایه گذاری دربانک کم ریسک هست دوم اینکه سپرده بلندمدت پنجساله بایدبه سیستم بانکی برگرددوبیشترین سودبایدبه این سپرده تعلق گیردسوم اینکه نرخ سودابزارجذب پول برای سرمایه گذاری کنترل تورم ونرخ ارزهست
ناشناس
۱۰:۴۹ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
سود تهسیلات رو بیارن پائین شرایط ضمانت رو اسان کنن
ناشناس
۱۲:۴۸ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
باید به سمت توسعه اقتصادی پیش رفت
ناشناس
۱۳:۵۳ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
متاسفانه فقط بانکها سود می گیرند به فکر مردم نیستند
ناشناس
۱۰:۳۵ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
دیدم که مردم سرمایه ها را از بانکها خارج کردند کجا میخواهند ببرند یا میبرند در راه تجارت و یا در صنعت سرمایه گذاری میکنند. این کارشناسای شریف هم نگران درآمد خودشان هست که کم میشود.
باید بزاریم خیلی از بانکها از چرخه خارج بشوند. ما 20 برابر نیاز بانک داریم .به عنوان مثال یک شهرستان با جمعیت 10000 نفر دارای حد اقل 15 بانک است در صورتی که فقط 4 تا کفایت میکند ولی حالا سرمایه مالی مردم بین این همه بانک تقسیم شده و میگویند پولی در بانک نمیماند. حالا تصور کنید 4 تا بانک باشد و بهره بانک هم کاهش یابد اگر سرمایه بانک کاهش پیدا کند باز هم به اندازه نیاز سرمایه بین بانکها تقسیم میشود. هستند کسانی که در بانک ها سرمایه گذاری کنند.
غریبه
۱۲:۴۲ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
دوست عزیز، مردم ایران اونقدر آگاهی ندارن که پولاشون رو ببرن و در راه تجارت یا صنعت سرمایه گذاری کنند. همین الانش اکثریت جامعه چیزی درمورد بورس نمیدونن. یه عده ای اصلا نمیدونن بورس چی هست. بهمین خاطر نمیتونن پولشون رو وارد این راههایی که شما فرمودین بکنند بنابراین گرفتار افرادی میشن که بهشون وعده سودی بالاتر از سود بانکی میدن و پولشونو ازشون میگیرن و در کوتاهترین مدت ممکن غیبتشون میزنه و ادامه داستان ...
ناشناس
۱۰:۱۹ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
دولت محترم میگه تورم پایین امده پس نرخ سود رو باید پایین اورد .ولی ما که کاهش تورمی به حد واندازه مورد ادعای دولت در جامعه ندیدیم ... کم شدن سود بانکی برابر با افزایش نرخ دلار وطلا ومسکن خواهد شد ...
ناشناس
۱۰:۰۸ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
با کاهش سود سپرده های بانکی مردم رغبت بیشتری نسبت به سرمایه گذاری در بازار ارز و طلا و سکه خواهند داشت و درنتیجه افزایش قیمت و عدم ثبات در بازار ارز و سکه و طلا خواهد داشت و این مطالب رو حتما کارگزاران مملکتی می دانند .
ناشناس
۰۹:۵۷ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
در صورتی مفید خواهد بود که سود تسهیلات هم به طبع اون به رقمی برسد که نوشدارو برا صنعت باشه نه زهر
ناشناس
۰۹:۴۵ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
واقعا ادم تو فکر فرو میره ؟؟!! نرخ سود کم بشه همه کله گنده ها و کارخونه دارا برای ثبات مالی پولشونومیبرن تو کشورهای همسایه و با این برنامه ایران با خاک یکی میشه !!
ناشناس
۰۹:۴۴ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
همانطور که کاهش سود بانکی به صورت دستوری درست نیست بالا نگه داشتن آن هم بصورت دستوری با توجه به نرخ تورم پایین غلط است .
ناشناس
۰۹:۰۹ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
فرمول اقتصادی ایران متفاوت از دیگر کشورهای دنیاست و طبعات هیچ کار کارشناسی رو نمی توان پیش بینی کرد
به عنوان مثال قیمت طلا در تمام کشورها کاهش پیدا میکند میبینی در ایران شدیدترین افزایش رو ثبت کرد
ناشناس
۰۸:۵۹ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
این کارشناسان عجب ادمای هستن ، نگفتن که اگه سپرده ها خارج بشه به کجا میره ....
واقعا که آدم میمونه تو صحبت های یک بام و دو هوا
ناشناس
۰۸:۲۶ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
بانکها در کلیه خیابان ها درکشور مشغول تولید پول میباشند واینکار صدمه است
ناشناس
۰۸:۲۶ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
بانکها در کلیه خیابان ها درکشور مشغول تولید پول میباشند واینکار صدمه است
ناشناس
۰۸:۲۶ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
بانکها در کلیه خیابان ها درکشور مشغول تولید پول میباشند واینکار صدمه است
ناشناس
۰۸:۲۶ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
بانکها در کلیه خیابان ها درکشور مشغول تولید پول میباشند واینکار صدمه است
ناشناس
۰۸:۲۶ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
بانکها در کلیه خیابان ها درکشور مشغول تولید پول میباشند واینکار صدمه است
ناشناس
۰۸:۲۳ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
حضور متخصصین باتجربه اقتصاددان اصل است
ناشناس
۰۸:۲۲ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
تولید پول از نظر اقتصاد مضر است و در اسلام حرام میباشد
ناشناس
۰۸:۱۹ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
مردم جایی پول خودشان را سرمایه گذاری می کنند که سود کنند و حالا اگر نرخ سود بانکی را پایین بیاورند مگر مردم احمق هستند که پولشان را در بانک سپرده گزاری کنند دولت تا یک روز نرخ تورم را به اصطلاح پایین آورده می خواهند نرخ سود را پایین بیاورد کمی صبر کند ببیند آیا این نرخ ماندنی هست یا نه و به جایی اینکه ابرویش را درست کنند می زنند چشمش را هم کور می کنند!!!
ناشناس
۱۰:۳۸ ۳۱ فروردين ۱۳۹۵
مردم اگر پولشان را در بانک سرمایه گذاری نکنند میبرند در چرخه اقتصاد و سرمایه گذاری صنعتی که جفتش خوبه.
اون کارشناسان محترم نگران این هستند که درآمد خودشان با خروج سرمایه از بانکها کاهش پیدا کند.