سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قیمتش بالا است لطفا دست نزنید / یار مهربان با دانشجویان نامهربان شده

بالا بودن قیمت های کتاب های دانشگاهی دغدغه ای است که دانشجویان به خصوص در روزهای پایانی ترم با آن روبرو هستند و حتی توزیع بن های تخفیف کتاب هم تنها مسکنی است که درد گرانی کتاب را نمی تواند مرهم باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ قیمت کتاب هایی که دانشجویان باید برای امتحان هایشان بخرند هر ترم رو به افزایش است و این موضوع موجب گلایه دانشجویان و به خصوص دانشجویان شهرستانی شده که بجز هزینه های اسکان و خوابگاه شان حالا باید با گرانی کتاب هم دست و پنجه نرم کنند. 

پول ندارم اما کتاب خواندن را دوست دارم 
پای درد و دل دانشجویان که می شینیم و درباره قیمت کتاب با آنها صحبت می کنیم دل پری از قیمت کتابها دارند ، اکثر آنها دوست دارند کتابهای به روز و معتبر مربوط به رشته شان را بخوانند و داشته باشند اما زمانی که برای خرید به کتابفروش ها می روند دست خالی بر می گردند . 
 محمد از دانشگاه تهران دانشجوی ارشد رشته برق در این باره می‌گوید: هزینه شهریه دانشگاه از یک طرف، هزینه رفت و آمد به دانشگاه از طرف دیگر و حالا قیمت خرید کتابها نیز خیلی من و خانواده‌ام را تحت فشار قرار داده است؛ ترم دو ارشد هستم و هزینه خرید کتابهای درسی‌ام برای یک ترم فقط حدود 250 هزار تومان شده است.

حسین از دانشگاه تهران  دانشجوی سال ششم رشته پزشکی نیز از قیمت‌های بالای کتابهای درسی‌اش به شدت گلایه دارد و در این باره می‌گوید: سال گذشته در نمایشگاه کتاب، پنج کتاب گرفتم و بیش از چهارصدهزار تومان هزینه کردم، این در حالی است بسیاری از کتابها با تخفیف در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود، قیمتهای امسال هم معلوم نیست خدا بخیر کند.

شیما دانشجوی رشته فیزیک دانشگاه غیرانتفاعی است و قیمت‌های بالای کتاب را ناشی از عدم توجه مسئولین به آموزش عالی می‌داند؛ این دانشجوی علوم پایه قیمت کتابهای خود را برای ترم‌هایی که درس تخصصی بر می‌دارد، 180 هزار تومان عنوان می‌کند.

کتاب مورد نظر در دسترس نمی باشد لطفا بعدا مراجعه فرمایید  
در میان انبوه مشکلاتی که دانشجویان رشته های مختلف در تهیه کتابهای شان مواجه هستند دانشجویان رشته پزشکی و داروسازی بیشتر در بازار کتابفروشی سرگردان می شوند چرا که اکثر منابع درسی شان زبان اصلی است و با قیمت دلار خرید و فروش می شود و نوسانات قیمت ارز باعث شده برخی فروشندگان کتاب زمانی که دلار پایین می آید از فروش  کتاب خودداری کنند . 

علیرضا دانشجوی رشته داروسازی می گوید: برای خرید کتاب به خیابان انقلاب تهران رفتم آن زمان دلار ارزان شده بود اکثر کتابفروشی می گفتند این کتاب در حال حاضر در بازار موجود نیست و من مجبور شدم از طریق یکی از دوستان که در خارج کشور زندگی می کرد کتاب را تهیه کنم .  

مریم دانشجوی سال آخر پزشکی می گوید: کافی است دانشجوی پزشکی باشید و برای خرید به بازار بروید؛ با خرید دو یا سه کتاب مهم این رشته که احتمالا ملزومات یک ترم دانشجوی این رشته را کفاف می‌دهد، باید نیم میلیون تومان هزینه کنید! حال آنکه مساعده 40 هزار تومانی خرید کتاب وزارت ارشاد که به دانشجویان برای خرید در نمایشگاه کتاب داده می‌شود، کمک زیادی به دانشجویان نخواهد کرد. 

بن تخفیف کتاب که هر سال به مناسبت هفته کتاب جهت تخفیف برای خرید از نمایشگاه کتاب داده می شود هم امسال با کاهش روبرو شده است . سال گذشته دانشجویان 50 هزار تومان پرداخت می کردند و بن صد هزار تومانی دریافت می کردند که خود مبلغ ناچیزی است حالا امسال دانشجویان  فقظ 40 هزار تومان از طرف دولت مساعده دریافت می کنند که همین امر باعث شده اکثر دانشجویان عطای دریافت این بن را به لقایش ببخشند . حال باید دید که قیمتهای روز افزون وافزایش فشار اقتصادی به مردم، قیمتهای امسال نمایشگاه را نیز تحت تاثیر قرار خواهد یا قدرت خرید دانشجویان برای خرید کتابهای درسی، چگونه تغییر خواهد کرد.

گزارش از محمد شهرستانکی

انتهای پیام/
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.