سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

"یگان‌های زرهی نزاجا" مجهز به تانک "تیام" + تصاویر و مشخصات

تانک "تیام" تلفیقی از تجربه بومی و نسل قبلی تانک های فرامنطقه ای است.

به گزارش   خبرنگار  دفاعی امنیتی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛  تانک ها در میادین نبرد نقش مهمی را ایفا می کنند و پیروزی نیروهای سطحی در جنگ به وجود زره پوش‌های مدرن بستگی دارد.

نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران اخیرا چند دستاورد دفاعی را رونمایی کرده که دو زره پوش "چیفتن (Chieftain)" و "تیام" نیز در بین آن ها دیده می شود و این موضوع نشان دهنده حرکت نزاجا برای تولید و بهینه سازی تانک های فرامنطقه ای است تا امنیت ملی کشور هرچه بیشتر تقویت شود.

"امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان"  فرمانده نیروی زمینی ارتش  با تاکید بر قدرت نظامی ایران اشاره کرد که هیچکس جرأت تجاوز به مرزهای زمینی ما را ندارد مگر آنکه در زیر "شنی" تانک‌های ما له شود.

"امیر پوردستان" با اشاره به نسل جدید تانک‌های "ذوالفقار" و "صمصام"، اظهار داشت: با ورود ایران به حوزه جنگ ناهمطراز و نامتقارن، نیاز به تکامل جنگ‌ افزارهای زمینی احساس می‌شده که حاصل این نیاز، ارتقای این افزارها و از جمله تانک‌های سری ذوالفقار بوده است.

در حقیقت تانک  "تیام"، نسخه ای بهینه سازی شده از تانک  "سبلان" و "ام 47 " است که ساختار راسی  (تفاوت در طول برجک ) تانک مذکور  را نسبت به "ام 47" متمایز می سازد.



**ویژگی های تانک "سبلان"

تانک  "سبلان"  در حقیقت یک نمونه ارتقا یافته از تانکهای قدیمی  "ام 47   پاتن"  است که اوایل دهه 1950 میلادی در زمان رژیم طاغوت از آمریکا خریداری شد. البته جمهوری اسلامی ده ها دستگاه تانک از مدل مذکور را در اختیار دارد.






سایت  "میلیتاری تودی  (Military-today )" درباره "تانک سبلان" نوشت: درسال 2014 از این تانک رونمایی شد و این یک مدل بسیار تکامل‌یافته‌تر از تانک  "M47 " بوده که به توپ 105 میلی‌متری مجهز است و این تانک دارای قابلیت سیستم کنترل آتش (Fire Control System) است که قابلیت‌های بسیار مناسبی دارد.


این سایت در مورد ویژگی‌های "تانک سبلان" می‌نویسد: این تانک با کاربری قریب به 4 خدمه، وزن 50 تن، طول 5.8 متر، قابلیت چرخش 360 درجه، بیشترین سرعت در جاده 50 کیلومتر بر ساعت و برد 500 کیلومتر یکی از تانک‌های بهسازی‌شده ایران است که قابلیت‌های بسیاری دارد.
 
سایت آرمای رکوگنشن (Army Recognition ) درخصوص "تانک سبلان" اظهار داشت: تانک مذکور توسط جهاد خودکفایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ساخته شده و دارای جنگ‌افزارهایی از جمله: اسلحه 105 میلیمتری و یک مسلسل 7/62 میلیمتری بوده و سیستم‌های ارتباطی جدید و سیستم‌های طیف‌یاب لیزری از تجهیزات دیگر این تانک است.  
 
سایت گلوبال سیکیوریتی  (Global Security ) در این‌باره نوشت: تانک بومی جدید ایران به اسم "سبلان" در مارس 2014 رونمایی شده است. این سایت از قول امیر سرتیپ "احمدرضا پوردستان" اضافه کرد: این تانک توسط جهاد خودکفایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ساخته شده است. سایت مذکور خاطرنشان کرد: تانک "سبلان" بر اساس دانش بومی و طراحی شده از 2 تانک "ذوالفقار" و "صمصام" است و دارای سیستم کنترل آتش و سیستم‌های پیچیده ارتباطی است.  


نیروهای مسلح ایران از تانک‌های مختلفی بهره می‌برند که بسیاری از آن‌ها به تدریج و با پیشرفت نظامی ایران، براساس شرایط جنگی مناطق مختلف ارتقا یافته‌اند. تانک "سبلان" "مبارز" ، "صمصام"  و اخیرا "تیام"  آخرین تانک های  ارتقایافته‌ای است که در ارتش جمهوری اسلامی ایران به نمایش درآمده است.



**تانک "ام 47 "

"ام 47" یک تانک ساخت ایالات متحده آمریکاست که در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی خریداری شده است. " ام۴۷ پاتون" یک تانک آمریکایی بود که با پیشرفت طرح  "تانک ام۴۶ " در اوایل دهه ۱۹۵۰ ساخته شد.







"ام۴۷ " تنها پس از چند سال با ساخت تانک پیشرفته‌تر ام۴۸ پاتون از استاندارد خارج شد و در اختیار متحدان آمریکا قرار گرفت. این تانک با طول 8.5 و عرض 3.5 متر، وزن بیش از 46 تن و ظرفیت 5 خدمه دارای قابلیت های ویژه ای است.


این تانک برد موثری معادل 160 کیلومتر داشته و از سلاح هایی همچون  "توپ 90 میلی متری"، "اسلحه های تیربار 7.62 و 12.7 میلیمتری" بهره می برد. کشورهایی همچون کره جنوبی، پاکستان ، ترکیه ، اسپانیا و امارات و ایران و ... از جمله کاربران این تانک در جهان هستند.



**تانک "تیام"

تانک "تیام" جدیدترین مدل بهینه سازی شده تانک "ام 47" بوده که دارای یک زره واکنشی برای مقابله با تهدیدات خارجی است. این دومین بار است که تانک "ام 47" بهینه سازی می شود و نسل اول بهینه سازی تانک مذکور، زره پوش "سبلان" بود.







در حقیقت زره واکنشگر در تانک "تیام" این امکان را به زره پوش مذکور می دهد تا از خود در برابر موشک های ضد زره محافظت کند و این موضوع از وارد آمدن خسارت به یگان زرهی عملیاتی جلوگیری خواهد کرد.

تانک "تیام" دارای یک  "زره واکنشگر"  بوده  ( "زره واکنشگر" تانک را از مورد اصابت قرار گرفتن در میدان نبرد حفظ می کند) که بخش های حساس آن را که امکان مورد اصابت قرار گرفتن دارند را می پوشاند و علاوه بر این مجهز به توپ 105 میلی متری و اسلحه "دوشکا" با کالیبر 12.7 میلیمتری  برای نبردهای نزدیک است.

یگان های زرهی ارتش جمهوری اسلامی ایران تانکی را تحویل گرفتند که اگرچه همه نیازهای یگان را تامین نخواهد کرد، اما می تواند برخی کارکردهای لازم را در کمک به نیروهای سطحی داشته باشد ؛ ضمن آنکه تانک "تیام" از زره واکنشگر نیز بهره می برد که میزان خسارت به واحدهای زرهی  را کاهش خواهد داد.


گزارش ازمحمد زرچینی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۴۷ ۲۲ شهريور ۱۴۰۲
اینکه همان تانک t54 شوروی است
صدام ملعون هم حداقل 10 هزار تا از این تانک رو داشت
همه این قوطی حلبی ها خیلی راحت منهدم شد و از بین رفت
داوود یاوری
۱۷:۲۱ ۲۲ اسفند ۱۳۹۸
دوستان سلام ایران اصلا ضعیف نیست با دست یابی به تانک کرار قدرت زرهی ایران بسیار پیشرفت کرده
ولی دانشمندان و متخصصان ما با حداقل امکانات این کار ها را کردند
امید وارم روزی برسه که با حداکثر امکنات تانک ها و جنگ افزار های مدرنی تولید کنیم و حتی صادر کنیم و دیگه نیازی نباشه تانک هایی مثل ام۴۷ و ام۶۰ رو ارتقا بدیم و یا نیازی به خرید سلاح داشته باشیم
ناشناس
۰۷:۳۶ ۰۸ شهريور ۱۳۹۵
عالی است ولی تعداد تانک های ایران کم است برای کشوری مانند ایران که بزرگ است باید خیلی تانک داشته باشیم ایران الان 2500 تانک داره که کم است باید 10000 تانک داشته باشه ولی پیشرفته مانند ذوالفقار 3 که تانک بسیار خوبی است
سجاد
۱۰:۰۵ ۳۱ مرداد ۱۴۰۱
فقط ارتش ایران 3 هزار تانک داره درست
ولی در آمار های جهانی فقط ارتش حساب شده
در واقع قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران
سپاه + ارتش هستش
آمار تانک های ایران بیشتر از 8 هزار تاست
ناشناس
۱۲:۳۱ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
بعضی از نظرات ، به علت کم تجربگی دوستان است ...
این عزیزان متوجه نیستند که امروز هم زورگویان عالم از بهرهمندی ایران اسلامی از سلاح های مدرن و متعارف ، به شدت جلوگیری میکنند !!!
با این اوصاف مهندسان جوان ایرانی با تمام قوا ابزارها و ادواتی را که مورد نیاز نیروهای مسلح و متناسب با جغرافیای کشور عزیمان است را تهیه کرده و در اختیار این جان برکفان قرار میدهند.

دوست عزیزی که می فرمائید « تانک های از رده خارج شده » با همین ادواتی که شما با تمسخر ابراز می کنید ، نیروهای مسلح رشیدمان ، جرات نگاه چپ کردن آمریکائی ها را از کشور عزیزمان منصرف کرده اند !!!

سلام و درود خداوند بر حافظان ارزشها و حدود و ثغور جمهوری اسلامی ایران
ناشناس
۱۱:۱۷ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
خسته نباشيد داره واقعا....امابايد پذيرفت همانند 90 درصد توان نيروي هوايي فرسوده وناكارآمد هستند...به اميد روزي كه با دنيا تعامل بهتري داشته باشيم..دوستان واقعي ما كشورهاي عربي و تركيه و پاكستان نيستند...به اميد ايران ايراني
ناشناس
۱۰:۱۱ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
سلام تانک ها خیلی از رده خارج هستن و بیشتر برای تانک سواری خوبن و بهینه سازی کارزیاد جالبی نیست توی جنگ 33روزه تانک مرکاوا زمین گیر شد وای به حال این تانک های ارتقاء یافته
ابراهیم
۱۰:۱۲ ۳۱ مرداد ۱۴۰۱
اگر منصف باشید و حقیقت رو بیان کنیم کلا دیگه تانک در جنگ ها نقش مهمی نداره
(به خاطر موشک های هوشمند ضدتانک)
فقط کافی است بررسی و نگاهی به حمله روسیه به اروپا داشته باشیم
در عصر حاضر تانک برای مقابله و نابودی شورشیان منافق و تروریست های تکفیری مثل داعش و آزادسازی یک منطقه همچنین ایجاد امنیت اطراف شهری خوبه
ناشناس
۱۰:۰۷ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
سلام علی یارتان دمتون گرم ایرانی یعنی بهترین
ناشناس
۱۰:۰۵ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
درود به مونتاژ کاران ایرانی.آفرین. آفرین.
ناشناس
۱۰:۰۶ ۳۱ مرداد ۱۴۰۱
این تانک ها که مونتاژ نیست
ساخت خود ایرانه
ناشناس
۰۹:۲۵ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
سلام ودرود بر رهبر عزیز و ارتشیان همیشه در صحنه .درود بر غیرتتان ما منتظر پیشرفتهای بیشتر هستیم
یاعلی
ناشناس
۰۹:۱۳ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
خدا قوت
ناشناس
۰۸:۳۲ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
بهتر شو بسازید ماپیشرفت بیشترمیخواهیم برادرارتشی
ناشناس
۰۳:۵۴ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
سلام و تشکر از زحمات طراحان این ماشینه جنگی۰۰برای جلوگیری از تلفات بهتره بجای دوشکا بالای تانک از یک اسلحه با قدرته بالاتر و دوربین و کنترله از داخله کابین در طراحی استفاده بشه۰۰حیف است عزیزانه تیربارچی در نبردهای نزدیک به سادگی مورده هدفه تک تیر اندازهای دشمن قرار بگیرند۰ موفق باشید
ناشناس
۰۲:۱۷ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
ماله جنگ جهانیه ؟
ناشناس
۰۱:۰۴ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
باید از یه جایی شروع کنیم دیگه به امید روزهای بهتر.
ناشناس
۰۱:۰۱ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
این تانک ها از رده خارج شده هستن هر وسیله ای یه عمر مشخصی داره هرچقدر هم خرج بروزرسانیش کنن آفتابه خرجه لحیمه چون موتور و بدنه اصلی و کلی وسایل دیگش مال همون ام 47 هستش و تو دنیای امروز کاربرد چندانی ندارن با یکم هزینه بیشتر بهتره که تی 90 وارد کنن درسته هزینش بیشتره اما امنیت مملکت مهمتره
ناشناس
۰۰:۰۸ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
واسه اموزش تانک ها برای انهدام تانک خوبن
ناشناس
۰۰:۰۵ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
اینها برای جنگ کلاسیک خوب نیستند بلکه برای کنترل مرزها مفیدند
ناشناس
۲۳:۰۶ ۲۷ فروردين ۱۳۹۵
خدا قوت مردان خدا
ناشناس
۲۲:۳۱ ۲۷ فروردين ۱۳۹۵
درود بر مهندسان تلاشگر ایرانی ، که توانمندی های نیروهای مسلح کشورمان را در محیط پر از تهدید و توطئه و تجاوز دشمنان صهیونیستی ارتقاء می دهند .
ناشناس
۲۲:۲۹ ۲۷ فروردين ۱۳۹۵
عالیه به امید موفقیتهای بیشتر فرزندان ایران زمین
ناشناس
۲۲:۲۰ ۲۷ فروردين ۱۳۹۵
تانک های از رده خارج شده
ناشناس
۰۰:۳۱ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
ببخشید اشتباه مثبت زدم تو اگر ایرانی باشی هیچ وقت تلاش و زحمات عزیزان ارتشی و سپاهی رو دستکم نمیگیری
ناشناس
۰۸:۰۱ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
درجنگ حتی یک قوطی فلزی هم گاهی نجات دهنده میباشد!
ناشناس
۲۲:۰۸ ۲۷ فروردين ۱۳۹۵
خسته نباشید باید گفت به دلیر مردان نظامی مون از ارتش تا سپاه.
درمورد ایمان و شهادت طلبیه نیروهامون هیچ شکی نیست. اما ایکاش بتونیم با یکم بازنگری در مورد بودجه دفاعی کشورمون دست برتر رو به این دلیر مردان بدیم.