سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

"اورهال" ناوهای جنگی نداجا با "داک شناور 2 هزار تنی"+ تصاویر

داک شناور دستاورد جدید سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح است.

به گزارش  خبرنگار  دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کشورهای جهان امروز علاوه بر تولید تسلیحات نظامی نیازمند قابلیت داشتن تعمیرات و نگهداری این تجهیزات می باشد. جمهوری اسلامی ایران سالهاست در زمینه قابلیت های دفاعی پیشرفت های چشمگیری داشته که ما را در زمره کشورهای با قابلیت دفاعی بالا در سطح منطقه و جهان قرار داده است. از آنجا دکترین نظامی جمهوری اسلامی ایران کاملا دفاعی است و این موضوع بارها توسط مقامات لشکری و کشوری نیز عنوان شده است، اما داشتن قابلیت های دفاعی امنیت را در سطح کشور و منطقه تضمین می کند و ما را در زمره امن ترین کشور در سطح منطقه قرار داده است.     


سازمان صنایع دریایی 

شکل‌گيری صنايع دريايی در دوران دفاع مقدس به منظور حمايت و پشتيبانی از رزمندگان اسلام در جبهه های نبرد حق عليه باطل صورت گرفت كه تبلور حضور آن با توليد و عرضه فراوان قايق های عاشورا تجلی یافت. ليكن توجه به وجود بيش از 2000 كيلومتر مرز آبی در كشور از يک سو و حضور نيروهای فرامنطقه ای در آب های آزاد و آبراه های جنوب كشور از سويی ديگر ايجاب كرد تا با توجه به دشواريها و پيچيدگی های فعاليت علمی، فنی و تحقيقاتی در عرصه دريا نسبت به توسعه صنعت دريايی اقدام گردد. از اين رو به منظور تجميع ظرفيت های فراوان در حوزه صنايع دريايی در بخش دفاع و ايجاد ساختاری كارآمد و توسعه يافته،وزارت دفاع و پشتيبانی نيروهای مسلح در سال 1387 نسبت به تأسيس سازمان صنايع دريايی اقدام نمود.









اكنون اين سازمان بزرگترين مجموعه صنعتی دريايی كشور و متولی برنامه ها و فعاليت های صنعت دريايی در زمينه دفاعی و غير نظامی است كه با بهره گيری از تجهيزات و امكانات گسترده صنعت دفاعی كشور و نيروهای متعهد و متخصص خود و همچنين آخرين دستاوردهای علمی و تخصصی و استفاده از روش های استاندارد بين المللی و انحصاری در اين صنعت ،رشد فزآينده صنعت كشتی سازی و سازه های دريايی را سرلوحه اهداف عالی خود قرار داده است.

در اين رهگذر بخش های تابع سازمان صنايع دريايی همواره دستيابی به بالاترين سطح استانداردهای شناخته شده بين المللی را مد نظر داشته و تحت نظارت و برابر مقررات رده بندی  و بین المللی گامی فراتر نهاده كه گواه اين ادعا ،كيفيت محصولات نهايی و رضايت مشتريان داخلی و خارجی مي باشد.


از امكانات موجود اين سازمان می توان به تاسيسات كشتی سازی در شهرهای مختلف از جمله بندرعباس، بندر خرمشهر و بندر انزلی و كارگاه ها و سوله های بزرگ ،مجموعه انبارها ،سرسره ها ،اسكله و لنگرگاه های مناسب و جرثقيل هاي 350 تن و سينكروليفت 2000تنی ،امكانات ساخت انواع شناورها و سازه های دريايی و به طور همزمان امكانات و تاسيسات مناسب جهت تعمير اساسی شناورها در حوض های شناور و حوضچه های خشک كه قابليت پذيرش و پهلودهی کشتی های بزرگ تا وزن 5000 تن را دارد نام برد.

طراحی و ساخت انواع شناورهای تندرو ،چند منظوره ، گشت پليسی و راكت انداز ، ناوچه های جنگی و موشک انداز و اژدر افكن ذوالفقار ،ناوشكن هواناو و قايق پرنده ،سامانه كروز دريايی ،حوضچه های شناور،زيردريايی، بارج 10 هزار تنی ،انواع لينديگ كرافت و سازه های دريایی، نمونه هایی از فعاليت های صنايع دريایی وزارت دفاع در سال های اخير بوده است.


داک شناور2000 تنی(حوض شناور)

داک شناور2000 تنی (حوض شناور)  کشتی باریکی  به شکل  حوض مانند است که می تواند پر آب و سپس بارگیری شود. پس از بارگیری حوض تخلیه شده و آنچه بارگیری شده (کشتی یا زیر دریایی) بر سکوی خشک باقی مانده و این وسیله برای تعمیرات و به آب اندازی وسایل دریایی کاربرد دارد.

داک شناور 2 هزار تنی که توسط سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع طراحی و ساخته شده، چندی است که  به نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شده است.







در مراسم تحویل این شناور وزیر دفاع  طی سخنانی گفته بود که  این دستاورد ملی با بهره مندی از دانش و توان علمی و فنی داخلی و همت و تلاش جهادی مدیران و متخصصان سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به دست آمده است. ضریب اتوماسیون بالای این شناور، قابلیت اعتماد بالا، استفاده از سامانه های کنترل و مانیتورینگ پیشرفته، امکانات رفاهی مناسب به منظور امکان ماندگاری و کمک رسانی تعمیراتی به شناورهای نیازمند در دریا به مدت یک ماه بدون نیاز به پشتیبانی از ساحل  می توان از ویژگی های این شناور ذکر کرد.



ایجاد یک زیر ساخت تعمیرات و نگهداری متحرک به منظور مهار سوانح دریایی و جلوگیری از غرق شدن شناورها و آسیب دیدگی آن ها، جلوگیری از آلودگی زیست دریایی و ایجاد بستر همکاری در پروژه های نفت و گاز و تحقیقات و همچنین پشتیبانی از ناوگان نظامی جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر از اهداف ساخت و بهره برداری داک 2000 تنی می باشد.

 داک شناور 2 هزار تنی با سایر محصولات مشابه کشورهای مختلف هم تراز و برابری کرده و با توجه به ضریب ایمنی بالای طراحی و استحکام سازه ای، توانمندی حمل و بالابری شناورها تا 2000 تن را دارا می باشد.    
                       
سردار سرتیپ "حسین دهقان" وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو های مسلح به این نکته اشاره نموده بود  که این پروژه کاملا بومی و طراحی و ساخت سازه، سامانه های تاسیساتی، دکوراسیون ، جرثقیل و پمپ های این شناور داخلی است.


 حوضچه خشک  

حوضی که برای تعمیر و یا ساخت کشتی به کار می رود.آب درون حوض خشک را می توان خالی کرد تا دسترسی به قسمت های زیرین کشتی به آسانی صورت گیرد.پس از وارد شدن کشتی به حوضچه دربهای حوض بسته می شود و آب داخل آن بتدریج با پمپ هایی خارج می شود و کشتی بر روی جک ها و بلوک هایی که مطابق نقشه زیر کشتی در کف حوض قرار گرفته،می نشیند.

در انتها این نکته قابل ذکر است که دستاورد جدید سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح گامی نوین در جهت پیشبرد اهداف نیروهای مسلح بوده وامید است با حمایت مادی و معنوی از نیروهای مسلح شاهد دستاوردهای بیشتری در صنایع دفاعی کشورمان باشیم.






 مهدی شهرودی


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
فرشاد
۱۸:۰۳ ۲۵ دی ۱۳۹۵
زنده باد ایراااااااااااان.....
ناشناس
۱۱:۴۲ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
ماشالله ایران
ناشناس
۰۵:۳۲ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵
دستاورد خوبی در صنایع دریاییه.خسته نباشید دلاور مردان
ناشناس
۱۷:۴۷ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵
الحمد الله . پروردگارا هرچه داریم ز لطف و عنایت شماست . الحمدالله
ناشناس
۱۷:۳۳ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵
الحمدالله رب العالمين