سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

سهم 2 درصدی آذربایجان غربی از تولید ملی/ 70 درصد پروژه هانیمه تمام رها شده اند

نماینده استان آذربایجان غربی در شورای عالی استانها گفت: 25 درصد آقایان و 45 درصد خانم های تحصیلکرده در این استان اشتغال مفید ندارند.

ایرج سلیمان زاده نماینده استان آذربایجان غربی از شهرستان نقده در شورای عالی استان ها در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه این استان 4 درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: استان آذربایجان غربی تنها 2 درصد از تولید ملی سهم می برد، به همین دلیل تناسب و توازنی بین اندازه استان و تقسیم کار ملی وجود ندارد.

وی به عمده مشکلاتی که در استان آذربایجان غربی وجود دارد، اشاره کرد و افزود: بیکاری جوانان تحصیلکرده یکی از معضلات مهم این استان بوده چرا که 25 درصد آقایان و 45 درصد خانم ها در این استان اشتغال مفید ندارند.

نماینده استان آذربایجان غربی در شورای عالی استانها، تأکید کرد:جوانان باید در شغل های مفید مشغول به کار شوند و می طلبد که دولت در بحث اشتغال ورود پیدا کند.

سلیمان زاده با تأکید بر اینکه جاده ها و ارتباطات فی مابین 3 کشور از لحاظ ترانزیتی برای ما مهم است، گفت: در استان آذربایجان غربی جاده هایی مانند اتوبان میانه و میاندوآب نیمه تمام رها شده و همچنین برخی از پروژه های جاده ای دیگر 30 درصد ساخته و 70 درصد نیمه تمام رها شده است.

وی در ادامه به جاده ارومیه به کردستان عراق اشاره کرد و گفت: عمده موضوعی که در راستای توسعه استان آذربایجان غربی باید انجام شود بحث تکمیل راه ها بوده که باید زیر بنایی باشد.

نماینده استان آذربایجان غربی در شورای عالی استانها با اشاره به شهرستان نقده که قطب گردشگری ایران است، تصریح کرد: از سال 1337 تاکنون در تپه حسنلو که به عنوان مثلث گردشگری آذربایجان غربی بوده حفاری صورت نگرفته و این تپه روز به روز در حال از بین رفتن است. 

وی با اشاره به پیشنهاد ثبت جهانی تپه حسنلو در سازمان میراث فرهنگی کشور، گفت: ثبت جهانی تپه حسنلو باید به زودی انجام گیرد و باید اعتبار لازم و کافی برای ادامه حفاری این قلعه که قدمتی 6 هزار سال قبل از میلاد دارد، تخصیص داده شود.

سلیمان زاده با بیان اینکه جام زرین تپه حسنلو بیانگر قدمت و عظمت ایران است، یادآور شد: بر اساس برآوردها مسابقات المپیک برای نخستین بار در این تپه بوده و تمام تمدنی که در تخت جمشید استان فارس شیراز بوده از این تپه نشأت گرفته، به همین دلیل ساماندهی در خصوص این موضوع حائز اهمیت است.

نماینده استان آذربایجان غربی در شورای عالی استانها با بیان اینکه امروزه شهرداری ها از عدم وجود مدیریت یکپارچه شهری رنج می برند، تأکید کرد: این امر نه تنها در شهرستان این استان بلکه در کل کشور وجود دارد.

سلیمان زاده با بیان اینکه امروزه موضوع اقتصاد مقاومتی، موضوع اصلی یک اقتصاد بسته نیست بلکه یک اقتصاد فعال است که باید دارای مدل شود، افزود: این مدل برای شهرداری ها حائز اهمیت بوده و با 2 پارامتر اساسی که یکی ایجاد منابع درآمدی پایدار و دومی اساس و کنترل و مدیریت هزینه هاست می توان آن را اجرایی کرد.

وی ادامه داد: مدیریت یکپارچه شهری در ایران اسلامی باید به وقوع بپیوند و در این خصوص مجلس، دولت و همچنین شورای عالی استان ها  به این موضوع ورود پیدا کنند.

نماینده استان آذربایجان غربی در شورای عالی استانهابا بیان اینکه وضعیت دریاچه ارومیه به عنوان بزرگترین مشکل اساسی این منطقه است، گفت: با بارندگی هایی که صورت گرفت 55 درصد به عمق این دریاچه اضافه شد اما همچنان با توجه به ساختاری که وجود دارد تنها قسمت وسط دریاچه 55 درصد به عمق آن اضافه شده است.

سلیمان زاده به کمک های بین المللی و 7 میلیارد دلاری که در بودجه برای ساختار این دریاچه تا سال 1402 گذاشته شده است اشاره کرد و گفت: کمک هایی از سوی دولت ژاپن برای دریاچه ارومیه در نظر گرفته شده و همچنین جوامع بین الملل نیز به آن ورود کرده اند، چراکه باید ورود در خصوص این موضوع اساسی باشد.

وی با اشاره به کوهستانی بودن این استان بیان داشت: اکثر روستاها از نعمت آب، گاز و برق برخوردارند اما برخی از روستاها همچنان از نعمت گاز برخوردار نیستند درحالی که می طلبد که در سال 1395 دیگر هیچ گونه مشکلی در خصوص این امر وجود نداشته باشد.

نماینده استان آذربایجان غربی در شورای عالی استانها با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین موضوعات دیگر برای روستاها عدم اشتغال در این استان هاست، گفت: اکثر روستاها به دلیل نداشتن شغل مناسب خالی از سکنه شده اند.
 
سلیمان زاده به پروژه های بزرگ این استان اشاره داشت و یادآور شد: این استان پروژه های بزرگی دارد اما به دلیل رکود در ایران و محقق نشدن تخصیص اعتبار این پروژه ها تکمیل نشده و نیمه کاره مانده اند.

وی در پایان گفت: در استان آذربایجان غربی 83 درصد از نعمت سواد برخوردار هستند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.