سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ثروتمندترین و فقیرترین کشورهای جهان

در این مطلب گزارش مصور از 10 کشور ثروتمند و فقیر جهان را مشاهده می کنید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کشور قطر در سال 2015 هم خود را با درآمد سرانه 146 هزار دلار در صدر فهرست ثروتمندترین ها قرار داد و بر اساس گزارشات، این روند با سرعت بالایی رو به رشد حرکت خواهد کرد و تا سال 2022 که این کشور میزبان مسابقات جام جهانی فوتبال است، ادامه پیدا می کند. مجله آمریکایی «منابع مالی جهانی» به تازگی رتبه بندی ثروتمندترین و فقیرترین کشورهای جهان را منتشر کرده است. این فهرست بر اساس اطلاعات بانک جهانی و صندوق بین المللی پول تدوین شده و قدرت خرید هر شهروند با در نظر گرفته هزینه نسبی زندگی و سطح تورم در آن مورد اندازه گیری قرار گرفته است.

 به گزارش این مجله، ثروتمندترین کشورهای جهان به ترتیب قطر، لوکزامبورگ و سنگاپور هستند و برونئی، کویت، نروژ، امارات متحده عربی، هنگ کنگ، آمریکا، سوییس، عربستان سعودی، بحرین، هلند، ایرلند، استرالیا، اتریش، سوئد، آلمان، تایوان، کانادا، دانمارک،عمان، ایسلند، بلژیک و فرانسه در رده های بعدی قرار دارند. فقیرترین کشورهای جهان هم در این رتبه بندی آفریقای مرکزی، کنگو و مالاوی معرفی شده اند. در زیر گزارش مصور از 10 کشور ثروتمند و فقیر جهان را مشاهده می کنید.

1- قطر با درآمد سرانه 146 هزار دلار

قطر بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی مایع محسوب می شود و نفت منبع اصلی درآمدش است. نفت و گاز طبیعی مایع، پایه های اقتصاد این کشورند که بیش از 70 درصد از درآمد کل و همچنین بیش از 60 درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهد. اتباع قطر تنها 12 درصد از کل جمعیت 2.2 میلیون نفری این کشور است. قبل از ظهور صنعت نفت، قطر کشور فقیری بود با اقتصاد مبتنی بر صید مروارید.


2- لوکزامبورگ با درآمد سرانه 94 هزار دلار

لوکزامبورگ دومین کشور کوچک اتحادیه اروپاست که میان کشورهایی که دارای دموکراسی هستند، از رفاه بیشتری برخوردار است. این کشور با صنایع متنوعش، تا حد زیادی وابسته به بانک، فولاد و بخش های صنعتی است. لوکزامبورگ با جمعیت کمی بیش از 500 هزار نفر، هشتمین کشور کم جمعیت اروپا محسوب می شود.


3- سنگاپور با درآمد سرانه 85 هزار دلار

سنگاپور کشور – شهری است مستقل که با داشتن حکومتی عملگرا و عاری از فساد و با پیشرفت سریع اقتصادی به یک نماد تبدیل شده است. سنگاپور به دلیل تجارت آزاد و نرخ پایین مالیاتی که با بازار تجارت گرا همراه است، بسیار توسعه یافته. سنگاپور با یک جمعیت 5.3 میلیونی، دومین کشو ر- شهر مستقل متراکم پس از موناکو است.


4- برونئی با درآمد سرانه 80 هزار دلار

درآمد نفت بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی این کشور کوچک و ثروتمند را تشکیل می دهد. درآمد حاصل از سرمایه گذاری های خارج از کشور و همچنین درآمدهای تولید داخلی، به تقویت اقتصاد این کشور کمک می کنند. برونئی، سومین تولیدکننده نفت در جنوب شرقی آسا و چهارمین تولیدکننده گاز طبیعی مایع در جهان است. جمعیت این کشور 418 هزار نفر تخمین زده شده است.


5- کویت با درآمد سرانه 72 هزار دلار

کویت نزدیک به 10 درصد از ذخایر نفت جهان را داراست و چهارمین تولیدکننده در اوپک است. نفت، نزدیک به نیمی از تولید ناخالص داخلی و 95 درصد از درآ»د حاصل از صادرات و درآمد دولت را تشکیل می دهد. ارز کویت بالاترین ارزش ارزی را در جهان داراست. یک دینار کویت، معادل 3.28 دلار آمریکاست.


6- نروژ با درآمد سرانه 68 هزار دلار

نروژ دارای بزرگترین صندوق های ثروت ملی در جهان است. بخش بزرگی از رشد اقتصادی نروژ به دلیل وفور منابع طبیعی است مانند اکتشاف و تولید نفت، برق آبی و شیلات. این کشور با جمعیت بیش از 5 میلیون، دارای استاندارد بسیار بالای زندگی در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی است و سیستم رفاهی کاملی دارد.


7- امارات متحده عربی با درامد سالانه 68 هزار دلار

امارات متحده عربی دومین اقتصاد را پس از عربستان سعودی در جهان عربی دارد. با تولید ناخالص داخلی 570 میلیارد دلار در سال 2014 که به شدت به نفت متکی است و بیش از 85 درصد از اقتصاد خود را از صادرات نفت تامین می کند.


8- هنگ کنگ با درآمد سرانه 57 هزار و 676 دلار

هنگ کنگ یک منطقه مستقل در ساحل جنوب چین است که بیشتر به دلیل آسمانخراش های عظیمش مشهور است. 2 منبع درآمد عمده این کشور، کشتیرانی و خدمات مالی است.


9- ایالات متحده آمریکا با درآمد سرانه 57هزار دلار

ایالات متحده آمریکا اواسط سال 2015 با تولید ناخالص داخلی 17.914 تریلیون دلار بزرگترین اقتصاد جهان را داشته است. در حال حاضر آمریکا بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز طبیعی در جهان است. این کشور یکی از بزرگترین کشورهای تجاری و همچنین دومین تولید کننده نفت و گاز است. ایالات متحده دارای جمعیت 322 میلیونی است که سومین کشور پرجمعیت جهان است.


10- سوییس با درآمد سالانه 56 هزار دلار

سوییس که تولیدکننده شکلات و ساعت های لوکس است، یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان محسوب می شود. سیاست امنیت پولی بلندمدت و ثبات سیاسی به این کشور کمک کرده که در زمره بزرگترین مراکز اقتصادی جهانی باقی بماند.


10 کشور فقیر جهان:

1- جمهوری آفریقای مرکزی

فقیرترین کشور جهان همچنین یکی از کم توسعه ترین کشورهاست. این کشور سال هاست گرفتار فساد، فقر و خشونت است. این کشور محصور در خشکی است و از هیچ طرف به دریا راه ندارد. آب و هوای گرمسیری دارد و شمال آن را بیابان فرا گرفته است. متوسط درآمد مردم این کشور سالانه 639 دلار است.


2- جمهوری دموکراتیک کنگو

دومین کشور فقیر جهان است. ارزش منابع معدنی کنگو 24 تریلیون دلار برآورد شده که برابر با تولید ناخالص داخلی آمریکا و اروپاست. تصاحب این ثروت غیرعادی زیرزمینی، انگیزه اصلی جنگ داخلی این کشور بوده است. کنگو دارای تورمی افسارگسیخته است و سطوح زندگی در آن یکی از پایین ترین سطوح در آفریقاست. متوسط درآمد سالانه مردم این کشور، 753 دلار است.


3- مالاوی

سومین کشور فقیر جهان سوم است. تورم بالا و اتکا به تامین مالی کمک کننده ها منجر به سقوط اقتصادی بیشتر در مالاوی شد. مشکلات اقتصادی مالاوی از سال 2011 پس از اینکه نهادهای بین المللی که معمولا 40 درصد از بودجه این کشور را پشتیبانی می کردند، کمک خود را به دلیل نگرانی های مربوط به حقوق بشر در این کشور متوقف کردند وخیم تر شد. متوسط درآمد سالانه مردم این کشور 819 دلار است.


4- لیبریا:

چهارمین کشور فقیر جهان است. این کشور در غرب آفریقاست و مردم آن هنوز از 20 سال جنگ داخلی رنج می برند. با شیوع بیماری کشنده ابولا در سال 2014 در این کشور میزان فقر و رکود اقتصادی افزایش یافت. متوسط درآمد سالانه مردم این کشور 934 دلار است.


5- جمهوری بوروندی

پنجمین کشور فقیر جهان به دلیل بحران های سیاسی، هیچ توسعه خاصی نداشته است. جنگ داخلی در این کشور تا به حال باعث کشته شدن 200 هزار نفر شده است. همین مسئله موجب گسترش فقر و فساد در این کشور شده است. متوسط درآمد سالانه مردم این کشور 951 دلار است.


6- نیجر

ششمین کشور فقیر جهان، بیست و یکمین کشور جهان از لحاظ وسعت جغرافیایی و یکی از بزرگترین کشورهای آفریقاست. این کشور صخره ای با وجود اینکه جزو فقیرترین کشورهای دنیا محسوب می شود دارای منابع نفتی و معادن اورانیوم فراوان است. درآمد سرانه نیجر 1069 دلار است.


7- موزامبیک

هفتمین کشور فقیر جهان پس از مصالحه و برقراری آرامش در کشور در سال 1992 اندکی با بهبود شرایط اقتصادی روبرو شد و سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در این کشور ترغیب شدند اما همچنان بسیاری از مردم این کشور در فقر به سر می برند. نرخ بیکاری در این کشور  21 درد است و 70 درصد مردم این کشور زیر خط فقر زندگی می کنند. درآمد سرانه این کشور 1208دلار است.


8- اریتره

هشتمین کشور فقیر جهان در سال 1993 به استقلال دست یافت. این کشور از آن زمان تاکنون درگیری های بسیاری با همسایگان خود از جمله اتیوپی و یمن داشته است. با اینکه مردم اریتره هم اکنون با گرسنگی و کمبود غذا مواجه هستند، آینده این کشور روشن به نظر می رسد. اریتره در حال حاضر یکی از سریع ترین رشدهای اقتصادی را در جهان دارد و از انبوه منابعی همانند طلا و مس بهره مند است. درآمد سرانه این کشور 1210 دلار است.


9- گینه نو

نهمین کشور فقیر جهان کشوری غنی از منابع با درآمد پایین است. حدود 40 درصد از جمعیت کشور در فقر به سر می برند. کمبود فرصت های شغلی رسمی برای جمعیت جوان جویای کار یکی از مهم ترین دلایل فقر در این کشور قلمداد می شود. درآمد سرانه در این کشور 1388 دلار است.


10- ماداگاسکار

جزیره ای واقع شده در اقیانوس هند است که با درآمد سرانه 1477 دلار دهمین کشور فقیر جهان محسوب می شود.
منبع:هفته نامه سلامت
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۱۹:۰۱ ۲۴ خرداد ۱۳۹۷
دوستانی که دنبال رتبه ایران هستن، ایران بر اساس شاخص توسعه انسانی، رتبه 69 بهترین کشورها رو داره. که فقر و امید به زندگی و آموزش و غیره رو شامل میشه.
مهدی محمدی
۲۲:۴۶ ۱۵ اسفند ۱۳۹۶
ایران رتبه 90هستش
ناشناس
۱۱:۲۹ ۰۲ بهمن ۱۳۹۶
ایران چندومه
ناشناس
۱۰:۱۳ ۰۵ دی ۱۳۹۶
جایگاه ایران رو مشخص نکرده؟
ناشناس
۰۵:۳۴ ۰۸ مرداد ۱۳۹۶
ایران اوله
ناشناس
۰۹:۴۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۵
چرا رتبه ایران رو نمی گین
ناشناس
۰۲:۵۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۵
ایران زیر خط فقر
ناشناس
۰۲:۰۹ ۲۶ فروردين ۱۳۹۵
ارسال اخبار که منجر به افزایش اطلاعات عمومی فرد شود بسیار عالی است
ممنون
ناشناس
۰۰:۳۹ ۲۶ فروردين ۱۳۹۵
اینا به چه درد ما میخوره هیچ وقت تو رده بندیا نمیگید ایران چندمه؟؟؟
ناشناس
۰۰:۲۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۵
لطفا رتبه ایران را هم ذکر کنید
ناشناس
۰۰:۲۰ ۲۶ فروردين ۱۳۹۵
خوب بود اشاره ای هم به ایران میکردید
ناشناس
۲۰:۵۱ ۲۵ فروردين ۱۳۹۵
پس ایران چندمه؟
ناشناس
۲۲:۳۹ ۲۵ فروردين ۱۳۹۵
احتمالا یازدهمی
ناشناس
۲۰:۱۶ ۲۵ فروردين ۱۳۹۵
کشور ما کجای کاره ؟
ناشناس
۱۸:۱۳ ۲۵ فروردين ۱۳۹۵
ایران چندومه؟
ناشناس
۱۸:۰۰ ۲۵ فروردين ۱۳۹۵
ما چندمیم؟؟؟؟؟؟ :|