سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محمد‌علی باشه‌آهنگر:

جشنواره «چهل‌چراغ» به ترویج فرهنگ امام حسین (ع) کمک می‌کند

قطعا جشنواره «چهل‌چراغ» باعث خواهد شد که جوانان هنرمند و مستعدی شناسایی شوند و بتوان از این استعدادها در سال‌های آینده استفاده کرد.

به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ستاد خبری نخستین جشنواره فیلم «چهل‌چراغ»؛ محمدعلی باشه‌آهنگر درباره محوریت این جشنواره گفت: همیشه ظاهر حرکت امام حسین (ع) بیشتر مورد توجه بوده است تا آن اهداف بزرگی که ایشان به خاطرش مکه و حج را رها کردند و به سوی کوفه رهسپار شدند.

وی ادامه داد: این حرکت امام حسین (ع) در کل دنیا بی‌سابقه و خارق‌العاده است. اینکه کسی از سرانجام کار خود خبر داشته باشد و به سوی هدفش مشتاقانه پیش برود و خواستار هیچ جنگی هم نباشد و بگوید که اگر نمی‌خواهید به جای دیگری می‌روم، یک شجاعت و مظلومیت است و خشونت را به حد اعلا از طرف مقابل نشان می‌دهد.

وی افزود: اکنون ما خشونتی را می‌بینیم که امثال تکفیری‌ها و داعش چگونه ظلم می‌کنند و با سنگدلی بیش از حد کسانی را که فکر می‌کنند هم عقیده آنها نیستند به خاک و خون می‌کشند.

باشه آهنگر بیان کرد: شاید هیچ گاه مثل امروز واقعه عاشورا نمایان نشده است. از یک طرف خشونت عریان و از یک سمت مظلومیت کامل روا داشته می‌شود. این تقابل و نزدیک شدن زمان واقعه کربلا و اکنون که داعشی‌ها، سلفی‌ها و وهابی‌ها این‌گونه مردم بی‌گناه را می‌کشند فرصت خوبی است تا بتوان از طریق عکس، فیلم و هنر سینما که تاثیرگذاری زیادی در افکار عمومی دارد ، به این مقوله پرداخت و از ابعاد دیگر به حقانیت و مظلومیت امام حسین(ع) پی‌ برد.

وی در ادامه گفت: هر حرکتی که در راستای جهانی شدن نهضت امام حسین (ع) رخ دهد، ارزشمند است و به نظرم پرداختن به زندگی و نگاه امام حسین (ع) در هر زمینه‌ای می‌تواند منطقه‌ای را که این افراد خشونت‌طلب در آن حضور پیدا کرده‌اند، بیمه کند.

این کارگردان تصریح کرد: شناساندن اهداف و نشان دادن مشارکت مردمی در راه امام حسین (ع) می‌تواند باعث ترس و دلهره در کسانی باشد که این‌گونه به خشونت پرداخته‌اند و باید بدانند که عاقبت آنها نیز همانند کسانی که در واقعه کربلا بر امام حسین(ع) ظلم روا داشتند، تباهی است.

باشه‌آهنگر با ابراز امیدواری نسبت به اثرگذاری جشنواره «چهل‌چراغ» گفت: امیدوارم که جشنواره‌هایی از این دست بتوانند پیروان امام حسین(ع) را به جهانیان بشناسانند که بدانند پیروان آن حضرت اهل ترس و مماشات نیستند و پای عقیده خود می‌مانند. 

وی افزود: اگر این جشنواره‌ها مانند دهه محرم که آنگونه خودجوش به عزاداری می‌پردازند و نذری می‌دهند، مردمی باشد و مردم جشنواره را از خودشان بدانند قطعا تاثیر بیشتری خواهد داشت. من امیدوارم که جشنواره «چهل‌چراغ» از دولتی شدن کمی دورتر باشد و به صورت هیات امنایی و با حضور مردم و هنرمندانی که به امام حسین (ع) ارادت دارند، برگزار شود که قطعا تاثیرات بیشتری خواهد داشت.

وی ضمن بیان اینکه شروع مناسبی که جشنواره در پیش گرفته، می‌تواند بازتاب خوبی در جهان تشیع داشته باشد، گفت: ما باید امام حسین (ع) را از طریق هنر به جهانیان بشناسانیم و با پرداختن به زندگی ایشان بتوانیم اهداف آن حضرت را را به جهانیان نشان دهیم. 

کارگردان فیلم «ملکه» با تاکید بر اینکه مردم ما عاشق امام حسین (ع) هستند، اظهار کرد: قطعا تاثیر جشنواره از اشتیاق جوانانی که نمی‌توانند آثار خود در مورد قصه عاشورا را در بسیاری از نهادها به صورت حرفه‌ای ارائه دهند، آغاز می‌شود. جشنواره «چهل‌چراغ» راه را برای تمام هنرمندانی که عاشق امام حسین(ع) و اهل بیت هستند باز کرده که هر کس فیلم و عکس دارد، برای نمایش بیاورد و این کار بسیار خوبی است. 

وی در پایان حرکت در راه امام حسین (ع) را پر خیر و برکت دانست و گفت: قطعا این جشنواره باعث خواهد شد که جوانان هنرمند و مستعدی شناسایی شوند و بتوان از این استعدادها در سال‌های آینده استفاده کرد. ما به ترویج فرهنگ امام حسین (ع) نیاز داریم و این جشنواره می‌تواند این کار را انجام دهد.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.