سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصفهان؛

خاصیت ضد سرطانی گیاه رازیانه کوهی برگ شقاقلی

خواص آنتی اکسیدانی عصاره های هیدروالکلی و پلی فنلی گیاه رازیانه کوهی برگ شقاقلی در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بررسی شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: این طرح پژوهشی حاصل تلاش مهرزاد میرشکاری دانشجوی دکترای عمومی با راهنمایی استادان احمد موحدیان عطار و بهزاد ذوالفقاری است که به شماره طرح تحقیقاتی 394234به ثبت رسیده است.
محسن میناییان افزود: رادیکالهای آزاد نقش کلیدی در پاتوژنزبرخی بیماری ها از قبیل آترواسکلروز، بیماری ایسکمی قلب، آرتریت، سرطان، آلزایمر، پارکینسون، دیابت و فرآیند پیری دارند. (پاتوژنز تشکیل یک بیماری است که به یک واکنش زنجیره ای منجر می شود. بسیاری از سرطان ها به این ترتیب ایجاد می شود).
وی با بیان اینکه گیاه رازیانه کوهی برگ شقاقلی از خانواده چتریان است که به طور سنتی از آن به عنوان سبزی ضد چربی استفاده می کنند گفت: مطالعات نشان داده که عصاره اتانولی ‎ دارای فعالیت کاهش دهنده چربی در موش های بزرگ  هایپرکلسترولمیک است.
رییس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: محتوای فنولی عصاره های هیدروالکلی و پلی فنولی با روش فولین سیوکالتو (بر حسب معادل گالیک اسید) و محتوای فلانوئیدی تام با روش رنگ سنجی آلومینیوم کلراید (بر حسب معادل کوئرستین) تخمین زده شدند.
محسن میناییان گفت: فعالیت آنتی اکسیدانی هر دو نوع عصاره  به وسیله روش های DPPH، فعالیت شلات کنندگی یون های فروس و توانایی آنتی اکسیدان در احیای یون های فریک بررسی شد.
وی با اشاره به اینکه در این مطالعه، هر دو عصاره P.‎ passtinacifoliumاثر آنتی اکسیدانی قابل ملاحظه ای را نشان دادند، هر چند این اثر در مقایسه با استانداردها (گالیک اسید، آسکوربیک اسید، BHTو EDTA) کمتر بود،‌گفت: به جز فعالیت شلات کنندگی، عصاره پلی فنولی فعالیت آنتی اکسیدانی بهتری نسبت به عصاره هیدروالکلی در همه تست ها نشان داد. 



انتهای پیام/م
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.