سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نان سنگک را چه کسی اختراع کرد؟ +تصاویر

این اختراع به قدری با دقت و هوشیاری طراحی و عملی شده که پس از گذشت چند صد سال هنوز به همان صورت اولیه پخته می شود و نانی که از تنور سنگکی بدست می‌آید، محبوب‌ترین نان ایرانی است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در کتاب سال‌نمای کمیته ‌نانوایان تهران که در ۱۹ اردیبهشت سال ۱۳۲۶ شمسی در تهران چاپ شده، درباره‌ تاریخچه و چگونگی پیدایش نانوایی و نان سنگک این گونه آمده است:




شاه عباس برای رفاه حال لشگریان خود که غالباً در سفر احتیاج به نان و خورش موقت و فوری داشتند و لازم بود به هر شهری می‌رسند نانواهایی باشند که بتوانند به قدر مصرف سربازان نان تهیه نمایند و غذایی باشد که خورش نان قرار دهند، درصدد چاره برآمد و حل این مشکل را از «شیخ بهایی» که از دانشمندان ایران بود خواست.

چون در سفر لشکریان مجبور به تهیه آرد از شهرهای مختلف بودند و آرد هر شهر با شهر دیگر از نظر نوع گندم آن تفاوت داشت باید طوری این نان پخته می‌شد که از هم وا نرود و قابل استفاده باشد.

پس آرد آن مخلوطی از انواع آردها بوده و همچنین باید با سبوس گندم نیز برای سهولت در هضم مخلوط می‌شد.

همین است که رنگ آن تیره بوده و به خاطر وجود انواع آرد قدرت چسبندگی آن کم است و باید حتما بصورتی که می‌بینید باید روی سنگ پهن شود تا نریزد.




شیخ بهایی

لذا شیخ بهایی نیز تنور سنگکی را ابداع نمود. این اختراع به قدری با دقت و هوشیاری طراحی و عملی شده که پس از گذشت چند صد سال هنوز به همان صورت اولیه پخته می شود و نانی که از تنور سنگکی بدست می‌آید، محبوب‌ترین نان ایرانی است. این است که شیخ بهایی از علما و دانشمندان قرن دهم هجری را باید مخترع نان سنگک و شکل تنور آن دانست.


منبع: مشرق

انتهای پیام/


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۴۱ ۲۵ آذر ۱۴۰۱
ایران تو تمدن تو دانشمند کم نداشته و کشورهای های از جمله آمریکا انگلیس اسراییل عربستان اگه بزارند دانشمند ها زندگی کنند و اون هارو ترور نکنند
ناشناس
۲۳:۲۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۵
روحش شاد
ناشناس
۲۳:۱۰ ۲۳ فروردين ۱۳۹۵
حلوا شکری هم اختراع شیخ بهایی رحمت الله علیه است. به همان دلیل که نان سنگک را اختراع کرد.
ناشناس
۱۹:۲۷ ۲۳ فروردين ۱۳۹۵
با حال بود
ناشناس
۱۵:۱۲ ۲۳ فروردين ۱۳۹۵
درود بر دانشمندان ایران سرافراز که مایه ی مباهات این مرزو بوم میباشند
ناشناس
۱۴:۰۴ ۲۳ فروردين ۱۳۹۵
با این همه زحمت سختی که داره مردم نا شکرا
ناشناس
۱۳:۱۰ ۲۳ فروردين ۱۳۹۵
سلام
ولی من شنیده ام که نان سنگک نان سنتی استان قم است .
ناشناس
۱۱:۲۶ ۲۳ فروردين ۱۳۹۵
جالب بود