به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری رویتر یک مقام نظامی آمریکا روز جمعه اذعان کرد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در 10 سال آینده به دست کم هجده موتور موشکی RD-180 ساخت روسیه نیاز دارد تا بتواند ماهواره های نظامی خود را در مدار زمین قرار دهد.
در پی الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه در سال دو هزار و چهارده، کنگره آمریکا استفاده نظامی از این موتورهای موشکی روسیه را پس از سال دو هزار و نوزده ممنوع کرد. روابط میان روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا در پی متشنج شدن اوضاع در اوکراین، رو به تیرگی نهاد و با الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه به اوج رسید و دو طرف تحریمهایی را بر ضد یکدیگر به اجرا گذاشتند. نمایندگان کنگره آمریکا ممنوعیت خرید موتورهای موشکی روسیه را در اواخر سال دو هزار و پانزده تعدیل کردند چرا که بیم آن داشتند تداوم این ممنوعیت ها به فروپاشی گروه صنعتی United Launch Alliance متشکل از شرکت مشترک بوئنیگ و لاکهید مارتین منجر شود و انحصار پرتاب ماهواره به فضا را به شرکت اسپیس ایکس SpaceX متعلق به الون موسک Elon Musk میلیاردر واگذار کند.
نوزدهم نوامبر گذشته خبرگزاری رویترز فاش کرد یوری کووالچوک، بازرگان روسی که موتورهای موشکی را به آمریکا می فروخت، در فهرست سیاه تحریم های غرب گنجانده شده است. در زمان تصویب منع خرید این تجهیزات موشکی از روسیه، وزارت دفاع آمریکا از مسئولان کنگره خواست در این خصوص توضیحات قانع کننده ای بدهند و مشخص کنند چه علل و انگیزه هایی موجب شده است اعضای کنگره آمریکا خرید موتورهای موشکی RD-180 روسیه را ممنوع کنند. در همین راستا اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا و جیمز کلاپر رئیس اطلاعات ملی این کشور کنگره را تحت فشار قرار دادند. جان مک کین، رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا، اعلام کرد حاضر نیست سیصد میلیون دلار از بودجه ملی کشور را در این زمینه خرج کند. اما رابرت وورک Robert Work معاون وزیر دفاع آمریکا روز جمعه در گفتگو با خبرگزاری رویترز اعلام کرد:" آمریکا به راهی مقرون به صرفه و مطمئن برای ارسال ماهواره به فضا نیاز دارد.
استفاده از موتورهای موشکی ساخت روسیه راهکاری موقت است چرا که موتورهای موشکی جدید طراحی شده در آمریکا در مرحله تولید است. اما تولید این موشکها دست کم شش سال دیگر طول می کشد به همین علت در این مدت گذار، ما واقعا به دست کم هجده موتور RD-180 نیاز داریم.
" نیاز آمریکا به موشک ماهواره بر روسیه به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویتر یک مقام نظامی آمریکا روز جمعه اذعان کرد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در ده سال آینده به دست کم هجده موتور موشکی RD-180 ساخت روسیه نیاز دارد تا بتواند ماهواره های نظامی خود را در مدار زمین قرار دهد. در پی الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه در سال دو هزار و چهارده، کنگره آمریکا استفاده نظامی از این موتورهای موشکی روسیه را پس از سال دو هزار و نوزده ممنوع کرد. روابط میان روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا در پی متشنج شدن اوضاع در اوکراین، رو به تیرگی نهاد و با الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه به اوج رسید و دو طرف تحریمهایی را بر ضد یکدیگر به اجرا گذاشتند. نمایندگان کنگره آمریکا ممنوعیت خرید موتورهای موشکی روسیه را در اواخر سال دو هزار و پانزده تعدیل کردند چرا که بیم آن داشتند تداوم این ممنوعیت ها به فروپاشی گروه صنعتی United Launch Alliance متشکل از شرکت مشترک بوئنیگ و لاکهید مارتین منجر شود و انحصار پرتاب ماهواره به فضا را به شرکت اسپیس ایکس SpaceX متعلق به الون موسک Elon Musk میلیاردر واگذار کند. نوزدهم نوامبر گذشته خبرگزاری رویترز فاش کرد یوری کووالچوک، بازرگان روسی که موتورهای موشکی را به آمریکا می فروخت، در فهرست سیاه تحریم های غرب گنجانده شده است.
در زمان تصویب منع خرید این تجهیزات موشکی از روسیه، وزارت دفاع آمریکا از مسئولان کنگره خواست در این خصوص توضیحات قانع کننده ای بدهند و مشخص کنند چه علل و انگیزه هایی موجب شده است اعضای کنگره آمریکا خرید موتورهای موشکی RD-180 روسیه را ممنوع کنند. در همین راستا اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا و جیمز کلاپر رئیس اطلاعات ملی این کشور کنگره را تحت فشار قرار دادند. جان مک کین، رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا، اعلام کرد حاضر نیست سیصد میلیون دلار از بودجه ملی کشور را در این زمینه خرج کند. اما رابرت وورک Robert Work معاون وزیر دفاع آمریکا روز جمعه در گفتگو با خبرگزاری رویترز اعلام کرد:" آمریکا به راهی مقرون به صرفه و مطمئن برای ارسال ماهواره به فضا نیاز دارد. استفاده از موتورهای موشکی ساخت روسیه راهکاری موقت است چرا که موتورهای موشکی جدید طراحی شده در آمریکا در مرحله تولید است. اما تولید این موشکها دست کم شش سال دیگر طول می کشد به همین علت در این مدت گذار، ما واقعا به دست کم هجده موتور RD-180 نیاز داریم. "
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
انتهای پیام/