به گزارش خبرنگار
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جمهوری خلق چین یکی از "قدرت های برتر نظامی" دنیاست که قابلیت های بسیاری در زمینه تولید انواع هواپیماهای جنگی دارد.
**گام های بلند چین در صنعت هوانوردی
چین قدم های بزرگی در چند سال اخیر در بخش هوانوردی نظامی برداشته شده و این کشور با تولید جنگنده "جی 20 (J-20)" نگاه ها را به سمت خود متمرکز کرده است. البته نکته متفاوت این است که بر خلاف جنگنده روسی، همتای چینی آن بیشتر در خفاء به کار و پیشرفت ادامه داده و صحبتهای رسمی کمتری در مورد آن صورت گرفته است. روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا اخباری مربوط به حمله سایبری و سرقت اطلاعات مربوط به جنگنده اف 35 مطرح کرد. به نظر می رسد این اطلاعات در طراحی و ساخت جنگنده چینی "جی 20 (J-20)" نقش مهمی داشته است.
به اعتقاد صاحبنظران نظامی ورود جنگنده های پنهان کار روسی و چینی به بازار صادرات ، بعلاوه انواع سامانه های راداری زمینی و موشکهای سطح به هوا کار را بیش از پیش برای ایالات متحده آمریکا و متحدان آن سخت خواهد کرد.
البته جمهوری خلق چین کلاس های مختلفی از جنگنده سری جی را تولید کرده است. در گزارش منتشره از سوی اندیشکده کارنگی-مسکو آمده است که از بین دو جنگنده ساخت چین که هماکنون در حال توسعه هستند، "جی-20 " و "جی-31" ؛ تنها "جی-20 " ممکن است که به عنون یک جنگنده نسل پنجم به حساب بیاید. در نتیجه، هرچند جنگنده جی-31 از فناوری رادارگریز استفاده میکند، اما قطعات و بخش های اصلی آن از جنگندههای نسل 4+ همچون جی-10بی، جی-16 و افسی-1 وام گرفته شده است. در این شرایط، هرچند جی-20 از تمامی قابلیتهای صنعت هوایی چین بهره برده است، اما آمادگی رزمی آن در حال حاضر خیلی مشخص نیست. البته این بدان معنا نیست که جی 20 توانایی انجام ماموریت ها را ندارد ، اما به دلیل اینکه اطلاعات کمی در این زمینه وجود دارد، نمی توان تصمیم قطعی درباره عملیاتی بودن آن گرفت.
**مشخصات جنگنده " جی 20 (J-20) "" جی 20 (J-20) " یک جنگنده ساخت شرکت "چنگدو" نیروی هوایی ارتش چین بوده که به عنوان یک فایتر پنهانکار نیز شناخته می شود. اولین نسل از جنگنده " جی 20 (J-20) " در سال 2011 میلادی تولید شده و چین به دنبال توسعه این فایتر در آینده است.
اولین پرواز آزمایشی " جی 20 (J-20) " به همراه یک جنگنده "جی 10" به مدت 15 دقیقه در ژانویه 2011 انجام شد و دومین و سومین پرواز این جنگنده در آوریل 2011 و فوریه 2012 صورت گرفت که در مجموع موفقیت آمیز ارزیابی شد.
سایت "میلیتاری فکتوری (
Military Factory)" درباره جنگنده " جی 20 (J-20) " عنوان داشت: " جی 20 (J-20) " نسل پنجم از جنگنده های جمهوری خلق چین بوده که توانایی رقابت با جنگنده های پیشرفته آمریکایی را دارد.
این سایت ادامه داد: جنگنده " جی 20 (J-20) " مدلی نزدیک به جنگنده های پیشرفته آمریکایی و روسی است که قابلیت مانور پذیری بالایی داشته و در سال 2018 میلادی به صورت رسمی عملیاتی خواهد شد.
سایت "میلیتاری فکتوری (Military Factory)" درباره قابلیت های این جنگنده تصریح کرد: این جنگنده با طول 23 و عرض 15 متر، وزن کلی 35 تن ، برد عملیاتی بیش از 2100 مایل (بیش از 3000 کیلومتر) ، سرعت 2100 کیلومتر بر ساعت، انواع موشک های هوا به هوا و هوا به سطح را حمل می کند و می تواند بمب های هدایت شونده را نیز شلیک کند. در بخش تسلیحات ، الکترونیک پروازی و پیشرانه داده های کافی وجود ندارد ؛ اما برخی کارشناسان معتقد هستتند که موتورهای جنگنده های پیشرفته روسی در این جنگنده چینی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
**نظر "مسکو" درباره ارائه کمک در ساخت جنگنده " جی 20 (J-20) " چیست؟
6 ماه پس از رونمایی از جنگنده چندمنظوره پنهانکار نسل 5 چینی " جی 20 (J-20) " در سال 2011، دفتر طراحی میکویان (میگ) اعلام کرد: روسیه هیچگونه کمکی در زمینه تکنولوژی پنهانکاری به چین در ساخت " جی 20 (J-20) " نکرده و هیچ گونه تجهیزاتی به چین نداده و نمیدهد.
این پاسخ میگ واکنشی به خبرهای منتشر شده در برخی رسانه های روسی و خارجی بود که میگفتند " جی 20 (J-20) " برا اساس جنگنده های پیشرفته کلاس "میگ" فدراسیون روسیه ساخته شده است.
با این وجود در همان سال یکی از منابع و مقامات نظامی رسمی روسیه اعلام کرد: "به نظر میرسد چینی ها به اسنادی مرتبط با میکویان (جنگنده روسی پیشرفته میگ) دست یافته اند". مشخص نیست این انتقال اسناد قانونی بوده است یا خیر. یک کارشناس روسی دیگر میگوید چین برخی تکنولوژی های لازم "میکویان" را خریداری کرده است. برای مثال دم " جی 20 (J-20) " یکی از بخش هایی است که کارشناس روسی معتقد است چینی ها از "میکویان" خریده اند. اما چین برای توسعه جنگنده نسل 5 خود تنها دست به دامن میکویان نشده است. این کشور سال گذشته قرارداری برای خرید 24 فروند جنگنده چندمنظوره روسی سوخوی Su-35S نیز با روسیه امضا کرد و هدفش از خرید آنان، دستیابی به تکنولوژی های به کار رفته در Su-35 به ویژه سیستم های جنگ الکترونیک، رادار و از همه مهمتر "موتورهای جت توربوفن AL-41F1S " این جنگنده، سیستم خروجی متغیر موتورها، سیستم جستجو و ردیابی فروسرخ (IRST) و... است.
درحال حاضر ساخت موتور یکی از بزرگترین مشکلات چین است و موتورهای چینی " جی 20 (J-20) " فاقد قابلیت ابرپیمایشی (سوپر کروز) یا همان پرواز با سرعت فراصوت بدون پس سوز هستند. دستیابی به " موتورهای AL-41F1S " و مهندسی معکوس آن کمک زیادی به توسعه موتور برای " جی 20 (J-20) " و دیگر جنگنده های چینی می کند.
**رقابت آمریکا ، چین و روسیه در تولید جنگنده های پیشرفته
آمریکا جنگنده نسل ششمی به نام " F/A-XX " ساخته است با این امید که بتواند از جنگندههای نسل ششم " T-50 روسیه و " جی 20 (J-20) " ساخت جمهوری خلق چین جلو بزند. "دیو ماجومدار"، کارشناس مجله نشنال اینترست در این باره میگوید هنگامی که به توانایی هواپیماهای جنگنده نسل ششم ساخت چین و روسیه نگاه میکنیم، متوجه میشویم که جنگنده جدید نسل ششم ساخت آمریکا توانایی برابری با آنها را ندارد.
**غرش "جنگنده " جی 20 (J-20) " در آسمان ایران ؟ سال گذشته میلادی امیر سرتیپ "حسن شاه صفی" سفری به جمهوری خلق چین داشت و در آن سفر گمانه زنی هایی درباره خرید جنگنده های پیشرفته جمهوری خلق چین مطرح گردید . اگر چه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گام هایی را برای تولید جنگنده برداشته اما در یکسال اخیر گمانه زنی هایی درباره خرید جنگنده های "سری جی" جمهوری خلق چین مطرح شده است. گزارش از محمد زرچینی
انتهای پیام/
ضمنن قاهر313 هم شروع خوبی برای ملت ما هست اما یکم اگه مطالعه کنید متوجه میشید خیلی راه داریم برای تولید یک جنگنده که متناسب با نیازهای ما باشه
باید از نکات مثبت دشمنانی مثل امریکا هم درس گرفت تا ب موفقیت رسید مثل تولید جنگ افزار با کیفیت برای دفاع از خودمون و نابودی دشمنانمون
اما گاهی پیش می یاد که برای رسیدن ب هدف خودشون به همدیگر کمک میکنند
من ادعایی ندارم اما یکم مطالعه کنید و ببینید چطور یک کشور میتونه توی یک زمینه پیشرفت کنه
همه از قدت موشکی صحبت میکنند اما توی همین زمینه که ما خیلی هم تمرکز کردیم هنوز خیلی مونده تا به کشورهایی مثل امریکا روسیه و چین برسیم
علم چیزی نیست که بشه راحت بهش رسید حتی علوم نظامی اما خوب همیشه باید تلاش کرد و واقع بین بود
1: کانارد در موقعیت خوبی قرار نداره
2 :شهپرها کوچک هستند
3: ایجاد توربولانس در روی بال
4: حرکت رول قدری مشکل انجام میشود
5: ایجاد استال
ولی در حال حاضر رزمایش برگزار میشه کسانی در داخل نگران میشن که الان تحریم میشیم و .... با این نوع نگاه توقع دستاورد جدید نظامی نداشته باشیم، بهتره مگر پرژه هایی که از گذشه آغاز شده اند.
مندی ها را بسازند پول عشق و ایثار و مدیریت صحیح همه مشکلات را حل می کند
ببینید موشک رو مهندسی معکوس کردیم الان خیلی خوب وخیلی پیشرفته تو این زمینه شدیم
خواهشا اگه جنگنده وارد میکنید با تمام ظرفیت داخلی شروع به مهندسی معکوسش کنید تا چند سال اینده خودمون صاحب قدرتی تو این زمینه میشیم
ولی فعلا بیشترین تمرکز ایران در زمینه موشکی می باشد
اما در کل تولید بهتر است از خرید اما باید ب فکر بود تا خلا را هم پر کرد
البته اگر اجازه بدهند
اما تا کودکی قدم بردارد باید خلا را پر کرد
چین هم از همین طریق تونست اولین قدم هاش رو برداره برای تولید جنگنده
تو جنگ ايران و عراق برتري كامل جنگنده هاي آمريكايي را بر روسي و اروپايي ديديم ، حالا كه جنگنده چيني كپي هم نوع روسي خودشون هستن ، حرفي براي گفتن داره ( اين مشخصات روي كاتالوگ قشنگه ، تو ميدان مبارزه چطور ؟ )
متوجه میشی بازم بهتر از هیچی هست
گاهی معادلات سیاسی مانع فروش میشه
مثل نصفه کار موندن خرید تانک های تی 72 در دوره ریاست جمهوری مرحوم هاشمی رفسنجانی از روسیه
خدا کنه مثل ماشیناشون آشغال در نیاد
خداکنه مثل پروزه های قبلی نشه ان قاهر هم
نظامی ک توانایی تولید مشابه رو داشته باشیم بله کشور خودمون از همه بهتر اما زمانی که این علم رو داشته باشیم