وی ادامه داد: برنا، برزو، بردیا ، کاوه و ایران پنج پلنگ مجهز به قلاده ردیاب ماهواره ای در خراسان رضوی در این پژوهش ،تحت مطالعه قرارگرفتند.
مدیر راهبری پروژه حفاظت از پلنگ ایرانی درپارک ملی تندوره افزود: درحال حاضر انتقال بیماری های دام های اهلی از روستاهای همجوار با پارک ملی تندوره به عنوان یک عامل جدی حیات پلنگ های تندوره را با خطر مواجه کرده است .
فرهادی نیا با اشاره به اقدامات صورت گرفته و تعامل با دامپزشکی شهرستان درگز مبنی بر واکسیناسیون دام های اهلی پنج روستای همجوار ادامه داد: تلاش برای مهار بیماری های شایع دردامهای اهلی ضروری است وباید با جدیت بیشتری به موضوع توجه شود .
وی گفت : بیش از 80 درصد پراکنش پلنگ ایرانی در خاورمیانه در کشور ایران است و دراین میان منطقه خراسان وضعیت زیستگاهی مطلوبتری را دارا است.
مدیر راهبری پروژه حفاظت از پلنگ ایرانی درپارک ملی تندوره خاطر نشان کرد :کمبود منابع مالی ، فقدان حمایت محلی و منطقه ای دربسیاری از مناطق، تعارض با جوامع محلی ،کمبود متخصص، عدم مشارکت جدی جامعه دانشگاهی برای حل معضلات پیش رو و عدم همراهی های سازمان های مردم نهاد برای حل مشکلات میدانی از مهمترین موانع حفاظت از این گربه سان باشکوه در کشور است.
فرهادی نیا ادامه داد: کمبود منابع آبی، شکار غیر مجاز، سرایت بیماری های مشترک با دام های اهلی و عدم آشنایی جوامع محلی با اهداف حفاظت و ضرورت حمایت از پلنگ ازعوامل تهدید کننده بقای پلنگ درپارک ملی تندوره می باشد.
انتهای پیام/