به گزارش خبرنگار
دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عمر دولت تدبیر و امید حسن روحانی امسال به اتمام میرسد؛ چهرهای میانه رو و اعتدالگرا که با کسب 18میلیون رای در انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری ایران به پیروزی رسید.
با توجه به مذاکرات نفسگیر تیم هسته ای ایران با گروه 5+1 در سال گذشته و رسیدن به توافق هستهای و شکلگیری برجام که میتواند مقدمه بازگشایی روابط دیپلماتیک کشورمان با جهان باشد سقف خواستهها، مطالبات مردم، قومیتها، گروه های سیاسی و اجتماعی را بسیار بالا برده است.
دولت تدبیر و امید در ابتدای کار حل و فصل برنامه اتمی، تغییر گفتمان سیاست خارجی، بهبود شرایط اقتصادی و باز شدن فضای سیاسی _ اجتماعی و فرهنگی را به مردم وعده داد.
مهمترین چالش در عرصه سیاست خارجی دولت روحانی، چاره جویی برای پرونده هستهای بود. توافق هسته ای و جلوگیری از تحریم های احتمالی آینده از وعده های محقق شده در حوزه سیاست خارجی است. کاهش و رفع تحریم ها، شفافیت بیشتر در برنامه هسته ای و تلاش برای خارج شدن پرونده هسته ای از شورای امنیت، از دیگر وعده هایی است که دولت در حال پیگیری آنهاست .
همچنین با نیم نگاهی به رفت و آمدهای وزاری کابینه یازدهم به بهارستان دریافتیم که فرجی دانا وزیر علوم و تحقیقات استیضاح و برکنار شد شمار کارتهای زرد صادر شده برای وزیران دولت یازدهم به 13 مرتبه رسید و علاوه بر وزیر امور اقتصادی و دارایی که اکنون سه کارت زرد گرفته، وزیر صنعت و معدن و تجارت ؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز دو کارت زرد گرفتند.
به دنبال این موارد موضوع اقتصاد در کشور نیز بسیار حائز اهمیت است چرا که میتواند یک کشور را در جهت توسعه یافتگی سوق داده و منجر به گسترش روابط تجاری میان کشورهای جهان شود.
متاسفانه پیکره اقتصادی کشور به دلیل تزریق میلیاردها دلار درآمد نفتی بیمار است و ساختار بودجه دولت متکی به نفت است. در پنجاه سال اخیر ، دولتمردان برای تامین بودجه تنها به اقتصاد نفتی توجه داشته اند، به خلق مزیت در ساختار اقتصادی توجهی نشده و فرهنگ کارآفرینی تضعیف شده است و به دنبال آن مشکل اصلی مردم ایران در حال حاضر بیکاری گسترده است. در عین حال مردم انتظار دارند که دولت یازدهم بتواند بهای بسیاری از کالاهای ضروری که در سالهای اخیر به شدت افزایش پیدا کرده بود، را کاهش دهد. مهمترین انتظار مردم ، پس از لغو تحریمها کاهش گرانی، کنترل تورم حاد و ارزش ریال در مقابل ارزهای معتبر خارجی است.
ایران در مرحله انتقالی از یک جامعه گذرا به یک جامعه پیش مدرن به سر می برد و به همین دلیل از نظر اقتصادی آسیب پذیر و توسعه نیافته، و از نظر انسانی جزو کشورهای با توسعه انسانی متوسط محسوب می شود، متاسفانه تورم، بیکاری، مشکلات جوانان، تحصیلکردهای بیکار و تعهدات دولت نهم و دهم، پاشنه آشیل دولت روحانی است.
با توجه به افزایش نرخ بیکاری در طی هشت سال گذشته، دولت یازدهم با "بحران بیکاری" روبروست. پیش بینی می شود تا سال 1396 بیش از پنج میلیون تحصیلکرده خواهان شغلی مناسب اند . فضای کسب و کار پاسخگوی جذب جویندگان کار نیست. شدت گرفتن نابرابری های اجتماعی در چند سال اخیر موجب تضاد طبقاتی در جامعه شده است.
در این بزنگاه رهبر معظم انقلاب شعار سال جدید را "اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل" گذاشتند و به دنبال طرح آن 10 راهکار برای «اقدام و عمل» در راستای اجرا شدن اقتصاد مقاومتی ارائه دادند که میتواند راهگشای بیماری اقتصاد کشورمان باشد.
با توجه به این موارد رای مجدد مردم به حسن روحانی در انتخابات آینده ریاست جمهوری به برخی چالشها و از جمله به توانایی در حل تنشهای بینالمللی و پیشبرد مذاکرات هستهای ، رفع و کاهش تحریم ها، توانایی در مدیریت کشوری و استانداران کارآمد و پاسخگو، برخورد جدی با سوء مدیریت و فساد مالی، تقویت پول ملی و کاهش نرخ ارز ، کاهش تورم و افزایش رشد اقتصادی، بهبود وضعیت معیشتی لایه های میانی و پایینی جامعه، کاهش نرخ بیکاری و انجام وعده های انتخاباتی بستگی دارد.
محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه در پاسخ به این تحلیل که گفته میشود روحانی فقط یک دوره رئیس جمهور خواهد بود، گفت:
در انتخابات هم دیدیم که چه حرفهایی زده شد، آرزو بر منتقدان جوان عیب نیست، باید با لبخند، سکوت و سلام از این مسائل رد شد.همچنین حجت الاسلام علی یونسی دستیار ویژه رئیسجمهور در امور اقلیتها و اقوام دینی در پاسخ به این سوال که برخی اصلاحطلبان میگویند دولت روحانی ممکن است اولین دولتی باشد که چهار ساله است ایا شما قبول دارید؟ گفته است: اینها شوخیهای سیاسی است، کسی نمیتواند پیشبینی کند. کشور وارد فضای انتخابات سیاسی شده، در دنیای سیاست فضای رقابت داغ است هر حرفی گفته میشود؛ خیلی چیزهایی که در فضاهای دیگر آزاد نبوده و مردم جرات نمیکردند، بگویند حالا در انتخابات گفته میشود و این خیلی خوب است؛ ما این مزیت را حفظ کردیم و باید حفظ کنیم چرا که منافعش بیشتر از ضررهایش است در این بین همین حرفها گفته میشود خیلی حرفهای نامربوط یا خوب نیز گفته میشود.
بر این اساس در حال حاضر نمیتوان تحلیل درستی از انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری ایران ارائه کرد در این راستا برخی کارشناسان سناریو دو دوره ای را ملاک عمل قرار میدهند و اذعان دارند که دوره ریاست جمهوری روحانی، هشت سال خواهد بود. اما گروهی از تحلیگران دوره ریاست جمهوری حسن روحانی را چهار ساله پیش بینی میکنند، البته در این بین ترکیب مجلس آینده نیز می تواند در انتخابات آینده ریاست جمهوری موثر و حتی نقشه راه باشد که حال باید منتظر باشیم و ببینیم که آیا روحانی 8 سال بر کرسی قوه مجریه مینشیند یا 4 سال؟!
انتهای پیام/
شایدم بعضی بخاطر وضع بهم ریخته اقتصادی کشور که میراث کم تجربگی خودشونه موقعیت خوبی برای تبلیغات انتخابیشون پیدا کردن. تا شاید بتونن کمی رای جمع کنن.
این وعده یا از روی نا آگاهی بوده یا ....!!!!
جزاینکه فردو تعطیل شدو...
نمیدونم شایدم شد ولی قطعا نمیشه.
من الان فوق لیسانس عمران دارم. کو کار؟ روز به روز اوضاع مملکت داره بیشتر میشه، بنظر من ملت باید به یکی رای بدن که فقط حرف نزنه و عمل کنه. من که هر وقت رضایی بوده به اون رای دادم، چون شایسته ترین بود
ورشکست شده ام
دوباره رای میدیم
من قبولش دارم بهش رای میدم
هنوز 1 سال دیگر فرصت دارد (ند)