سید مهدی میرغضنفری متخصص فیزیولوژی و مدیریت سنتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به این که یکی از حساسترین اعضای بدن که در فصل بهار دچار عوارض مختلف به ویژه حساسیتهای بهاری میشود، چشم است، اظهار کرد: آلرژی یک واژه کلی افزایش حساسیت بدن است که نسبت به محرکهای محیطی با بروز انواع علائم حساسیت شامل واکنشهای مختلف در چشم و یا خارش یا کهیر در افراد آشکار میشود و شامل علائم تنفسی مانند آبریزش بینی یا مخاطها عطسه، سرفه و قرمزی و آبریزش چشم است.
وی افزود: برخی افراد به دلیل در معرض قرار گرفتن عوامل حساسیتزا، مصرف غذاها و نوشیدنیها، استشمام برخی اسانسها و بوها و یا در معرض قرار گرفتن گردهای گیاهی یا شیمیایی دچار حساسیت یا آلرژی میشوند که شایع ترین آن آبریزش چشم، قرمزی و یا التهاب چشم است و بیشتر در فصل بهار شیوع پیدا میکند.
میر غضنفری تصریح کرد: در طب سنتی مهمترین دلایل بروز حساسیتها، افزایش حرارت است که به طور معمول در افراد گرم مزاج بیشتر به وجود میآید، اما این امر همیشگی نیست و ممکن است در سرد مزاجان نیز انواع حساسیتها به وجود آید، حساسیت نسبت به ادویهها، فلفل، مواد افزودنی، غذاها، میوه و برخی سبزیها با توجه به مزاج افراد و یا مواد غذایی سرد در سرد مزاجان مانند مصرف زیاد آب، لبنیات، ماست، دوغ با بروز علائمی مانند آبریزش چشم یا دهان آشکار میشود.
وی تاکید کرد: همیشه هر آبریزش چشمی، حساسیت یا آلرژی محسوب نمیشود. هنگام بروز حساسیت افراد گرم مزاج باید در مصرف مواد گرم و سرد مزاجان در مصرف مواد غذایی رطوبتی، میوهها و ... پرهیز کنند، گرم مزاجان در فصل گرم و سرد مزاجان در هوای سرد دچار حساسیت یا آلرژی میشوند.
میر غضنفری گفت: با مراجعه به متخصصان به ویژه چشم پزشکان، اصلاح تغذیه، رعایت بهداشت فردی و استفاده از داروهای ضد التهاب چشم با نظارت متخصصان میتوان حساسیتهای چشمی را درمان کرد.
مصرف خاک شیر برای افراد گرم مزاج، مصرف عرق کاسنی، عرق شاتره، استفاده از روغن بنفشه و ریختن یک قطره صبح و یک قطره شب در بینی، استفاده از روغن بنفشه روی پیشانی و گونهها، درمان یبوست و بیماریهای کبدی از راههای درمان آلرژی چشم است.
انتهای پیام/