به گزارش
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، در صفحه رسمی فیسبوک معاون دوم ریاست جمهوری آمده است که در جلسه روز یکشنبه، (۱۵ حمل) کمیته قوانین، ماده ششم قانون ثبت احوال نفوس پس از بحث و گفتگو تعدیل شده است.
سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری در این جلسه گفته است: " اختلاف نظر و اعتراض های موجود بر سر برخی از مواد این قانون، یکی از موانع اساسی در برابر فرایند تطبیق قانون و توزیع تذکره الکترونیکی بوده وحکومت با توجه به اهمیت موضوع، با گروه های مختلف اجتماعی، مدنی و سیاسی برای حل مشکل و تطبیق قانون مشوره کرده است".
آقای دانش بیان داشت که بر اساس اعتراض گروه های مختلف اجتماعی، تعدیل ماده ششم قانون ثبت احوال نفوس و بر اساس طرح تعدیل تهیه شده، با اضافه شدن "ملت" و "قوم" در متن قانون و در صفحه اول شناسنامه می توان به این مشکل خاتمه بخشیده و پس از تصویب تعدیلِ این ماده از سوی شورای ملی، روند تطبیق قانون ثبت احوال نفوس و توزیع شناسنامه الکترونیکی آغاز خواهد شد.
در این جلسه مقام های وزارت داخله و وزرات مخابرات و تکنالوژی معلوماتی نیز گزارش دادند که آنان برای تطبیق قانون ثبت احوال نفوس و روند توزیع شناسنامه الکترونیکی آمادگی کامل دارند.
گفتنی است که مورد جنجالی در مورد شناسنامههای جدید، اختلاف نظر در مورد درج نام اقوام مختلف شهروندان افغانستان بوده است. شماری تاکید دارند که نام اقوام شهروندان در این شناسنامهها ذکر شود و شماری هم تاکید می کنند که برای همه شهروندان تنها کلمه "افغان" استفاده شود.
شماری خواستار درج کلمه افغان در شناسنامه های برقی هستند و بسیاری کلمه افغان را تنها به قوم پشتون نسبت میدهند و اعتقاد دارند درج 'افغان' در شناسنامههای جدید، تحمیل هویت پشتونها بر اقوام غیرپشتون در افغانستان است.
ولی در جوزا ماه سال ۱۳۹۲ مجلس نمایندگان قانون ثبت احوال نفوس را تصویب کرد که بر اساس آن نام قوم و ملیت افراد در این شناسنامهها درج نمی شود و به جای آن، مشخصات افراد به شمول قومیت آنها، همراه با عکس چشم و انگشتنگاری، در مرکز اطلاعات وزارت داخله ثبت شود.
علاوه بر اینها براساس قانون، نام و نام خانوادگی، نام پدر، نام پدربزرگ، محل سکونت فعلی، سکونت اصلی، تاریخ و محل تولد دارنده شناسنامه الکترونیک نیز باید درج میشد.
محمد اشرف غنی رییس جمهور کشور قانون ثبت احوال نفوس را در ماه دسامبر سال ۲۰۱۴ توشیح کرد.
انتهای پیام/