به گزارش خبرنگار
سیاست خارجی گروه
سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،"علی اکبر صالحی" رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان امروز دوشنبه (17 فروردین ماه) از باشگاه خبرنگاران جوان بازدید کرد.
وی در این بازدید با نحوه فعالیت بخشهای این خبرگزاری آشنا شده و با
خبرنگاران و دبیران باشگاه خبرنگاران جوان به گفتوگو پرداخت و به سوالات آنها
پیرامون مسائلی چون دستاوردهای هسته ای، مذاکرات، اجرای برجام و ... پاسخ
داد.
مهم ترین عناوین اظهارات صالحی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران به شرح زیر است:
*در برجام تلاش کردند به نحوی بحث موشکی را وارد کنند و از بهانه نصب کلاهک هسته ای به روی موشک ها استفاده کردند تا به آن ورود کنند.
*در قطعنامه ۲۲۳۱ موضوع موشکی رقیق تر شد و ما هیچگاه قصد گذاشتن کلاهک هسته ای بر روی موشک ها را نداشتیم، همچنین شورای امنیت در بحث اخیر هیچ مستمسکی نداشت.
*بازتاب بحث موشکی در رسانه ها موضوع لغوی از سوی آمریکایی ها است و نباید در داخل به این موضوعات بیرونی همراه شویم.
*سال 95 وضعیت بودجه وضعیت مناسبی دارد و امیدواریم درآمد دولت خوب باشد که در صورت تحقق این امر سازمان انرژی اتمی شاهد یک حرکت پر نشاط خواهد بود.
*کلنگ زنی بیمارستان هسته ای در سال 95 انجام میشود .بحث تامین مالی انجام شده و مذاکره با کشورهای تامین کننده تجهیزات هم صورت گرفته است و اولین فاز سه چهار سال طول خواهد کشید.
*پرژه جی ام پی پیرامون رادیو داروها در دستور کار است، امسال کلنگ زنی انجام میشود و میتوانیم رادیو دارو صادر کنیم.
*در انرژی اتمی دو نوع استخدام داریم ؛ یکی استخدام رسمی و دولتی و دیگری استخدام شرکتی است یعنی سال به سال قرارداد می بندند و این باعث میشود همواره یک نیرو و فکر جدید دمیده شود.
*هر سانتریفیوژ یک نفر آدم نمیخواهد و این یک سیستم فرآیندی است.
*پس از طی شدن مرحله گذر از ماشین های Ir1 به Ir2 سمت من تغییر پیدا کرد و نفر بعدی دستور بازگشت به Ir1 را داد.
*ما نیرو کنار نمی گذاریم بلکه در توضیح بیشتر با ید گفت؛ یک سری نیروی شرکتی هستند که مدیرعامل وهیات مدیره برای آنها تصمیم گرفته و بررسی لازم را انجام می دهد اما به غیر از نیروهای رسمی عده ای هستند که استخدام نبوده و به عنوان طرح و پروژه مشغول به فعالیت میشوند.
*اکنون دوره طرح ها به اتمام رسیده است اما با این وجود به زحمت پولی را تهیه کردیم تا این عزیزان بتوانند طی شش ماه کاریابی کنند درحالی که هیچ تعهدی به آنها نداریم.*بنده در مذاکرات مسئول بعد فنی بودم و مسئولیت خود را میپذیرم، کل تیم مذاکره نسبت به برجام مسئول است و در بعد فنی به سراغ من بیایید.
*من سیاسی هستم اما سیاسی کاری نکردم.
*انقدر به مسائل فنی اطمینان دارم که این طرف مقابل است که مدام در تماس با ما است.
*من دلواپسی را قبول دارم چرا که خود مذاکره کنندگان خود از دلواپسان هستند.
*ما مجاز به اشتباه در مذاکرات هسته ای نبودیم.
*رابطه قدیمی با دکتر ظریف داریم و ورود به مذاکرات اختیاری نبود بلکه آقای ظریف در یکی از جلسات که سران سه قوه بودند موضوعی را مطرح کردند و گفتند در یک بن بست قرار داریم و آنجا دوستان گفتند آقای صالحی باید وارد مذاکره شوی و من شرط گذاشتم که حتما باید همتای من هم باید بیایید و شرط دوم اینکه...
*عروسک و لباس بچگانه هدیه مونیز بود و ما هم هدیه ای به آنها دادیم.
* طرف آمریکایی عادت داشتند بر اساس رسم خود ما را به اسم کوچک صدا می زدند و جالب است بدانید در یکی از خاطرات ما از مذاکرات ...*نظر جالب یک رسانه عربی در جریان مذاکرات که به نزد ما آمد و گفت...*ظریف ظرافت های سیاسی را به خوبی بلد است و مقتدرانه...*یکی از علت هایی که من وارد مذاکره شدم بحث چینش سانتریفیوژ ها بود و به مونیز گفتم؛ من یک پیشنهاد دارم...*پارچین به شیوه ای که حل شد یکی از بزرگترین دستاوردها ایران بود.
*آن شبی که در بیمارستان بستری شدم ماجرا به این شرح بود که حال مساعدی نداشتم و به لطف محافظان قصد رفتن به کلینیک را کردم که ...
*ماجرای مذاکره تلفنی ۵۰ دقیقه ای با کری در دوران نقاهت و اتفاق فردای آن...
*تروریسم هسته ای به این مفهوم نیست که آنها بمب هسته ای داشته باشند بلکه دستیابی آنها به مواد اشعه زا مد نظر است.
مشروح کامل این گفتگو متعاقبا منتشر خواهد شد.
انتهای پیام/