سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

درخواست سازمان همکاری اسلامی برای حل و فصل درگیری‌های قره باغ

سازمان همکاری اسلامی (OIC)ضمن ابراز نگرانی از درگیری‌های جاری در منطقه مورد مناقشه قره باغ در جمهوری آذربایجان، خواستار حل و فصل فوری این درگیری‌ها شد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛پایگاه خبری سازمان همکاری اسلامی در مطلبی نوشت این سازمان با دقت تمام تحولات مربوط به درگیری‌های منطقه مورد مناقشه قره باغ و حمله‌های اخیر نیروهای ارمنستان به سرزمین‌های جمهوری آذربایجان را پیگیری می کند.

"ایاد امین مدنی،" دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی ضمن ابراز نگرانی در خصوص افزایش این درگیری‌ها در قره باغ، بار دیگر خواستار عقب نشینی فوری و غیر مشروط نیروهای ارمنستان از این منطقه شد.

وی بر ضرورت احترام بر حاکمیت کامل جمهوری آذربایجان و یکپارچگی سرزمین‌های آن تاکید کرد.

مدنی همچنین بر ضرورت تلاش‌های بین المللی به ویژه کارگروه موسوم به «مینسک» در سازمان امنیت و همکاری اروپا به منظور یافتن راهکار سیاسی فوری برای حل درگیری میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان تاکید کرد.

دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی تصریح کرد این درگیری‌ها باید بر اساس حفظ حاکمیت سرزمین‌های جمهوری آذربایجان و نیز حفظ مرزهای به رسمیت شناخته شده از سوی محافل بین المللی طبق قوانین بین المللی و قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل حل و فصل شود.

آتش جنگ و درگیری بار دیگر روز شنبه در منطقه مورد مناقشه «قره باغ» میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان شعله ور شد و تبادل آتش میان نظامیان دو طرف جان عده‌ای از سربازان آذری و ارمنی را گرفت.

در جریان درگیری‌های شدید در خط مقدم جبهه در منطقه مورد مناقشه قره باغ 12 تن از نظامیان جمهوری آذربایجان و 18 نظامی ارمنی جان خود را از دست دادند.

مناقشه میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در سال 1988 میلادی آغاز و در سال 1992 به درگیری نظامی تبدیل شد.

در نتیجه این مناقشه منطقه کوهستانی قره باغ جمهوری آذربایجان و هفت شهرستان همجوار آن تحت اشغال نیروهای ارمنستان درآمد .

در ماه می سال 1994 میلادی میان طرفین مناقشه رژیم آتش بس برقرار شده ولی میانجیگری بین المللی گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا به ریاست مشترک روسیه، فرانسه و آمریکا برای حل مسالمت آمیز این مناقشه تا به حال نتیجه ای نداشته است.




انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۴۰ ۱۶ فروردين ۱۳۹۵
ازدولت تدبیر انتظار داریم جهت حمایت عملی از برادران مسلمان وشیعه اذربایجان درمقابل کفار اشغا لگر ارمنی اقدام شایسته انجام دهد
ناشناس
۲۲:۱۹ ۱۵ فروردين ۱۳۹۵
ممنون از اعراب سنی به خاطر حمایت صریح و آشکار از یک کشور کاملا شیعه وباعث برادری و اتحاد بین شیعه و سنی در جوامع بین المللی شد
ما برادریم همه اعراب سنی برادران آذری ها ی شیعه هستن