سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آبادان؛

قدمگاه خضر نبی در آبادان

ساختمان قدمگاه حضرت خضر نبی (ع) در سال 920 هجری بنا شده و یکی از زیارتگاههای مهم آبادان بشمار می رود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ؛ قدمگاه خضر نبی ( ع) در جنوب آبادان به فاصله 7 کیلومتر تا شهر واقع است . در بالاي گنبد بقعه ، لنگري نصب شده كه اهل محل مي گويند مربوط به كشتي خضر نبی  بوده و به عنوان تبرك حفظ شده است . در روایت آمده است که خضر نبی ع در هر کجا که پا مینهادند، یا آنجا را برای استراحت انتخاب میکردند، به اذن خدا آنجا سرسبز میشد. به این دلیل است که این پیامبر را خضر ( سبز ) ملقب کرده اند.

حضرت خضر در قرآن کریم بدون ذکر نام، با عبارتی درخشان ستوده شده است. "عبدا من عبادنا اتیناه رحمة من عندنا و علمناه من لدنا علما". او یکی از بند گان ما بود که رحمت خود را به سوی او فرستا دیم و از نزد خویش به او علم آموختیم.

در روایتی از امام رضا (ع) نقل شده که می فرماید: حضرت خضر (ع) از آب حیات خورد، او زنده است و تا دمیده شدن صور از دنیا نمی رود، او پیش ما می آید و بر ما سلام می کند، ما صدایش را می شنویم و خودش را نمی بینیم، او در مراسم حج شرکت می کند و همه مناسک را انجام می دهد، در روز عرفه در سرزمین عرفات می ایستد و برای دعای مؤمنان آمین می گوید. خداوند به وسیله او در زمان غیبت، از قائم ما رفع غربت می کند و به وسیله او وحشتش را تبدیل به انس می کند. از این حدیث استفاده می شود که حضرت خضر (ع) جزء سی نفری است که همواره در محضر حضرت بقیة الله (ع) هستند و رتق و فتق امور به فرمان آن حضرت در دست آن هاست.

تاریخ نویسان در نام حضرت خضر اختلاف دارند، در نسب او نیز اختلاف دارند. که صحیح ترین آنها و آنچه که از پیامبر رسیده این است که نامش (تالیا) بلیا بن ملکان بن عامر بن ارفخشد بن سام بن نوح می باشد.و خـضـر لقـب او اسـت . بنا بر این خضر از اولاد سام بن نوح و پسر خالهٔ ذوالقرنین بوده است. پس نام اصلی وی خضر نبوده بلکه به خاطر صفاتی که در او بوده است به خضر معروف شده است. از فرمایش امام صادق(ع) چنین بر می آید که خضر را خداوند به سوی قومش مبعوث کرد و او مردم را به توحید و اقرار به انبیای الهی و ایمان به کتاب هایش دعوت می کرد.

قدمگاه خضر نبی در شهرستان آبادان  در جوار نخلستان جای داردو افزون بر 500 سال از قدمتش می گذرد . ابن بطوطه در  سفرنامه خود در قرن هشتم هجری قمری  به آن اشاره کرده است ، بقعه حضرت خضر نبی (ع) سالها به عنوان مسجد مورد استفاده قرار گرفت تا اینکه ساکنان محل آنرا به زیارتگاه تبدیل کرده و آئین های نذر و شادباش اعیاد پیامبران الهی را در آن برگزار کردند . قدمگاه حضرت خضر نبی (ع) دارای صحنی وسیع و گردآگرد آن اقامتگاه های کوچکی است برای سکونت برگزارکنندگان آئین های مختلف و استراحت زائرانی که از راه دور به این مکان متبرک می آیند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.