سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

العربیه: توانایی سایبری ایران رو به افزایش است

العربیه در گزارشی ایران را یکی از قدرت‌های سایبری جهان معرفی کرد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ العربیه در گزارشی به قلم دکتر " مجید رفیع‌زاده،" دانشمند و سیاستمدار آمریکایی، محقق، استاد دانشگاه هاروارد، نوشت: وقتی صحبت از حملات سایبری به میان می‌آید، نام کشورهای توسعه یافته جهان بیش از سایرین خودنمایی می‌کند. کشورهای آمریکا، چین و روسیه فعال‌ترین کشورها در زمینه حملات سایبری هستند.

در ادامه این گزارش ادعا شده است ایران به یکی از کشورهای پیشرو در حملات سایبری تبدیل شده و در ابزارهای مربوط به این بخش پیشرفت‌‎های چشمگیری کرد است. پیشرفت ایران در برنامه‌های سایبری بسیار سریع و چشمگیر بود، نکته جالب اینجاست که ایران در چند سال اخیر وارد این حوزه شد و در همین مدت کوتاه دستاوردهای آن قابل ملاحظه است. کارشناسان امور نرم‌افزاری در ایران مطالعه و نظارت دقیقی بر شبکه‌های اجتماعی و هرگونه فعالیت‌های اینترنتی در این کشور دارند.

کارشناسان ایرانی به طراحی و راه اندازی شبکه‌های اینترنتی داخلی در این کشور پرداختند و سایت‌ها و موتورهای جستجوگر موفقی را نیز به کاربران ارائه دادند. این گزارش در ادامه مدعی شد: ایران بیش از یک میلیارد دلار صرف زیرساخت‌های سایبری و فناوری مربوط به این بخش کرده است. حدود 100 هزار نفر کارشناس نیز در این حوزه مشغول به فعالیت هستند. ایران در سال 2012 (1390) شورای سیاست‌های سایبری را راه‌اندازی کرد و سوال مهم اینجاست که این شورا نقش تدافعی دارد و یا برای امور تهاجمی تاسیس شده است.

شورای سیاست سایبری ایران در واقع برای امور دفاعی راه‌اندازی شده است. مقامات ایران به خوبی دریافته‌اند دانش سایبری به بخش جدایی نشدنی نبردهای نظامی تبدیل شده است. برخی کشورهای همسایه ایران با خرید پیشرفته‌ترین ادوات جنگی به تهدیدی جدی در منطقه تبدیل شده‌اند و ایران باید از دانش سایبری خود برای خنثی کردن تهدیدات نظامی آنها نیز بهره ببرد.

"عبدالله عراقی،" جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پیشتر اعلام کرده بود: ما توان جنگی خود را با استفاده از ابزارهای جدید ارتقاء می‌دهیم. در دنیای امروز جنگ سایبری به مراتب از نبردهای تن به تن خطرناک‌تر شده است.

مقامات ایران قصد دارند با دنبال کردن برنامه‌ای زمان‌بندی شده در آینده‌ای نزدیک به چهارمین قدرت سایبری جهان تبدیل شود. حتی مرکز مطالعات امنیت ملی رژیم صهیونیستی نیز تبدیل شدن ایران به یک قدرت سایبری را تایید می‌کند. این مرکز در گزارشی اذعان کرد: حفاظت از زیرساخت‌های انرژی ، موسسات مالی، سامانه حمل و نقل و ... که برخی از آنها تجربه حملات هکرها را داشته است، مقامات ایران را بر آن داشت تا دانش سایبری کشور را تقویت کنند. در این میان برخی حملات سایبری به بانک‌ها و دیگر بخش‌های حیاتی آمریکا صورت گرفت که منشاء آن به ایران نسبت داده شده است. مقامات آمریکایی حتی ایران را مسئول انتشار ویروس"شامون" در سامانه رایانه‌ای شرکت نفتی آرامکو در عربستان می‌دانند. هفته گذشته نیز 7 ایرانی به اتهام حمله سایبری به بخش مالی و سامانه بانکی آمریکا بازداشت شدند.

نگارنده این گزارش در پایان مدعی شد: دانش و توان سایبری ایران به سطح دانش کشورهای توسعه یافته مانند چین، آمریکا و یا روسیه نمی‌رسد؛ اما بدون شک به یکی از قدرت‌های فعال در این حوزه تبدیل خواهد شد. ایران با دانش سایبری خود می‌تواند علاوه بر بالا بردن توان دفاعی ، پیام آشکاری به کشورهای مهاجم ارسال کند و درباره انجام هرگونه برنامه تهاجمی به آنها هشدار دهد. این موضوع موجب افزایش قدرت نفوذ ایران در منطقه خواهد شد.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۰۴ ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۹
خیلی مشخصه که بالاست
ناشناس
۲۳:۰۰ ۱۴ فروردين ۱۳۹۵
زنده باد ایران اسلامی