سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موی رفته دیگه هیچ وقت نمیاد؟

ریزش مو یکی از مشکلاتی است که به جرات می توان گفت اکثر مردم دنیا با آن مواجه هستند و هر کس به نوعی درصدد رهایی از آن است ولی واقعا چه زمانی موها ریزش دارند؟

 به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛به طور کلی در هر زمانی ۱۰درصد از موها در حال استراحت هستند و بعد از گذشت ۳ تا ۴ ماه این موها می ریزند و به جای آن ها موهای جدیدی رشد می کنند. درعلم پزشکی زمانی می گویند، فرد دچار ریزش مو شده است که در طول روز بیش از ۵۰ تا ۱۰۰ تار موی او بریزد یا اگر حدود ۱۰۰ تار مو را بکشند بیشتر از ۴ تا ۵ تار مو کنده شود و بریزد. اما راه حل چیست؟ گاهی با چند دارو ساده ریزش موها درمان می شود و گاهی تنها راه، کاشت موهاست.
 
چربی سر طاسی می آورد 
 غلام رضا بختیاری پزشک  متخصص پوست و مو با اشاره به ریزش مو اظهار داشت : در ریزش مو آندروژنیک که بیشتر در آقایان اتفاق می افتد، ماینوکسیدیل و قرص های فیناستراید تجویز می شود و تا به حال نیز نتایج خوبی مشاهده شده است. اگر هم ریزش مو آندروژنیک در خانم ها مشاهده شود علاوه بر تجویز ماینوکسیدیل، ترکیباتی از تروژسترون به صورت موضعی تجویز می شود.
 
وی بیان کرد :اگر بیماری دچار چربی شدید پوست سر یا عوامل شوره ای است، درمان شوره سر و کنترل چربی پوست می تواند تا حد زیادی ریزش موها را کم کند. خشکی شدید پوست سر نیز با بعضی از داروهای موضعی و آب رسانی پوست کنترل می شود در نتیجه آن، میزان گردش خون محیطی افزایش می یابد و فولیکول های مو تغذیه می شوند و در نهایت ریزش ناشی از خشکی پوست کاهش می یابد. علاوه بر این استفاده از برس ها و شانه های چوبی نیز می تواند موثر باشد چون کمتر موها را تحریک می کنند.
 
شامپوهای ضدریزش فایده ای دارند؟
 تقریبا می توان گفت، شامپوها نقشی در ریزش مو ندارند. استفاده از یک شامپوی مرغوب بیشتر می تواند در درخشان شدن موها تاثیر داشته باشد. پزشکان هیچ گاه برای درمان ریزش موها تنها به یک شامپو اکتفا نمی کنند و حتما با توجه به علل زمینه ای ریزش موها درمان موثری را پیش می گیرند و در کنار درمان های دیگر یک شامپوی ضدریزش هم توصیه می کنند. در واقع شامپو تنها می تواند یک درمان تکمیلی باشد، مثلا شامپوهای حاوی کافئین با افزایش جریان خون محیطی شاید بتوانند کمی در ریزش موها تاثیر داشته باشند.
 
ماینوکسیدیل؟ 
 ماینوکسیدیل یکی از موثرترین داروهای ریزش مواست، در واقع در گذشته این دارو برای مصارف دیگر استفاده می شد ولی محققان به این نتیجه رسیدند که یکی از عارضه های آن پرمویی است. به همین دلیل پیشنهاد شد به عنوان درمان ریزش به کار رود، و این شامپو موثر است و باید آنرا در طولانی مدت مصرف کرد تا اثرش به خوبی در سر و ریشه های مو بگذارد . 
 
این متخصص با بیان اینکه F U T  روشی مرسوم کاشت مو است ، افزود: در روش FUT به شکل جراحی، یک نوار باریک در پشت سر برداشته می شود و بعد از آماده سازی جلوی سر، این موها در این منطقه خالی کاشته می شوند. موها معمولا از پشت سر و جایی که بانک موی خوبی وجود داشته باشد برداشته می شوند، بعد تیم پزشکی این بخش ها را به گرافت هایی خرد کرده و در محل خالی از مو سوراخ هایی ایجاد می کنند تا فولیکول ها در آن محل کاشته شود. این عمل حدود ۶ تا ۸ ساعت و با توجه به میزان موهای ریخته شده می تواند طولانی تر یا کوتاه مدت تر باشد. موها بعد از مدتی به همان حالت طبیعی قبلی برمی گردند و نیاز به استحمام و کوتاه کردن دارند.
 
در کاشت مو با توجه به نوع روش پیوند، موهای خود شخص از پشت سر یا ناحیه ای از بدن برداشته می شود و سپس با استفاده از میکروسکوپ و لوپ های مخصوص، فولیکول های آن به صورت تک تک جدا می شوند و با همان ظرافتی که جدا شده اند در ناحیه گیرنده با ایجاد برش هایی در حد یک میلی متر پیوند زده می شود. بدن نیز به این موها واکنشی نشان نمی دهد و در واقع حسن پیوند موی طبیعی همین است. با توجه به این که عضو پیوندی از بدن خود فرد تهیه می شود، احتیاج به نگهداری و مراقبت های درمانی ندارد.

اگر پزشک کاملا باتجربه باشد آنقدر ظریف این موها را برمی دارد که تنها یک خط بسیار باریک می ماند.البته توجه داشته باشید وقتی موها کاشته می شوند بعد از ۴ تا ۶ ماه می ریزند و بعد از آن مجددا موها رشد خواهند کرد، به همین دلیل نباید نگران شوید چون ریزش بعد از کاشت طبیعی است.
 
افراد زیر 25 سال کاشت مو انجام ندهند  
بختیاری ابراز داشت : روش FUT به همه کسانی که دچار ریزش مو شده اند توصیه نمی شود، بهتر است افراد بین ۱۸ تا ۲۵ سال که تازه دچار ریزش مو شده اند از این روش استفاده نکنند، چون در این سن همچنان ممکن است ریزش مو آندروژنیک کامل نشده باشد ادامه داشته باشد. به همین دلیل اگر یک نوار باریک از پشت سر برداشته و در جلوی سر کاشته شود با توجه به ادامه ریزش مو هم ممکن است بعدا از نظر بانک مو مشکلی ایجاد شود و هم این که دوباره خط ریزش به سمت عقب پیشروی کند و مجددا جلوی سر خالی شود اما غالب افراد می توانند از این روش استفاده کنند، البته فرد باید سلامت کامل داشته باشد و دچار بیماری هایی چون دیابت یا عفونت های موضعی نباشد. توجه کنید تنها افرادی می توانند از این روش استفاده کنند که موهای پشت سر آن ها تراکم نسبتا بالایی داشته باشد تا با برداشتن قسمتی از آن ها، موها کم نشان ندهند.
 
 FIT  نوار موی سر برداشته نمی شود  
وی ادامه داد : در روش FIT که نسبت به روش FUT قدیمی تر است، نیازی به برداشتن آن نوار باریک از پشت سر نیست؛ در این روش فولیکول برداشته شده و در قسمت های لازم کاشته می شوند. این روش محاسن و معایب خاص خودش را دارد، مثلا نیاز به جراحی عمده ای ندارد و در نتیجه ریسک جراحی نخواهیم داشت اما از معایب آن این که احتمال دارد هنگام برداشتن فولیکول ها آسیب ببینند و در نتیجه تخریب آن ها، کاشت نتیجه مطلوبی نداشته باشد. از طرف دیگر چون موها دانه دانه برداشته می شوند، زمان کاشت طولانی تر خواهد شد و در بعضی مواقع که بیمار بانک موی خوبی ندارد موها را از بدن برمی دارند، البته برداشتن موها از سر، نتیجه بهتری خواهد داشت.
 
PRP مانعی  برای ریزش مو 
PRP یزدان متخصص کاشت مو گفت : یا تزریق پلاکت جزو روش های جدیدی است که این روزها مرسوم شده است. این روش حدود ۱۰ سی سی خون از یک رگ پرخون دست بیمار گرفته می شود و بعد در کیت های مخصوص ریخته و سانتریفیوژ شده و پلاکت های آن جدا می شود و بعد پلاسمای غنی از پلاکت را در سر تزریق می کنند. پلاکت ها ویژگی های خاصی دارند که فولیکول های مو را تقویت می کنند و خون رسانی به فولیکول های مو را افزایش می دهند و معمولا در خیلی مواقع بعد از ۳ ماه موها شروع به رشد می کنند، البته موادی هم وجود دارد که PRP هیچ نتیجه ای در پی نخواهد داشت؛ معمولا به این افراد توصیه می شود بعد از ۳ ماه یک تزریق مجدد داشته باشند.

آیا PRP عوارضی دارد؟
PRPوی بیان کرد :  روشی بسیار ساده و ایمن است که در آن تنها یک تزریق موضعی وجود دارد و بیمار بعد از عمل نیاز به استراحت چندانی ندارد. این روش هم می تواند ریزش موها را کنترل کند و هم این که در خیلی از موارد شاهد رشد موها بودیم. این روش چون خون خود فرد دوباره به خودش تزریق می شود اصلا احتمال انتقال بیماری وجود ندارد و هزینه آن نیز به مراتب کمتر از کاشت است و بیمار لازم نیست ۶ تا ۷ ساعت در اتاق عمل باشد و تنها ۴۵دقیقه طول می کشد.  

کاشت مو بی هوشی ندارد 
این متخصص در خصوص فرایند کاشت مو افزود : این پیوند بصورت یک عمل سرپایی و بدون بیهوشی همراه با بی حسی موضعی بوده و شخص متقاضی کاشت مو در حین عمل هیچگونه دردی حاصل از موهای که روی سرش کاشته می شود را حس نمی کند. پس از اتمام یک جلسه کاشت مو ( که حدود 3-5 ساعت طول می کشد ) به مدت یک روز پانسمان مناسبی روی سر گذاشته شده .و بیمار فردای آن روز جهت تعویض پانسمان و و یزیت جراح و شستشوی سر مراجعه می کند. 

وی ادامه داد: در روز دوم بعد از عمل می تواند به حمام برود. اما دلمه هایی در محل کاشت ایجاد شده که نباید دستکاری شود و این دلمه ها تا روز پانزدهم از بین می روند. موهای کاشته شده به مدت 2 هفته رشد می کنند که این اتفاق نشان دهنده گرفتن پیوندهاست. اما درصد زیادی از موها از هفته سوم شروع به ریزش  کرده ولی ریشه موها زنده می ماند و موهای جدید از ماه دوم به بعد ظاهر می شوند که در ابتدا این موها نازک و کرکی شکل بوده و به مرور ضخیم می شوند. 

یزدان تصریح کرد  : در اغلب افراد همراه با ریزش موهای کاشته شده تعدادی از موهای قبلی بیمار در اطراف محل کاشت نیز وارد فاز استراحت شده و ریزش پیدا می کنند و محل کاشت برای مدتی (شاید تا حدود 4 ماه) کم پشت تر از سابق دیده می شود، این حالت شوک نامیده شده و موقتی است و با بیرون آمدن موها از حالت استراحت و رشد موهای کاشته شده تراکم مورد انتظار ایجاد می شود. 

وی در پایان گفت : موهای کاشته شده در 6 ماه اول نازک، کرکی و کم تراکم ظاهر می شوند و از ماه ششم به بعد موها پر پشت تر شده و تا 12 ماه کامل می شوند.  و در این دوره تفاوت چهره قبل و بعد از  کاشت مو بسیار قابل توجه است. کاشت مو هیچگونه عارضه ای نداشته و با توجه به مراقبت های بسیار ساده ای که طی همان 2 هفته اول نیاز به رعایت بوده، مورد دیگری ندارد و شخص از موهای طبیعی ویکدستی برخوردار خواهد شد.  

گفتنی است در روش کاشت مو افراد هیچ گونه دردی احساس نمی کنند و پس از عمل کاشت طی زمانی موها ریخته می شود و مجددا با بیدار شدن ریشه مو از خواب استراحت موهای جدید رشد می کند و دیگر ریزشی در کار نخواهد بود.


گزارش از حمید جنیدی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۱:۰۳ ۰۲ خرداد ۱۴۰۱
سلام موهام خیلی خیلی ریزش داره یه سال میشه ک داره میزیزه دو ماه سه ماه دیگه عروسیم موندم چکار کنم لطفن اگه راه حلی دارین بگین ممنون میشم
ناشناس
۱۵:۰۲ ۰۸ آذر ۱۴۰۰
لطفا درمورد مزوتراپی مو هم توضیح دهید
زهرا
۱۷:۵۳ ۱۲ مرداد ۱۳۹۹
من الان ی ساله ریزش مو دارم میترسم موهام دوباره رشد نکنن؟
هلنا کیهانی
۱۶:۰۸ ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
سلام من دست خودم نیست موهامو میکشم الان جلوی موهام و پشت موهام کاملا کچل شده حالا باید چی کار کنم ک زودتر دربیاد
لیلا
۰۶:۴۹ ۰۶ فروردين ۱۳۹۹
سلام خوبی من یه زمانی ریزش مو‌داشتم دکترنرفتم خودبخود ریزش قط شده الان چکارکنم موهای ریخته شده دوباره رشد کنند
زهرا
۱۶:۱۱ ۱۶ اسفند ۱۳۹۸
سلام من ۲۴ سالمه پنج ساله ریزش دارم از بچگیم موهام زیاد میریخت هر مویی که از سرم در میاد تهش یه چربی ریزه تو تما سرم موهایه ریزی میبینم که دارن بر میگردن، ایا امکان اینکه موهایه من میریزن برگشت داره در سر من؟
moein
۲۰:۱۴ ۲۴ اسفند ۱۳۹۸
اره برگشت داره وگرنه که هر مویی میریزه بجاش در نمیومد که الان همه کچل بودن.
حبیب
۱۵:۴۰ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
سلام من ۲۳ سالمه و موهای بسیار چرب و همراه با شوره دارم. درمانش چیه
حمید
۱۱:۴۴ ۱۱ خرداد ۱۳۹۸
موی رفته بر نمیگرده . برو بکار عزیز .
خودتو راحت کن .
امیر
۰۶:۰۴ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
سلام چکار کنیم ک موهای ریخته شده برگرد ...آیا امکان داره ممنون میشم
امیر
۰۶:۰۴ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
سلام چکار کنیم ک موهای ریخته شده برگرد ...آیا امکان داره ممنون میشم