سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

المانیتور: مقابله آمریکا با برنامه موشکی ایران، خارج از چارچوب سازمان ملل

به گفته منابع آمریکایی، این کشور تلاش می‌کند از هر طریقی خارج از چارچوب سازمان ملل، مانع برنامه هسته‌ای ایران شود.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان وب‌سایت المانیتور در گزارشی نوشت: کاخ سفید مصر است از تمامی اختیارات لازم برای وضع تحریم‌های جدید علیه ایران به بهانه آزمایش‌های موشکی این کشور استفاده کند. 

بنابر این گزارش، مقام‌های دولت آمریکا، آزمایش‌های موشکی اخیر ایران را نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت می‌دانند. ایران تأکید دارد موشک‌های بالیستیک این کشور برای حمل سلاح‌های هسته‌ای ساخته نشده‌اند و به همین دلیل آزمایش‌های موشکی ایران، نقض قطعنامه شورای امنیت محسوب نمی‌شود. روسیه نیز اعتقاد دارد لحن قطعنامه 2231 برای ایران ممنوعیت حقوقی ایجاد نمی‌کند. بر همین اساس، احتمال موفقیت هر طرحی برای تحریم ایران از مسیر سازمان ملل، بعید به نظر می‌رسد. 

دولت اوباما که در تلاش است مخالفان داخلی‌اش در کنگره را آرام کند، اصرار دارد از ابزارهای چند جانبه لازم، خارج از مسیر سازمان ملل برای جلوگیری از آنچه طبق ادعاها تهدیدهای برنامه موشکی ایران خوانده می‌شود، برخوردار است.

یک مقام آمریکایی که تمایلی به فاش شدن نامش نداشت به المانیتور گفت این ابزارها «برنامه امنیت اشاعه» (PSI) و «نظام کنترل فناوری‌های موشکی» (MTCR) را شامل می‌شوند. روسیه جزء کشورهای امضاکننده هر دوی این توافقنامه‌ها است که البته غیرالزام‌آور هستند؛ اما از طرف دیگر، به ادعای المانیتور، بهترین مجال برای جلوگیری از گسترش برنامه موشکی ایران محسوب می‌شوند. 

در ادامه این گزارش آمده است: «کسلی داونپورت»، مدیر سیاست‌های منع اشاعه در انجمن کنترل تسلیحاتی آمریکا، در این باره ادعا کرد: «عقیده ما این است که استفاده و تقویت این دو برنامه برای تلاش‌های منع اشاعه در سطح وسیع مناسب هستند؛ اما آنها می‌توانند برای جلوگیری از دست‌یابی ایران به مواد و فناوری‌های مورد نیاز برای پیشبرد برنامه موشکی‌اش هم مفید باشند.»

«برنامه امنیت اشاعه» (PSI)، سال 2003، در دوران ریاست‌جمهوری «جورج دبلیو بوش،» با هدف ادعایی افزایش همکاری‌های بین‌المللی برای ممانعت از انتقال سلاح‌های کشتار جمعی، سامانه‌های حمل و دیگر مواد مرتبط با آنها راه‌اندازی شد. در این برنامه، 105 کشور، اطلاعات لازم در زمینه محموله‌هایی که غیرقانونی انگاشته می‌شوند را رد و بدل می‌کنند. «نظام کنترل فناوری‌های موشکی» نیز دستورالعملی مربوط به سال 1987 است که از کشورهای عضو می‌خواهد هنگام در نظر گرفتن مبادلات تجهیزات یا فناوری، خویشتنداری به خرج دهند. 

«تام کانتری‌من»، دستیار وزیر خارجه آمریکا نیز در نشستی که در ماه ژانویه (31 روز منتهی به 12 بهمن) بر اهمیت این دو توافق در ارتباط با ایران اشاره کرد. وی گفت: «این نشست، به ویژه الان که توافق هسته‌ای 1+5 با ایران اجرایی شده، و مفاد قطعنامه 2231 درباره انتفال اقلام مرتبط با موشک‌های بالیستیک، هسته‌ای و مواد متعارف تسلیحاتی فعال شده‌اند، به موقع به نظر می‌رسد.»

انتهای پیام/ 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۳:۴۱ ۱۲ فروردين ۱۳۹۵
از موشکهای کره شمالی بترسید که بر سر شیاطین ها آمریکا فرود می آید،خداکنه حزب شیطان از بین برود در آمریکا
ناشناس
۰۰:۱۱ ۱۲ فروردين ۱۳۹۵
اوناییکه میگن کاش مذاکره نمیکردیم یا حداقل جوری مذاکره میکردیم که بنفعمون میشد خودشونم میدونن که این امکان نداره و فقط نیتشون اینه که ما بیشتر تحریم بشیمو اونا بیشتر سود ببرن
ناشناس
۲۳:۴۶ ۱۱ فروردين ۱۳۹۵
هیچ وقت مایوس نشید ایران داره حرفه ای عمل میکنه
ما هیچ چیزی رو از دست ندادیم
همه چیز با قدرت سر جاشه ولی خیلی محرمانه
این سیاست ماست برجام و اینا همه بازی خودمون بود تا یه خورده از پولهای خودمونو از چنگشون در بیاریم از خرس یه مو کندن هم غنیمته.یه درصد هم به این فکر نباشین که روابطشون با ما خوب بشه
ناشناس
۱۹:۲۷ ۱۱ فروردين ۱۳۹۵
عالی
ناشناس
۱۴:۳۴ ۱۱ فروردين ۱۳۹۵
تا ديروز که ميگفتن تحريمها برداشته بشه گل وگلستان ميشه... ولي الان معلوم شده که تحريمها اونجورکه ميگفتن بزرگ نبوده فقط سرمون بي کلاه مونده... يه زموني خودمون برنامه هسته اي مون رو تعليق کرديم الانم خودمون بتن ريختيم تو هسته اي مون،،، لطفا دولتي هامون کمتردروغ بگن وبجاي دروغگويي يه ذره به حرف رهبري توجه کنن... مهدي اروميه
ناشناس
۱۲:۱۵ ۱۱ فروردين ۱۳۹۵
ایا در حال حاضر همه مشکلات حل شده اند و الان تنها معضل مردم ایران ، موشک و قابلیت و برد و ....ان است!؟
خواهشمندم مسئولین بشتر به فکر بیکاری و معیشت و تورم و مسکن و....ملت ایران باشند
ناشناس
۱۱:۳۱ ۱۱ فروردين ۱۳۹۵
ما که با تحریم دیگه غریبه نیستیم و تحریم جیزی نیست که مسئولین نظام ایران بخواهند اونو بردارن بلکه دست کشورهاییست که چشم دیدن پیشرفت و توان نظامی ایران رو ندارن و تا نابودی ایران (زرشک) دست از دشمنی با ما بر نمیدارن ، ای کاش مسئولین ی تصمیم شجاعانه بگیرند و بیخیال کمک از جانب دشمنان خونی مان باشند و با توکل به خدا و نیروی داخلی و در سایه مدبرانه رهبری شروع بی بازگشتی در توسعه همه جانبه هسته ای و موشکی پیش رو بگیرند تا شرمنده نسلهای بعدیمون نشیم .
ما مقتدر و توانمندیم نباید تن به ذلت بدیم
ناشناس
۱۱:۱۶ ۱۱ فروردين ۱۳۹۵
حاصل این برجام نافرجام چه بود؟
1_ جمع آوری چند هزار سانتریفوژ پیشرفته ایران.
2_ انتقال صدها تن اورانیوم غنی شده به خارج از کشور.
3_ تغییر کاربری راکتور آب سنگین اراک و خارج کردن قلب راکتور و پرکردن آن با بتن و تبدیل به نماد هسته ای!!!!
4_ فروش مازاد آب سنگین اراک به خارج از کشور.
5_ کاهش غنی سازی از 20/. به 3/5 درصد.
6_ عدم آزادی پولهای بلوکه شده ایران توسط آمریکا.
7_ عدم ورود تکنولوژی جدید به ایران.
8_ گستاخی بیش از پیش غرب و تلاش در جهت برچیدن قدرت دفاعی موشکی ایران.
9_ تصویب تحریمهای جدید علیه ایران به بهانه های واهی و.......
دستگاه دیپلماسی و امیر کبیر چرا پاسخگو نیستند؟ چرا سکوت؟ و ......
ناشناس
۱۱:۰۱ ۱۱ فروردين ۱۳۹۵
یکی دیگر از دستاوردهای اعتماد به آمریکا و کشورهای سلطه !!!!!!!!!!!!
کسانی که میگفتند اگر توافق هسته ای صورت بگیرد تمامی مشکلات برطرف میشود و حتی مشکل آب خوردن و ورزش همگانی را به توافق هسته ای گره زده بودند پاسخ ملت را بدهند.
ناشناس
۱۰:۵۰ ۱۱ فروردين ۱۳۹۵
انشاالله به یاری خداوند بزرگ برای کوری چشم شیطان بزرگ ساخت این موشک ها بیشتر و بیشتر خواهد شد.ساخت این همه موشک حق ما می باشد و به خدا قسم اگر دخالتی شود جوابی سرسختانه به آمریکا و سگش هایش در منطقه خواهیم داد.
ناشناس
۱۰:۴۶ ۱۱ فروردين ۱۳۹۵
بعد از معاهده پاریس بود که غربیها توانستند با امضاهایی که از طرف ایرانی گرفته بودند پرونده هسته ای ایران را به شورای امنیت ببرند و بر علیه ایران آن تحریمهای ظالمانه را اعمال کنند . امیدوارم در برجام امضاهایی نشده باشد که بتوانند بر اساس آن دوباره تحریم های هسته ای را این بار برای برنامه موشکی مان اعمال کنند .