به گزارش خبرنگار
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کشورهای حاشیه خلیج فارس هرساله میلیاردها دلار تجهیزات نظامی پیشرفته از ایالات متحده آمریکا می خرند و هدف از این اقدام افزایش توان رویارویی با جمهوری اسلامی ایران است.
کشورهای منطقه در سال های اخیر با شانتاژ مقامات آمریکایی ضد جمهوری اسلامی ایران، هزاران تن سلاح از ایالات متحده خریداری کرده اند و این موضوع با بهانه های مختلفی صورت گرفته است. در 4 سال اخیر شرایط منطقه وارد مرحله جدیدی شده و کشورهای حاشیه خلیج فارس به شکل های مختلف توسط امپریالیسم تحریک می شوند تا توانمنددی خرید تجههیزات خود را افزایش دهند. نبرد با داعش، جنگ یمن، سناریو ایران هراسی غرب و ... از جمله بهانه هایی است که باعث شده کشورهای منطقه و به خصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس از آمریکا سلاح خریداری کنند.
"دیوید مکیبی" سخنگوی بخش امور نظامی سیاسی وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت: 6 کشور شورای همکاری خلیج فارس تاکنون موشکهای دفاع هوایی بالستیک، بالگردهای هجومی، ناوچهها و موشکهای ضد زره پیشرفته را از این کشور دریافت کردهاند.
مککیبی به دیفنس نیوز گفت: «با توجه به تعهد ما به شرکای خود در خلیج فارس در نشست ماه مه گذشته "کمپ دیوید"، هر تلاشی را برای تسریع در فروش انجام دادهایم و از آن موقع تاکنون وزارت دفاع و خارجه مجوز فروش بیش از 33 میلیارد دلار تجهیزات دفاعی به 6 کشور حاشیه خلیج فارس را مهیا نمودهاند". این مقام آمریکایی افزود: "علاوه بر اینها دولت آمریکا 4500 نمونه از انواع سلاحهای هدایت شونده را در سال 2015 به کشورهای حاشیه خلیج فارس فروخته است."**چرا کشورهای حاشیه خلیج فارس از آمریکا 33 میلیارد دلار تجهیزات نظامی می خرند؟
**دلیل اول : سناریوی "ایران هراسی" آمریکا و مقابله با توان دفاعی ایران
ایالات متحده آمریکا روابط گسترده ای با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس دارد و در رایزنی های دوجانبه مقامات کاخ سفید همواره این ترس را در مسئولین کشورهای عربی به وجود می آورند که اگر از ایران سلاح نخرید ، این کشور شما را از بین می برد و با این راهبرد میلیاردها دلار سلاح را به این کشورها می فروشد. برای مثال اخیرا که مقامات آمریکایی توانمندی موشکی جمهوری اسلامی ایران را مطرح کرده اند ، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تمایل پیدا نشان دادند تا سامانه های دفاع موشکی "پاتریوت" و "تاد" را بخرند و یا در منطقه با مهندسی معکوس تولید (مونتاژ) کنند.
با توجه به اینکه اکثر خریدهای کشورهای عربی منطقه از آمریکا، انگلیس و فرانسه است؛ لذا احتمال دارد سامانه های دفاع موشکی مورد نظر که کشورهای عربی قصد ساخت آن را دارند (بخوانید مونتاژ و روسازی) ، از یکی از سیستمهای دفاعی "پاتریوت" و "تاد" الهام گرفته باشد که البته بعید به نظر میرسد بدون کمک مستشاران آمریکایی (هزاران مستشاری که در کشورهای عربی منطقه حضور دارند) بتوانند این کار را انجام دهند.
"پاتریوت" یک موشک هدایتشونده و بسیار پیچیده است. سامانه پاتریوت به یک رادار وابسته است. این سامانه از راداری زمینی برای جستجو، شناسایی و رهگیری هدف استفاده میکند. در زمانی که رادار پاتریوت روی هدف قفل میکند، موشک روی هدف در 50 مایلی قفل میشود. در این فاصله، موشک حتی برای انسان قابل رویت نیست. سامانه پاتریوت حتی قادر است بدون مداخله انسان به طور کاملا اتوماتیک کار کند. موشکهای پاتریوت از یک سکوی زمینی پرتاب میشوند. این باتری 5 جزء دارد:موشکها، پرتابگر موشک که موشکها را پرتاب، هدف گیری ، انتقال و نگهداری میکند، آنتن رادار برای شناسایی موشکهای مهاجم، یک کامیون تجهیزات که معروف به ایستگاه کنترل درگیری دارای کامپیوتر و کنسولهایی برای کنترل سکو است و کامیون قدرت برق، مجهز به دو ژنراتور 150 کیلوواتی است که برای آنتن رادار برق فراهم میکند و 150 تا 200 کیلومتر برد عملیاتی دارد.
سیستم دفاع ضد موشکی "تاد" تلفیقی از 5 بخش "لانچر (سکوی پرتاب یا پرتابگر موشک بالستیک)"، "رادار"، "سیستم کنترل آتش" و "سامانهها و واحدهای ارتباطی" است که به طور مشخص این سیستم را حمایت میکنند. سایت شرکت "لاکهید مارتین (Lockheed Martin) " درباره سامانه "تاد" نوشت: سیستم دفاع ضد موشکی "تاد" تلفیقی از 5 بخش "لانچر (سکوی پرتاب یا پرتابگر موشک بالستیک)"، "رادار"، "سیستم کنترل آتش" و "سامانهها و واحدهای ارتباطی" است که به طور مشخص سیستم "تاد" را حمایت میکنند.
سایت "آرمای تکنولوژی" (Army-Technology) درباره سامانه ""تاد عنوان داشت: سیستم دفاع ضد موشکی "تاد" یک سامانه برد بلند بوده که سیستمهای تجهیزاتی آن به آسانی قابل انتقال است و قابلیت مقابله و محدودسازی سامانههای موشکی متخاصم را در محدوده 200 کیلومتر و ارتفاع بیش از 150 کیلومتر، داراست.کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس مدتهاست باسناریو "ایران هراسی" تلاش میکنند تا چهره و موقعیت جمهوری اسلامی ایران را تخریب کنند (که البته این موضوع در امتداد سیاست های آمریکاست)؛ این درحالی است که بارها اعلام شده دکترین نظامی ایران دفاعی بوده و قصد تجاوز به هیچ کشوری را ندارد.
** دلیل دوم: جنگ یمن
از فروردین سال گذشته ، عربستان سعودی و همپیمانانش یک تجاوز همه جانبه را علیه یمن آغاز کرده اند و در این پروسه انواع تجهیزات نظامی را در این کشور به کار بردند. ائتلاف سعودی که عمده کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز عضو آن هستند، برای ادامه حملات خود به کشور یمن نیازمند تجهیزات و ادوات نظامی هستند که این تجهیزات را از آمریکا تامین می کنند.
روزانه ده ها میلیون دلار توسط کشورهای عربی انواع سلاح های مرگبار در یمن استفاده می شود و لذا جنگ یمن به کمپانی های تسلیحاتی ایالات متحده آمریکا رونق داده و رژیم سعودی بنا به اعتقاد برخی منابع بمب هایی به ارزش بیش از 5 میلیون دلار را برای هواپیماهای خود از آمریکا خریداری می کند.
در جنگ یمن ده ها ناوچه و جنگنده و تانک منهدم شده و لذا رژیم سعودی و همپیمانانش برای نوسازی ارتش های عربی باید این خریدهای نظامی را انجام دهند تا برای مثال وقتی یک تانک "آبرامز" در استان "جیزان" منهدم می شود ، جایگزین آن خریداری شود. ** دلیل سوم: ترویج افراط گرایی به نام مبارزه با داعش
کشورهای منطقه و به خصوص عربستان سعودی و امارات عربی متحده و قطر ؛ پشتیبانی های بسیاری را از تروریست های تکفیری در سوریه داشته اند و لذا نیازمند تجهیزات نظامی برای پشتیبانی از تروریست ها (به نام مبارزه با داعش) هستند.
برای مثال رژیم سعودی حدود یک ماه پیش گفته بود که در صورت لزوم معارضان میانه رو (بخوانید تروریست ها) سوریه را به موشک های هدایت شوند مجهز می کند و لذا این تجهیزات به نحوی از آمریکا خریداری می شوند و بودجه نظامی برخی کشورهای منطقه و به خصوص امارات و عربستان گویای همین نکته است.
در یک جمع بندی باید گفت که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در یکسال اخیر با داشتن مشغله جنگ یمن و رویای تقابل با جمهوری اسلامی ایران و حمایت از تروریست ها در سوریه و عراق حجم عظیمی از تجهیزات نظامی گوناگون را از آمریکا و کشورهای غربی می خرند و این روند در آینده نیز ادامه خواهد یافت. گزارش از محمد زرچینی
انتهای پیام/
اختلاف و تفرقه میان کشورهای اسلامی یکی از اهداف اصلی استعمار است که می خواهد با درگیر کردن کشورهای مسلمان هم کارخانه های اسلحه سازی خود را رونق دهد و هم اینکه امنیت کامل اسرائیل را تضمین نماید تا با خیالی راحت نظاره گر کشتار مسلمانان به دست خودشان باشد
بر عربستان
اصلاهم لازم نیست ارتش و یا سپاه وارد جنگ بشن..
بعد تا آنجایی که در توانش هست ماهی میگیره
هيچ کشوری نمیتونه با ایران روبه رو بشه.. اینا تموم دنیا میدونه والسلام