به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از همدان؛ مدیرکل دامپزشکی همدان با اشاره به اینکه سال گذشته 845 هزار راس دام سبک و 188 هزار راس دام سنگین علیه بیماری تب برفکی واکسینه شده اند گفت: تب برفکی یک بیماری عفونی و دارای واگیری بالا در دامها می باشد که نشخوار کنندگان اهلی مانند گاو،گاومیش،گوسفند و بز ونیز نشخوار کنندگان وحشی از جمله آهو،گوزن و گراز را مبتلا می کند.
محمد رضا رسولی افزود: تب برفکی بعنوان مهترین بیماری واگیر دامها محسوب گردیده و باعث مرگ و میر در دامهای جوان و بروز خسارات اقتصادی سنگین به دامداریها می گردد.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون علیه تب برفکی به طور رایگان توسط اکیپ های دامپزشکی انجام می شود افزود: متاسفانه بسیاری از روستاییان و دامداران برای اجرای این طرح با دامپزشکی همکاری نمی کنند که دام های این افراد بیشترین آسیب را می بیند.
رسولی ادامه داد: ویروس عامل بیماری نسبت به شرایط محیطی و تغییرات دمایی مقاوم بوده و ماندگاری زیادی در محیط دارد بطوریکه در کود حیوان حدود 90روز و در لوازم و ادوات دامپروری گاهی تا 70 روز زنده می ماند.
وی تصریح کرد: در دامهای ماده، این بیماری باعث عوارضی از جمله ورم پستان حاد،سقط جنین در دامهای آبستن و کاهش اشتها و باعث کاهش تولیدات دامی میگردد.
وی ادامه داد: گاهی بروز این بیماری در دام سبب کاهش مقاومت بدن در مقابل بیماریها و بروز عفونت های ثانویه می شود که قابل ذکر است شدت بیماری در دامهای خالص و پر تولید بیشتر است.
وی با بیان اینکه جو روانی این بیماری بسیار آسیب زا است افزود: بسیاری از دامداران بیماری های دیگر را از تب برفکی تشخیص نمی دهند و عامل کشتار دامها را تب برفکی قلمداد می کنند که این اشتباه است.
انتهای پیام/