سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برنامه توسعه کشت دانه های روغنی ناکام ماند

نبود حمایت های دولت از بخش کشاورزی اصلی ترین عامل واردات دانه های روغنی به کشور است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دانه های روغنی از جمله محصولات با ارزش بخش کشاورزی به شمار می رود و توجه به توسعه کشت این دانه ها از جمله اهداف وزارت جهاد کشاورزی طی دهه های گذشته بوده است و با وجود ارائه طرح های مختلف در زمینه افزایش تولید نه تنها این امر به نتیجه نرسیده بلکه در چند سال گذشته روند تولید این محصول کاهشی بوده است و واردات بیش از 90 درصدی روغن خود دلیلی بر این ادعاست.

بر اساس این گزارش؛ مطابق نظر مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، یکی از دلایل نبود رغبت از سوی کشاورزان برای کشت این محصول، به صرفه نبودن تولید آن است؛ البته نبود حمایت لازم از سوی دولت نیز در این امر بی تاثیر نبوده است.

در این راستا ابوالحسن خلیلی دبیر انجمن روغن نباتی کشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اینکه کشورسالانه  به یک میلیون و 500 هزار تن روغن خام آفتابگردان، سویا و پالم نیازدارد،افزود: برای رسیدن به این حجم باید حدود 5 میلیون تن دانه روغنی در کشور تولید شود این درحالی است که امسال تنها  130 هزار تن دانه روغنی در کشورتولیدشد.

وی با اشاره به ارزش واردات دانه های روغنی به کشور،ادامه داد: در سال جاری با توجه به کاهش قیمت های جهانی، یک میلیارد دلار صرف واردات دانه های روغنی برای تامین روغن خام مورد نیاز کشور شده است.

دبیر انجمن روغن نباتی کشور با بیان اینکه خود اتکایی تولید، برنامه منسجم می طلبد،افزود: تا حدودی افزایش تولید دانه های روغنی در کشوردر راستای خود کفایی امری مشکل است اما باید گفت که با یک برنامه 5 الی 10 ساله می توانیم به خود اتکایی  50 الی 60 درصدی این محصول دست یابیم.

همچنین علیرضا مهاجر مجری کشت دانه های روغنی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تولید دانه های روغنی باید در اولویت قرارگیرد به طوریکه با طراحی برنامه ای 10 ساله بتوانیم وابستگی 95 درصدی واردات روغن را به 20 درصد کاهش دهیم.

وی با اشاره به توسعه کشت دانه های روغنی گفت: اگر کشاورزان از خرید دانه های روغنی تولیدی خود مطمئن باشند افزایش تولید رخ خواهد داد و درآینده مشکلی به عنوان واردات بی حدو حصر دانه های روغنی در کشور نداریم.

بر این اساس وزارت جهاد کشاورزی در راستای تولید دانه های روغنی وظیفه سنگینی دارد و باید براساس یک برنامه مدون و با حمایت از کشاورزان چراغ خاموش تولید دانه های روغنی را در کشور روشن کند تا براساس سیاست های اقتصاد مقاومتی با توسعه کشت دانه های روغنی خروج ارز از کشور به حداقل برسد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.