دکتر وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در گفتوگو با
خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: دانشگاههای کشور در زمان تحریم ها تا حد زیادی به پایگاههای بین المللی علمی دسترسی نداشتند که خوشبختانه با رفع تحریمها و اجرای برجام این مشکل بر طرف میشود و دسترسی مراجع علمی کشور و ارتباط با پایگاههای بینالمللی با سهولت بیشتری صورت میگیرد.
وی افزود: در شرایط تحریم خیلی از دانشگاهها روابط خود را با محافل بینالمللی از دست دادند و دانشگاهیان کشور آنطور که میخواستند، نمیتوانستند با نشریات بین المللی و معتبر دنیا همکاری کنند و همچنین محدودیتهای بسیاری برای حضور در برخی کنفرانسهای علمی خارج از کشور و ادامه تحصیل در خارج از کشور وجود داشت اما خوشبختانه در بحث ارتباطات بین الملل در سال 94 (بخصوص بعد از بحث پسابرجام) تفاهم نامه های زیادی را با کشورهای مختلف منطقه، اروپایی و آسیای میانه در زمینه تبادل فناوری و تبادل پژوهشی داشتیم که یکی از کارهای اساسی انجام شده است.
وی ادامه داد: برای احیا و ارتقای نشریات با ارتقای کیفیت و بین المللی کردن آنها، حرکت بزرگی را شروع کرده ایم که اگر بتوان همه یا درصد قابل توجهی از حدود 1100 نشریه (کل نشریات موجود) را بین المللی کرد، درواقع اعتبارات علمی و سطح مقالات ما بالا می رود و به طبع آن شماره مقالات، انگیزه دانشجویان و رتبه ما نیز رشد پیدا می کند، از این رو با تلاش برای تامین اعتبارات و انجام کارهای لازم در وزارت علوم تاکید داریم که در سال آتی تعدادی از این نشریات را انتخاب و بین المللی نماییم که خوشبختانه این پروسه در حال طی شدن است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم درخصوص عاقبت بدهی 30 میلیون دلاری بدهی دانشگاه ها به پایگاه های بین المللی گفت: با وجود مشکلات ارزی مقدار اندکی از بدهی دانشگاه ها به پایگاه های علمی پرداخت شده است و پرداخت مابقی بدهی ها را با هماهنگی سازمان برنامه برای سال 95 پیش بینی کرده ایم. امیدواریم با تحقق اعتبار پیش بینی شده در لایحه بودجه، قسمت عمده این مشکل برطرف شود تا بتوانیم در سال 96 تمام بدهی را پرداخت نماییم. هرچند این اعتبار در نظر گرفته شده، مشکل را کامل رفع نمی کند اما برای وصل شدن مجدد ارتباط با پایگاه های بین المللی کفایت می کند.
انتهای پیام/