غلامرضا نوروزی، رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی و دبیرکل ستادملی مبارزه با دوپینگ در گفتگو با
خبرنگار سایر حوزه های گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: با طرحی که در ستاد ملی مبارزه با دوپینگ در حال بررسی های نهایی است، محرومیت های دوپینگ از سال 2016 جریمه نقدی دارد و ورزشکاری که اقدام به دوپینگ کند، با جریمه سنگین 30 میلیونی مواجه خواهد بود، این امر شرایط را برای دوپینگ کردن تا حدودی برای ورزشکار سخت میکند.
بنابراین فدراسیون های ورزشی با ورزشکار تیم ملی خود زمان ورود به اردو یک تفاهمنامه میبندد که در این تفاهمنامه ورزشکار ضمن رعایت تمام شئونات فرهنگی و اخلاقی، تعهد میدهد که تحت هیچ شرایطی از مواد نیروزا استفاده نکند. قطعا در صورتی که تمام موارد را رعایت کند و دوپینگ ورزشکار مثبت اعلام شود، علاوه بر محرومیت 4 ساله، باید جریمه نقدی نیز به نادو پرداخت کند. البته این طرح در حال بررسی نهایی است.
پرداخت جریمه دوپینگ به عهده فدراسیونهاست نه ورزشکار
وی افزود: پرداخت مبلغ 30 میلیون تومان (10 هزار دلار) به عهده فدراسیونهاست نه ورزشکار، در حقیقت این تفاهمنامهای است بین رییس فدراسیون، دبیر و ورزشکار است و فدراسیون باید در این زمینه پاسخگو باشد نه ورزشکار. بهتر است ورزشکار وارد این گونه جریانات نشود. به هر صورت فدراسیون موظف است این جریمه را پرداخت کند و در صورت عدم پرداخت، وزارت ورزش و جوانان از بودجه فدراسیون این جریمه را پرداخت خواهد کرد یا از طریق کمیته ملی المپیک که در این زمینه بیطرف است.
نوروزی تاکید کرد: این روند موفقی است که ابتدا از سوی فدراسیون، جانبازان معلولین شکل گرفته و آمار دوپینگ ورزشکارانش به شدت کاهش پیدا کرده است. وادا (آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ) در حال حاضر به این نتیجه رسیده که تنها محرومیت برای پیشگیری از دوپینگ کارساز نیست و در کنار محرومیت اگر ورزشکار مجبور به پرداخت جریمه سنگین نیز شود، گرایش به دوپینگ کمتر خواهد شد. همچنین این تفاهمنامه از سال آینده در رقابتهای لیگ برتر فوتبال و باشگاهها نیز اجرا خواهد شد. البته این تفاهمنامه تقریبا تصویب شده و آماده ارائه به تمام فدراسیونهاست.
دبیرکل ستادملی مبارزه با دوپینگ افزود: به رغم اینکه انجام نمونهگیری پروژه پرهزینهای است و از نظر مالی هزینه سنگینی را به دولت وارد میکند، اما تنها راه مبارزه با این پدیده شوم علاوه بر آموزش، انجام نمونهگیرهای متعدد از رشتههای مختلف ورزشی است. بنابراین به اعتقاد من پنهان کردن دوپینگ راه عقلانی و درستی نیست. بنابراین جامعه ورزش ما باید بداند با پیشرفتی که در علوم آزمایشگاهی حوزه مبارزه با دوپینگ شده هیچ اقدامی از دید آزمایشگاههای تخصصی وادا پنهان نمی ماند.
فدراسیونها مجاز به نمونه گیری دوپینگ نیستند
نوروزی گفت: فدراسیونها تحت هیچ شرایطی نمیتوانند تست دوپینگ از ورزشکاران در داخل فدراسیون به عمل آورند. مسائل دوپینگ فقط با نادوی ایران (ستاد ملی مبارزه با دوپینگ کشور) است. البته در این زمینه باید بگویم که فدراسیون کشتی چند سالی است که هماهنگی خوبی را با نادو داشته و از طریق آموزش و تشکیل پرونده ورزشکاران و تقویت کردن کمیته پزشکی و انجام تست سلامت در داخل فدراسیون سبب شده تا این فدراسیون در سال 2015 کمترین آمار را از نظر دوپینگ به خود نسبت دهد.
ما زمانی که ورزشکار به فدراسیون پزشکی ورزشی مراجعه میکند کلیه معاینات لازم بالینی از جمله ارتوپدی، فیزیوتراپی، قلب، حرکات اصلاحی و ... را انجام میدهیم و براساس آن پرونده سلامت برای ورزشکار تشکیل میشود. بنابراین هیچ فدراسیونی نمیتواند ورزشکاری را به دلیل دوپینگ یا مسائل پزشکی محروم کند. زیرا این وظیفه قانونی فدراسیون پزشکی ورزشی است.
انتهای پیام/