سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

میوه‌های خشک جایگزین مناسب تنقلات مضر

افراد سالم می‌توانند میوه‌های خشک را جایگزین تنقلات در برنامه غذایی خود کنند.

دکتر رحمانی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: خشک کردن یکی از روش‌های نگهداری میوه‌ها محسوب می‌شود که در قدیم از نور آفتاب و سایر روش‌های فیزیکی استفاده می‌کردند، در حالی که امروزه از روش‌های شیمیایی بهره می‌برند که گاهی این روش‌ها اثرات سوئی به همراه دارد.

وی ادامه داد: ترکیبی به نام اسیدسولفور قوی در برخی میوه‌های خشک به کار می‌رود تا بتواند رنگ و طعم آن را حفظ کند، موجب بروز آسم در برخی افراد می‌شود. مطالعات نشان داده است که یک درصد افراد حساس به سولفور دارای آلرژی می‌شوند و پنج درصد افراد حساس به این ماده دچار آسم می‌شوند، پس این افراد باید از مصرف میوه‌های خشک پرهیز نمایند.

رحمانی افزود: 100 گرم میوه خشک از نظر غلظت و ارزش مواد غذایی با همان مقدار میوه طبیعی برابر نمی‌باشد، میوه‌های خشک کالری و فیبر متراکم بیشتری دارند و افراد باید مقدار مشخصی از آنها را به کار ببرند.

وی بیان کرد: در میوه‌های خشک چون افزایش قند را شاهد هستیم، در نتیجه برای افراد دیابتی و بیش فعال مناسب نمی‌باشد. به علاوه ویتامین‌های خانواده B در این میوه‌ها کاهش پیدا می‌کند.

رحمانی خاطرنشان کرد: میوه‌های خشک مواد معدنی و آلی، برتری در مقایسه با میوه‌های تازه دارند و می‌توانند به عنوان یک جایگزین مناسب برای آنها در افراد سالم محسوب شوند و نیز والدین می‌توانند میوه‌های خشک را به جای چیپس و پفک و سایر تنقلات در برنامه غذایی کودکان و نوجوانان خود قرار دهند.



انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۳۱ ۰۶ فروردين ۱۳۹۵
محصولات کشاورزی و باغی تحت کنترل کارشناسان جهاد کشاورزی و بهداشت و استاندارد که به صورت بهداشتی مانند خشک کن خورشیدی داشتن مجوز از مراجع ذیصلاح توصیه می شود