سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ملاک اسلام فعال‌سازی همه ظرفیت‌های اقتصادی کشور است

حجت‌الاسلام میر لوحی گفت: تبلیغ قناعت و ساده‌زیستی با تبلیغات تجملی فعلی بسیار تضاد دارد و این نشانه عدم هماهنگی و ضعف دستگاه‌های ذی‌ربط است.

حجت‌الاسلام و المسلمین سید محمد حسین میر لوحی، کارشناس مسائل مذهبی در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص ریشه‌های اقتصاد مقاومتی در اسلام اظهار کرد: خداوند در آیه 124 سوره طه می‌فرماید «مَن أعرَضَ عَن ذِكرِي فإنّ لَهُ مَعِيشَهً ضَنكاً و نَحشُرُه يَومَ القيَامَهِ أعمَي» یعنی هركس از ياد من روي گردان شود، زندگي تنگي خواهد داشت و روز قيامت، او را نابينا محشور مي‏كنيم و این بدان معناست که هرکس از ذکر خدا غافل باشد در زندگی دچار تنگنا و، رنج وسختی خواهد شد ، هرچند که ثروتمند باشد لذا ثروت نشان خوشبختی وسعادت افراد نخواهد بود وچه بسا افراد بسیاری که با وجود ثروت فراوان خوشبخت نبوده و از زندگی خود رضایت ندارند. 

وی افزود: از منظر اسلام اولین گام در استراتژی اقتصاد مقاومتی مقاوم سازی نیروی انسانی است که یکی از راه های آن و نجات نیروی انسانی از فقر پرداخت خمس و زکات است.

میر لوحی عنوان کرد: دومین گام در اقتصاد مقاومتی، کار کردن است و روایات بسیاری در این زمینه نقل شده، همانند این روایت از پیامبر اکرم(ص) که می‌فرمایند «اجر کسی که برای زندگی خود و خانواده اش زحمت می کشد، مانند اجر سرباز مجاهد است».
 
وی افزود: پیامبر اکرم(ص) در روایت دیگری می فرماید «من احیی ارضا مواتا فهو له» یعنی هر کس زمین مرده‌ای را آباد کند، مال او خواهد بود، لذا حضرت علی علیه السلام نیز هیچ گاه بیکار نبودند و برای رفاه حال مردم و فقرا باغات بسیاری را احیاء کرده و نهر و چاه های بسیاری را حفر کردند که نفع عمومی داشت. 

میر لوحی با اشاره به ظرفیت های گردشگری در کشور خاطر نشان کرد: ایران با دارا بودن ظرفیت های بالای گردشگری و توریستی می‌تواند در آمد خوبی در شرایط اقتصادی فعلی به دست آورد که نیازمند توجه ویژه مسولان به بخش گردشگری و توسعه و احیاء اماکن توریستی کشور است. 

وی در رابطه با درآمدهای نفتی گفت: بحث دیگر اسلام مبارزه با مفت‌خواری است که هم اکنون نیز در کشور ما عده‌ای به چشم دوختن به درآمد نفتی عادت کرده و به دنبال تولید و کارهایی غیر از پشت میز نشینی نمی‌روند اما این امر با اقتصاد مقاومتی تناسبی ندارد.

این کارشناس مذهبی در زمینه راهکار های اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: در مدارس به جای مبحث برجام برای تکلیف نوروزی باید حرفه آموزی را آموزش دهیم و این مبحث مهمی است که ما در آن بسیار فقیر هستیم. 

وی افزود: در ایام تعطیلات تابستان به جای تعلیم دروس سال آینده می‌شود حرفه‌ای را به دانش آموزان تعلیم داد تا هنگامی که وارد جامعه می‌شوند به دنبال کار پشت میز نشینی نباشند که این امر که نتیجه ای به جز عدم احیاء ظرفیت های درون کشور در برنخواهد داشت.

میرلوحی در پایان تاکید کرد: ما باید به استعدادها و ظرفیت های نقاط مختلف کشور بها دهیم و از جوانان مستعد و نخبه کشور در تمام زمینه به نفع جامعه و توسعه و رونق اقتصادی کشور بهره ببریم. 




انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.