به گزارش خبرنگار
حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ استان کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی کشورمان تنها حدود 640 هزار نفر جمعیت دارد، اما این استان کوچک تاریخچهای بسیار غنی دارد تا جایی که برخی محققان معتقدند که این استان مهد سلسله هخامنشیان و زادگاه بعضی از پادشاهان این سلسله بوده است.
کهگیلویه و بویراحمد بیش از 200 جاذبه گردشگری دارد که تعداد زیادی از آنها را جاذبههای طبیعی این استان کوهستانی و زیبای کشورمان تشکیل میدهند.
شهر یاسوج مرکز این استان، به علت وجود جاذبههای طبیعی بسیار، پایتخت طبیعت ایران نام گرفته است.
یکی از جاذبههای شگفتانگیز یاسوج «میل مهریان» است که در کیلومتر پنج جاده یاسوج به اقلید قرار دارد. این پدیده طبیعی که از فاصله دور شبیه به توده برف و یا آبشار است در واقع دیداری یخی تنگ مهریان است که به دلیل سرمای بیش از حد آبشار روان و جاری در این کوه به یخ تبدیل می شود.
این آبشار یخی حدود 20 متر ارتفاع دارد و در گذشته دور نماد فرا رسیدن فصل بهار بوده است. چرا که در اواخر زمستان توده عظیم یخی آن فرو ریخته و اهالی روستاهای اطراف از نزدیکی بهار مطلع میشدند.
البته علاوه بر آبشار فوق، آبشار یاسوج، آبشار تنگ تامرادی در 55 کیلومتری از شهر یاسوج در مسیر جاده گچساران، آبشار تسوج و آبشار ده بر آفتاب از دیگر جاذبههای وصفناپذیر استان کهگیلویه و بویراحمد هستند.
پارک جنگی یاسوج هم که در حاشیه جاده یاسوج به اقلید قرار گرفته از مهمترین جاذبههای این شهر است. این پارک جنگلی که از درختان بلوط، بادام کوهی، ارزن، کیکم و بنه پوشیده شده با 80 هکتار وسعت، بزرگترین پارک جنگلی جنوب کشور است.
منطقه حفاظت شده دنا در منطقهای کوهستانی و با تنوع گیاهی و جانوری یکی از زیباترین گردشگاههای طبیعی استان کهگیویه و بویراحمد است. در این منطقه حیواناتی همچون خرس قهوهای، عقاب، پلنگ، گرگ، شاهین و ... زندگی میکنند. در این منطقه 80 هزار هکتاری تعدادی گوزن زرد ایرانی نیز وجود دارند و به طور کلی منطقه فوق پناهگاهی برای گونهای کمیاب حیاتوحش ایران است. همچنین رشته کوه دنا با بیش از 4 هزار متر ارتفاع و 44 قله محل مناسبی برای صعود کوهنوردان است.
در نزدیکی روستای کاکان، 18 کیلومتری یاسوج، پیست اسکی دنا یا کاکان قرار دارد. این پیست در ارتفاع 2850 متری از سطح دریا واقع شده و 1500 متر طول و 600 متر عرض دارد. تله اسکی بشقابی، پیست کوبه از امکانات این منطقه هستند و علاوه بر این برای رفاه حال علاقه مندان به این ورزش، خوابگاه و رستوران نیز در نزدیکی پیست احداث شده است.
در کنار جاذبههای طبیعی بیشمار، روستای پنج هزار ساله لما در کنار رودخانه بشار، شهر کهنه دهدشت، گل مهرهای و تل خسروی از مکانهای تاریخی مهمی هستند که در سفر به این استان نباید بازدید از آنها را فراموش کرد. البته موزه مردمشناسی یاسوج که در فضایی به مساحت 150 متر مربع و در طبقه دوم اداره میراث فرهنگی استان در بلوار مطهری این شهر قرار دارد، یکی از موزههای بومی ارزشمند ایران است در این موزه حدود 270 شی تاریخی از دوران مختلف پیش از اسلام و پس از آن گردآوری شده و به نمایش درآمده است.
دیگر شهرستانهای استان کهگیلویه و بویراحمد نیز به مانند یاسوج از اماکن تاریخی و جاذبههای طبیعی متعددی برخوردارند، نقوش برجسته تنگ سروک در شهرستان بهمئی متعلق به دوران اشکانی و چشمه بلقیس چرام در شهر چرام تنها نمونههایی از این جاذبهها هستند.
غذاهای محلی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز همانند غذاهای محلی تمامی شهرهای کشورمان منحصر به فرد بوده و به شرایط اقلیمی منطقه ارتباط دارند.
غذاهای این استان به دلیل اینکه اغلب توسط عشایر تهیه میشده است بسیار ساده اما خوشمزهاند. محله جوشک یا کلک سوز، آش کارده هره، شله شیری، شله ماسی یا شله دووی و انواع نان نمونههایی معروف از غذاهای محلی کهگیلویه و بویراحمد به شمار میآیند.
گزارش از: زهرا علی اکبرلو
انتهای پیام/