سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خاموشی زمین در آخرین روز سال + تصاویر

روز جهانی ساعت زمین با هدف کاهش مصرف برق و حفظ محیط زیست در آخرین روز سال در تمام کشورهای دنیا با خاموش کردن نمادین چراغ بناهای معروف مردم دنیا را متوجه کم شدن منابع برقی و انرژی می‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  ساعت زمین یک رویداد جهانی سازماندهی شده بوسیله صندوق جهانی طبیعت است که در آخرین شنبه ماه مارس هر سال برگزار می‌شود به طوری که خانواده‌ها و مردم با خاموش کردن چراغ‌ها و سایر دستگاه‌های الکتریکی غیر ضروری خود به مدت یک ساعت آن را یادآوری می‌کنند. 

آرمان نخست این اقدام این است که آگاهی درباره تغییرات آب و هوایی و نیاز به مصرف محتاطانه انرژی در جهان ابقا شود و این رویداد برای اولین بار در سیدنی استرالیا توسط Leo Burnett و صندوق جهانی طبیعت (wwf) در حالی برگزار شد که نزدیک به ۲. ۲ میلیون نفر در آن شرکت کردند و چراغ‌های غیر ضروری خود را خاموش کردند. 


برگزاری روز ساعت جهانی بوسیله چهره‌های معروف در دنیا 
ساعت زمین توسط چهره‌های سر‌شناسی همچون Nelson Mandela، بازیکن افسانه‌ای کریکت Sachin Tendulkar، رئیس سازمان ملل Ban Ki-moon، مدیر اجرایی صلح سبز بین المللی Kumi Naidoo، معون رئیس جمهور پیشین آمریکا Al Gore، رئیس جمهور فیجی Ratu Epeli Nailatikau، André Kuipers از ایستگاه فضانوردی، Isabel Lucas، ستاره مشهور تلویزیون Bill و Giuliana Rancic، مجری تلویزیونی کلمبیایی Claudia Baham؟ n، Yoko Ono، Stephen Fry، Cate Blanchett و Coldplay حمایت می‌شود. 

سازمان‌های حامی ساعت زمین
ساعت زمین توسط سازمان‌های CBRE، the National Hockey League، FIFA، UEFA، Manchester United، Hilton Hotels، Girl Scouts of the USA، World Organisation of the Scouts Movement، UNESCO، UN Environment Programme، the International Trade Union Confederation، HSBC، World Association of the Girl Guides and Girl Scouts، Philips، Ikea، The Body Shop و برخی سازمان‌های دیگر حمایت می‌شود 

شرکت ۴۰۰ شهر در برگزاری مراسم ساعت جهانی 
در اولین سالگرد ساعت زمین در سال ۲۰۰۸ با شرکت ۳۵ کشور و ۴۰۰ شهر در تمامی ۷ قاره در ۲۸ مارچ از ساعت ۸ بعد از ظهر تا ۹ برگزار شد که بسیاری از نمادهای شهری همچون  ساختما امپایر استیت شهر نیویورک، برج سیرز آمریکا، بنای یادبود جاکارتا اندونزی، پل گلدن گیت آمریکا، جدول کوه کیپ تاون آفریقای جنوبی، کولوسئوم رم ایتالیا، قلعه سلطنتی استکهلم سوئد، برج CN تورنتو کانادا، بازار SM آسیا، سووا فیجی، کلیسای جامع NIdaros تروند‌هایم نروژ، برج‌ها‌ی پتروناس کوالالامپور مالزی، برج KL کوالالامپور مالزی، معبد وات آرون بانکوک تایلند، تالار شهر لندن و ساختمان کبد سلطنتی لیورپول انگلیس چراغ‌های خود را به مدت یک ساعت خاموش کردند. 

حضور ۱۵۲ کشور در طرح بین المللی ساعت زمین 
در ۳۱ مارچ سال ۲۰۱۲ بیش از ۷۰۰۰ شهر و ۱۵۲ کشور و حضور بیش از 1.8 میلیارد نفر از سراسر دنیا صورت پذیرفت. در سال ۲۰۱۱، همچنان نمادهای شهرهای مختلف دنیا همچون Forbidden City، برج ایفل، کاخ باکینگهام، پل گلدن گیت، کوه جدول، مجسمه آمرزنده مسیح و خانه اپرای سیدنی در این رویداد حضور داشتند. 

شایان ذکر است، یوتیوب بمدت یک ساعت لوگوی خود را تغییر داد و در کنار هر ویدئو یک سوئیچ کار گذاشته بود که کاربران می‌توانستند رنگ پس زمینه را از سفید به سیاه تغییر بدهند که نزدیک به 4.6 میلیون بازدید را در یک هفته در پی داشت و نزدک به ۲۰۰۰۰ نفر به این رویداد پیوستند. 

ایجاد کمپین ساعت زمین در شبکه‌های اجتماعی 
در فوریه سال ۲۰۱۲ ساعت زمین با شعار من می‌خواهم اگر تو بخواهی فعالیت خود را با ایجاد کمپین‌هایی در شبکه‌های اجتماعی همچون فیسب وک و توئی‌تر و یوتیوب با هدف تعامل با جامعه جهانی گسترش دادند و جامعه جهانی در این حرکت تعهد و پایداری خود را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشتند. 

مدیر اجرایی پروژه و موسس اندی ریدلی در این رابطه در صفحه شخصی اتش گفت: هر جنبشی با یک نماد اغاز می‌شود و نماد ساعت زمین از وصل کردن مردم به هم بوجود می‌آید. در مرحله اول مردم اقدام به تعویض چراغ‌های خود نمودند. تغییرات اساسی در ساعت زمین زمانی بوقوع پیوست که مقر اصلی این سازمان از سیدنی به سنگاپور انتقال پیدا کرد.. در ۲۰ فوریه ۲۰۱۲ در باغ ION این رویداد توسط هیئت مدیره توسعه اقتصادی سنگاپور EDB حمایت شد. 


خاموشی جنگل‌های اوگاندا در لحظه ساعت زمین 
باید متذکر شد که در سال ۲۰۱۳ برای اولین بار در جهان ساعت زمین در جنگل‌های اوگاندا نیز آغاز شد که اولین قدم برای مبارزه با ۶۰۰۰ هکتار تخریب جنگل ماهیانه در این کشور است. تیم wwf اقدام به شناسایی نزدیک به ۲۷۰۰ هکتار از زمین‌های تخریب شده در اوگاندا را نمود که مقامات دولتی تصمیم به احیا آن با کاشت ۵۰۰۰۰ درخت در سال را نمود. بانک چارترد اوگاندا تعهد نمود که بیش از ۲۵۰۰۰۰ درخت را احیا کند. رئیس جمهور سابق بوتسوانا آقای Festus Mogae وعده کاشت یک میلیون درخت بومی را در ۴ سال داد. 

کاهش ۱۳ درصدی مصرف برق در استرالیا 
با انجام طرح ساعت جهانی مصرف برق در سیدنی استرالیا به میزان ۱۳ درصد کاهش داشت و مردم از وب سایت رسمی ساعت زمین نزدیک به ۶. ۷ میلیون بازدید کردند و این طرح سبب شد که ۳۶ میلیون نفر در این رویداد شرکت کردند و اطلاعاتشان نسبت به مسائل محیط زیستی از قبیل آب و هوا ۱۲ درصد افزایش یافت.

نتایج اندازه گیری شده توسط WWF تایلند کاهش ۷۳، ۳۴ مگاوات کاهش برق را که معادل ۴۱، ۶ تن دی اکسید کربن نشان می‌دهد. جستجوگر گوگل پس زمینه سایت خود را در کشور‌های ایالات متحده، کلمبیا، کانادا، دانمارک، ایرلند و بریتانیا به سیاه و سفید تغییر داد و شعاری را نمایان کرد که «حالا نوبت چراغ شماست.

 
گفتنی است در کشورمان در زمان ساعت زمین به خاطر حفظ محیط زیست، کاهش مصرف برق نماد‌های مهم کشورمان از جمله برج میلاد، برج آزادی، سی و سه پل اصفهان، طاق بستان و پل خواجو به مدت یک ساعت همراه با سایر کشور‌ها خاموش می‌شود و مردم لوازم الکتریکی غیر ضروری را از برق بیرون می‌کشند. 

گزارش از حمید جنیدی

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.