سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آبادان؛

آستانه متبرکه سبزقبای دزفول برادر امام رضا و فرزند امام هفتم

محمد بن موسی کاظم ملقب به سبزقبا از فرزندان امام هفتم شیعیان و برادر تنی علی بن موسی الرضا (ع) امام هشتم شیعیان است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان؛مردم دزفول در دوران دفاع مقدس با موشک‌ها زندگی کردند و موشک‌ها را خوار کردند و دزفول با چهارم خرداد و سبز قبا (ع) خود مایه عظمت ایران و دین خدا شده است، اینها گوشه‌ای از توصیفات سرلشکر فیروزآبادی درباره مردم مقاوم دزفول است.

این فرزند معصوم بر اثر نبود آزادی سیاسی و عقیدتی در دوران خلفای عباسی و همچنین برای ترویج افکار پدرش موسی کاظم و امامت برادرش علی بن موسی الرضا (ع)، مدینه را ترک و پس از گذشتن از بیابان‌های بی‌آب و علف و سوزان شبه جزیره عربستان از بصره به خرمشهر و از آنجا به اهواز و سپس وارد شهر دزفول می‌شود.

درباره‌ی زندگانی وی اطلاعات چندانی در دست نیست اما گفته می‌شود که در سال 183 هجری قمری و در 19 سالگی در دزفول درگذشته است و مقبره او که به صورت یک زیارتگاه در دزفول ساخته می‌شود.

محمد بن موسی کاظم (ع) در دوران حیات پیر خیر و برکت غالباً لباس سبز بر تن می‌کرد که مختص علویان بود و به همین بعدها سبب به سبزقبا شهرت یافت.

بقعه سبزقبا دارای یک نمازخانه، سالن اجتماعات، کتابخانه، ضریح و گنبد و ایوان و کفش‌کن با کاشی‌هایی با خط نستعلیق است و مرقدش زائرین زیادی دارد که در تمام فصول سال از شهرهای مختلف ایران به زیارت این مرقد پاک و مطهر مشرف می‌شوند و در آستانه با عظمت او عرض حاجت می‌کنند.

سرلشکر حسن فیروز آبادی گفت : پیامبران و امامزادگان فراوانی در سرزمین دزفول زندگی کرده و این شهر محل تدفین آنها است و این حکمت خدا پس از هزاران سال است که مردم دزفول، به پشتوانه و امتداد آن معنویت و اعتقاد / پیرو ولایت فقیه باشند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران گفت: دارالمؤمنین خواندن دزفول با وجود گنج‌های بزرگ معنوی، حوزه‌های علمیه و بقعه مبارک سبز قبا (ع) و علما و مجتهدین بزرگ در طول تاریخ خود، کاملاً صحیح است.

امام جمعه دزفول در مورد مطهر سبز قبا گفت : سبز قبا (ع) باید به یک فرهنگ و گفتمان تبدیل شود چرا که سبز قبا (ع) یک مسئله ملی و نمادی از ایستادگی، مقاومت و ایثار ملت ایران و مردم دزفول در هشت سال دفاع مقدس است.

حجت الاسلام و المسلمین سید محمد علی قاضی افزود : با تبدیل بقعه مبارک سبز قبا (ع) به یک جریان ماندگار فرهنگی، میراثی ماندگار از ارزش‌های اسلامی و انقلابی برای نسل آینده به یادگار خواهد ماند و این روحیه و بستر فرهنگی بیش از گذشته حفظ خواهد شد.

فرماندار ویژه دزفول نیز گفت : دزفول دارای ظرفیت گسترده در حوزه فرهنگی و گردشگری است که در صورت توجه به این رویکرد و فرهنگ بیش از گذشته موجبات رشد و تعالی و توسعه شهرستان فراهم می‌شود.

حبیب الله آصفی افزود: بقعه مبارک سبز قبا (ع) یکی از غنی‌ترین میراث فرهنگی دزفول و استان خوزستان است که نیازمند توجه و تحقیق و رشد و تعالی بیش از گذشته است.

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی بیگدلی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی دزفول نیز اظهار کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته بقعه مبارک سبز قبا (ع) به عنوان چهارمین حرم معنوی کشور به ثبت رسیده است تا غنای فرهنگی این اثر معنوی بیش از گذشته شناخت و تبیین شود.

ابوالفضل بهینه با بیان اینکه طرح توسعه حرم سبزقبا در دو فاز کلی در حال اجرا است، اظهار کرد: یکی از فازهای مذکور، طرح توسعه بقعه شامل سالن‌های نمازخانه، کتابخانه، دارالشفا، دارالضیافه، سرویس‌های بهداشتی، صحن مطهر و پارکینگ است که در کتابچه کلی طرح جامع حرم سبزقبا (ع) با مسئولیت مدیریت حرم و نظارت اداره اوقاف شهرستان ذکر شده است.

وی با اشاره به اینکه در دل طرح جامع حرم سبزقبا، یک مجتمع تجاری تعبیه شده که این مجتمع تجاری از جوار حرم آغاز و تا چهارراه شریعتی و پل جدید کشیده می‌شود، افزود: با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته فار اول این مجتمع تجاری در زمینی به مساحت دو هزار متر مربع با زیر بنای 6 هزار مترمربع در سه طبقه با 170 باب واحد تجاری افتتاح شده که در حال حاضر طبقه همکف این مجتمع به طور کامل راه اندازی شده است.

مدیر آستان متبرک سبزقبای دزفول عنوان کرد: عملیات فنداسیون قسمتی از فاز دوم این مجتمع تجاری در زمینی به مساحت 1300 متر مربع نیز انجام شده و آماده احداث است که به خاطر نبود نقدینگی متاسفانه فعلاً متوقف شده اما کف سازی سالن نمازخانه طبقه همکف و شبستان حرم با صرف اعتباری بالغ بر 2 میلیارد ریال و پیشرفت بیش از 70 درصدی قرار دارد.

وی با بیان اینکه کاشی کاری گنبد حرم آغاز شده، تصریح کرد: عملیات آهن کشی گنبد حرم و کاشی کاری کمربندی دور حرم با اعتباری بالغ بر 600 میلیون ریال به اتمام رسیده و 13 دستگاه چیلر سرمایشی و گرمایشی نیز برای حرم تهیه شده است .

انتهای پیام/

برچسب ها: آبادان ، آستانه ، سبزقبا ، دزفول
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.