سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش فرانس 24: اهداف کردها از اعلام نظام فدرالی در شمال سوریه چیست؟

به نوشته فرانس 24، یکی از اهداف کردهای سوریه از اعلام خودمختاری در مناطق تحت کنترل، اعمال فشار بر مذاکرات ژنو است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ شبکه خبری فرانس 24 در گزارشی نوشت: یکی از کارشناسان فرانسوی مسائل خاورمیانه گفت هدف کردهای سوریه از اعلام خودگردانی مناطق تحت کنترل خود، اعمال فشار بر مذاکرات ژنو است که در آن حضور ندارند.

به نوشته این گزارش، در پی اعلام خودمختاری کردها در مناطق شمالی این کشور اوضاع برای مذاکرات سیاسی بیش از پیش پیچیده شده است. کردها، غایب مذاکرات ژنو روز گذشته از برقراری نظام فدرالی در مناطق تحت کنترل خود خبر دادند. اقدامی که هم با اعتراض مخالفان حکومت سوریه هم با مخالفت حکومت این کشور مواجه شد.

«گوتیه ریبینسکی،» سردبیر و کارشناس سیاست بین الملل این شبکه، در این باره گفت کردها با این اقدام خود تلاش کردند بر مذاکرات ژنو فشار وارد کنند زیرا به آنها اجازه حضور در آن را ندادند. اینکه کردها در مذاکرات ژنو حضور نداشته باشند تناقض آمیز است زیرا آنها هم متحد روسیه، هم متحد آمریکا در بحران سوریه بودند؛ اما جای تعجب است که آنها را در مذاکراتی که درباره آینده سوریه در جریان است جایی ندارند. البته دلیل این کار بسیار ساده است و آن اینکه از مدتها پیش، کردها را به خودمختار طلبی یا جدایی طلبی متهم می کردند. در نتیجه به آنها اجازه ندادند در مذاکرات شرکت داشته باشند. با توجه به همین اصل، آن‌ها برخی از مناطق و کانون های تحت کنترل خود را فدرالی اعلام کردند تا این گونه صدای خود را در مذاکرات ژنو به گوش شرکت کنندگان آن برسانند.

به باور ریبینسکی، هدف دیگر آنها از این اقدام این بود که طرح ایجاد کردستان «روژاو» به زبان کردی به معنی غرب، نامی که کردها به بخش غربی کردستان سوریه می دهند، که روند آن از قبل آغاز شده بود ادامه یابد. البته منظور از بیان این سخنان این نیست که این حالت خیلی عالی است اما به هر حال، این تلاش اجتماعی میان کردها وجود دارد تا به گونه دیگری خود را سازماندهی کنند.

این کارشناس که خبرها و تحولات سیاسی جهان را برای شبکه خبری فرانس 24 پرازدش و تحلیل می کند در بخش دیگر از واکاوی خود از این خبر گفت: برقراری اصل فدرالیسم برای سوریه، پیشنهاد و نظر بدی نیست. اما تنها مشکلی که درباره سوریه وجود دارد این است که کردهای این کشور خیلی زودهنگام نظام فدرالی اعلام کردند.

او در ادامه به بررسی حضور گروه طرفدار روسیه در مذاکرات ژنو پرداخت و ادعا کرد حضور این گروه به معنای آن است که مسکو نمی خواهد همه تخم مرغ های خود رادر یک سبد قرار دهد. به عبارت دیگر نمی خواهد فقط از بشار اسد حمایت کند. از همین رو تلاش می کند با گروهی از سوری ها به نوعی مصالحه یا راه حل بینابینی برسد که قادر به برقراری نظامی نوین در سوریه باشند که طرفدار مسکو است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۱:۲۵ ۱۰ فروردين ۱۳۹۵
اگه کردها نباشند سوریه مثل موشهای آزمایشگاهی میشه برای کشورهای دیگه
ناشناس
۰۸:۲۲ ۲۹ اسفند ۱۳۹۴
خدا به داددل کردها برسه
ناشناس
۲۰:۲۲ ۲۸ اسفند ۱۳۹۴
كشور كردستان يك پارچه بوده كه تيكه تيكه اش كردن چرا نبايد خود مختاري بگيره
ناشناس
۱۸:۳۶ ۲۸ اسفند ۱۳۹۴
مگه کردها جزء مردم سوریه نیستن
اگه هستن دولت سوریه نماینده آن ها هست
ناشناس
۱۸:۲۶ ۲۸ اسفند ۱۳۹۴
واقعا متاسفم .برام ثابت شد چه قدر در حق کوردها ظلم و ستم شده. همان بهتر بود از اولین فرصت این کشورهای اسلامی نما را رها میکردند و اعتماد نمیکردند و دل خوش نمی کردند. . اینها از کشورهای غربی بدترند.
بژی تمام کوردها ی غیور .
ناشناس
۱۷:۵۴ ۲۸ اسفند ۱۳۹۴
کورد هر پیاوه
ناشناس
۱۶:۴۲ ۲۸ اسفند ۱۳۹۴
واقعامتاسفم برای جامعه جهانی البته جامعه جهانی که نه چندکشورتصمیم گیرنده که کردها را کنارگذاشتند و نادیده گرفتند زنده وپایدار باشند تمام کردهای جهان
ناشناس
۱۶:۲۴ ۲۸ اسفند ۱۳۹۴
کوردها مناطق خود را نگه دارند . مذاکره برای انهایی است که چیزی دستشان نیست و توقع هدیه دارند اما کوردها برای چیزی که مال خودشان است مذاکره نمی کنند .
ناشناس
۱۶:۰۸ ۲۸ اسفند ۱۳۹۴
آمریکا و روسیه با حذف کردها از مذاکرات ( آره مذاکرات ساده, که حق مسلم هرکسی است که راجع به آینده ش تصمیم بگیره) نشان دادند که حق گرفتنی است نه دادنی...
ناشناس
۱۵:۰۸ ۲۸ اسفند ۱۳۹۴
روژاو
به زبان کردی غرب نمیشه میشه روزها
ناشناس
۱۶:۱۱ ۲۸ اسفند ۱۳۹۴
ناشناس عزیز در مورد چیزی که نمیدونی نظر نده برادر
ناشناس
۱۸:۰۹ ۲۸ اسفند ۱۳۹۴
غربی درسته مثلا ما میگیم آذربایجان غربی،
ناشناس
۲۰:۱۳ ۲۸ اسفند ۱۳۹۴
روژاوا، یعنی جایی که آفتاب غروب میکند، و در سرزمین کردان آفتاب در کردستان سوریه غروب می کند.
شاهو
۲۱:۵۳ ۲۸ اسفند ۱۳۹۴
روژآوا در زبان کردی به معنای غروب خورشید و در اصطلاح به معنای غرب به کار گرفته می شود.
ناشناس
۱۴:۵۹ ۲۸ اسفند ۱۳۹۴
حضور همه گروه ها در مذاکرات ضروری بود اما فدرالیته به نفع منطقه نیست این ها نقشه،تجزیه،سوریه را با پشتیبانی آمریکا دنبال می کنند
ناشناس
۱۴:۴۱ ۲۸ اسفند ۱۳۹۴
بژی کورد
ناشناس
۱۲:۱۶ ۲۸ اسفند ۱۳۹۴
واقعا برای جامعه ی جهانی متاسفم
کردها رو در ردیف داعش و النصره قرار داد و ان هارا به مذاکرات دعوت نکردند یعنی کردها با داعش و النصره در یک ردیفن
یک بار دیگه ثابت شد که کردها هیچ دوست و حمایت کننده ای ندارند و کشورهای غربی فقط برای منافع خود با کردها همکاری میکردند
ثابت شد که کردها باید متحد بشن تا ازاین بلاتکلیفی بیرون بیایند
وابستگی و شهروند درجه ۳ بودن دیگر بس است
هیچ کشوری نباید به چهار قسمت تقسیم شود چون بی انصافی در حق مردمانش است