سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رمز و رازهایی از خوردنی‌های هفت‌سین

اصلا مگر می‌شود نوروز بیاید و سفره هفت‌سین نچینیم؟ مگر می‌شود بهار را بدون سفره هفت‌سین آغاز کنیم؟ چیدن سفره هفت‌سین یکی از رسوم قدیمی ما ایرانیان است که از گذشته تا به حال وجود داشته است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چیزی که حتی اگر فلسفه وجودی آن را هم ندانیم حال‌مان را خوب می‌کند. اصلا نوروز است و سفره هفت‌سین‌اش. اما شاید وقت آن رسیده که کمی راجع به آن اطلاعات داشته باشیم. طبق باور ایرانیان در سال نو 7فرشته مقرب به زمین می‌آیند و برسر خوان نوروزی کنار دیگران حضور می‌یابند و به‌همین دلیل سفره نوروزی نقش بسیار مهمی برای اعضای خانواده و حتی درگذشتگان آنها دارد.
 
نکته جالب توجه انتخاب 7خوراکی (به نیت عدد مقدس‌7) که هرکدام خواص سلامت‌‌بخش بسیار گسترده‌ای دارند، برای جشن گرفتن نوروز است. اعتقاد ایرانیان بر این بوده این 7خوراکی توسط فرشتگان از بهشت به جهان خاکی فرود آمده‌اند.‌ ما در این مطلب به شما می‌گوییم که چه رازی در خوراکی‌های موجود بر سر سفره هفت‌سین نهفته است.
 
سیب؛ مظهر سلامت
 
سیب سرشار از ویتامین‌ها‌، مواد‌معدنی، فیبر و تانن است. به‌علاوه حاوی مقدار قابل‌توجهی از ویتامین A و C، آهن، منیزیم، فسفر، کلسیم و پتاسیم است. به علاوه سیب در پیشگیری یا درمان بسیاری از بیماری‌ها کاربرد دارد.
 
اگر فشار‌خون‌تان نوسان دارد
 
چاره این مشکل سیب است. خوردن و بوییدن سیب فشار‌خون را کاهش می‌دهد.
 
اگر پوست‌تان ترک‌خورده
 
سیب برخی اختلالات پوستی از قبیل خشکی، ترک‌خوردگی و رنگ‌پریدگی را ‌ازبین می‌برد.
 
تقویت مغز
 
سیب فسفر زیادی دارد و اعصاب و مغز ‌را قوی می‌کند.
 
پیشگیری از نقرس
 
به‌دنبال مصرف زیاد گوشت قرمز و چربی مفاصل درد می‌گیرند و نقرس ایجاد می‌شود. سیب مانع از تشکیل اسیداوریک در بدن می‌شود، اسیدهای ادراری را افزایش داده و متعاقبا از درد مفاصل و نقرس جلوگیری می‌کند.
 
مسواک طبیعی می‌خواهید؟
 
سیب به‌دلیل داشتن بافت خاص، مانند مسواک دندان‌ها را پاک کرده و ذرات باقی‌مانده بین دندان‌ها را ازبین می‌برد درنتیجه از فعالیت باکتری‌ها روی دندان‌ها جلوگیری کرده و از پوسیدگی دندانی پیشگیری می‌کند. ویتامین‌c موجود در سیب، از ایجاد بیماری‌های لثه‌ای جلوگیری می‌کند. اسیدهای طبیعی موجود در سیب، باکتری‌های دهان را ازبین می‌برند که این خاصیت در‌مورد سیب‌های ترش بیشتر است. به‌علاوه بافت‌ خاص سیب، باعث می‌شود فک به حرکت درآید و ‌حین جویدن عضلات فک تقویت شوند.
 
دشمن دیابت را می‌شناسید؟
 
پکتین موجود در سیب به تنظیم قند خون کمک می‌کند. جذب پکتین در‌دستگاه گوارش حالت ژل‌‌مانند شده و سطح قند‌خون را‌ به آرامی بالا می‌برد، قند موجود در سیب را می‌توان ازجمله 2دسته قندهایی که ‌شاخص گلایسمیک (نشان‌دهنده میزان افزایش قندخون بعد از مصرف غذا) بالایی دارند، قرار داد که برای افراد دیابتی‌ بسیار مفید‌ند.
 
با پوست بخورید
 
ترکیبات پوست سیب اثرات ضد‌سرطانی دار‌د. به‌علاوه‌ خوردن سیب با پوست سبب بالا نگه‌داشتن قند‌خون به‌مدت مشخص‌شده و در‌نتیجه فرد مدتی احساس سیری می‌کند.
53 نکته طلایی درباره خوراکی‌های سفره هفت سین
 
سیر؛ تندرستی و زندگی
 
گفته می‌شود سیر به‌دلیل خواص درمانی زیادی که دارد سر سفره هفت‌سین قرار می‌گیرد. در‌گذشته بردگانی که اهرام مصر را ‌‌می‌ساختند، برای مراقبت از خود ‌در‌برابر بیماری‌های مختلف سیر مصرف می‌کردند. همچنین فرانسوی‌ها برای جلوگیری از مرگ ناشی از طاعون، عصاره سیر را به‌کار می‌برند. حضرت محمد(ص) فرمودند: «سیر بخورید، زیرا 70نوع بیماری را شفا می‌دهد؛ ولی درحالی که سیر خورده‌اید، بر مسجد و اماکن عمومی نروید.» ابوعلی‌سینا در کتاب قانون اشاره کرده: «‌در عجبم که چرا سیر را من‌من (واحد‌) می‌فروشند؛ اما طلا را مثقال مثقال!»
 
کلسترول‌تان بالاست؟
 
مصرف سیر ‌کاهش‌دهنده سطح کلسترول خون و تاثیر کوتاه‌مدتی بر ‌کاهش چربی خون دارد.
 
سلامت قلب‌تان مهم است؟
 
همچنین سیر می‌تواند از تجمع پلاکت‌های خون و به‌دنبال آن ایجاد لخته ‌در عروق و قلب پیشگیری کند.
 
آنتی‌اکسیدان لازم دارید؟
 
ترکیبات آلیسین سیر، ترکیبات آنتی‌اکسیدانی فعالی در ریشه گیاه سیرند.
 
قند‌خون دارید؟
 
سیر قند‌خون را کاهش می‌دهد و برای بیماران دیابتی مفید است.
 
ورم معده کلافه‌تان کرده؟
 
سیر در ‌درمان نفخ شکم، ورم روده و از بین‌ بردن کرم‌های روده‌ای مفید است.
 
خوب نفس بکش
 
سیر می‌تواند به‌عنوان محرک پوستی و خلط‌آور در التهابات و ناراحتی‌های تنفسی استفاده شود.
 
دستگاه گوارش‌ات را تمیز کن
 
اسانس سیر شامل گوگرد است و بوی تندی دارد که نقش آنتی‌بیوتیکی در دستگاه گوارش دارد.
 
اثرات ضدسیگار
 
‌سیر اثرات نیکوتین سیگار را برطرف کرده‌ و ناراحتی‌های قلبی و هاضمه‌ای ناشی از استعمال سیگار را قابل تحمل‌تر می‌کند.
 
نکات مصرف سیر
 
زیاده‌روی در مصرف سیر، سبب سردرد و ضعف در ‌سیستم بینایی می‌شود. بیمار‌انی که دارو‌‌های ضدانعقاد مصرف می‌کنند باید در‌ مصرف سیر احتیاط داشته باشند. به‌علاوه بیمارانی که جراحی در پیش دارند، از 6 تا 15روز قبل از جراحی باید مصرف سیر را کنار بگذارند، زیرا مصرف سیر، خونریزی را طولانی‌تر می‌کند. ترکیبات اثر‌بخش سیر با حرارت از بین می‌رود، پس بهتر است سیر به‌صورت تازه مصرف شود.
 
برای بوی سیر چاره‌ای وجود دارد؟
 
مواد شیمیایی سیر در‌ خون جذب شده و تا زمانی که از بدن دفع نشوند، دهان شخص را بد بو می‌کنند، اما برای ازبین ‌بردن بوی سیر، می‌توانید آن را خرد کرده و در ‌شیر بریزید.
53 نکته طلایی درباره خوراکی‌های سفره هفت سین
 
سنجد؛ نماد زایش
 
سنجد از زمان‌های بسیار قدیم جزء خوراکی‌های‌ ایرانیان بوده و در اعیاد سنتی به آن توجه خاصی می‌شده ‌و در طب سنتی هم جایگاه ویژه‌ای داشته است، به‌همین دلیل جزء خوراکی‌های شفابخش هفت‌‌سین قرار گرفته است. ریشه، چوب، پوست و میوه سنجد دارای خواص دارویی و صنعتی متفاوتی ازجمله صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی و عطرسازی است. قسمت گوشت سنجد آردی شامل گلوکز و فروکتوز و 7نوع چربی اشباع و غیراشباع است.
 
دوست لثه‌ها
 
از سنجد برای درمان‌ بیماری‌های دهان و دندان، لثه، اسهال، زخم‌های معده و جلوگیری از خونریزی استفاده می‌شود.
 
لاغری با سنجد؟
 
میوه سنجد کم‌کالری است و برای معده مفید است.
 
کودکت اسهال دارد؟
 
جوشانده برگ سنجد برای درمان اسهال کودکان سودمند است. میوه سنجد طبیعت سرد دارد، در نتیجه ایجاد یبوست می‌کند. آرد و هسته آسیاب شده سنجد نیز یبوست ایجاد می‌کند.
 
زردی‌ات را به سنجد بسپار
 
سنجد در درمان تب و لرز و بیماری‌های تنفسی و زخم ریه، بیماری‌های کبدی و زردی و یرقان کارایی دارد.
 
آرامش پوست و مو
 
سنجد پخته به‌همراه روغن‌زیتون، درد مفاصل و خارش پوست را آرام کرده و رشد موها را تقویت می‌کند.
 
چه می‌کند این سنجد جوشیده
 
جوشاندن گل سنجد‌ در‌ درمان بیماری‌های فلج، کزاز، قلبی، ریوی و تنگی‌نفس مفید است و معده و کبد را تقویت کرده و ‌گاز معده را از بین خواهد برد.
 
ادرار به اندازه
 
عرق شکوفه سنجد‌ ضد‌نفخ معده، تقویت‌کننده پوست، سیستم عضلانی و مانع از تکر‌ر ادرار است.
 
با سبزی لاغر شوید
 
خوردن سبزیجات پیش از غذا به‌دلیل داشتن حجم بالا و کالری کم، سبب کاهش اشتها و پرخوری می‌شود، درنتیجه عامل موثری در کاهش وزن محسوب می‌شود
 
‌‌سبزی؛ نماد خرمی و شادابی
 
سبزیجات انواع مختلفی دارند که به‌‌دلیل خواص سلامت‌بخش زیاد همچنین نشانه‌ای از طراوت و سرسبزی سرسفره هفت‌سین قرار می‌گیرند. فولیک اسید، ویتامینC و رنگ‌هایی ازقبیل لوتئین‌ و بتاکاروتن همه در این گیاهان سالم گنجانده شده‌‌اند.
53 نکته طلایی درباره خوراکی‌های سفره هفت سین
 
جنگجویان سرطانی
 
سبزیجات برگ سبز تیره به‌عنوان جنگجویان سرطانی شناخته شده‌اند.
 
کدام سرطان‌ها خاموش می‌شوند؟
 
کاروتنوئیدها از انواع سرطان‌ها (سینه، پروستات، ‌پوست، ریه و معده) جلوگیری می‌کنند.
 
فولات: خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را به‌شدت کاهش می‌دهد.
 
فیبر: ‌فیبر سبزیجات از ابتلا به سرطان کولن ‌جلوگیری کرده همچنین هضم و دفع ترکیبات بی‌مصرف غذاها را آسان‌تر می‌کند.
 
تقویت قلب
 
چربی کم و فیبر بالای سبزیجات، آنها را غذاهایی مناسب برای سلامت قلب کرده‌اند. به‌علاوه پتاسیم در تنظیم فشارخون و عملکرد بهتر قلب موثر است.
 
توصیه به دیابتی‌ها
 
منیزیم سبزیجات، سبب تنظیم مقدار قندخون شده و به‌همین دلیل سبزیجات اندیس گلاسیمی پایینی دارند و برای بیماران دیابتی اکیدا توصیه می‌شوند.
 
تیزبین شو
 
گزانتین و لوتئین سبزیجات، نقش ضدسرطانی و حفاظتی در برابر بیماری‌های سیستم بینایی دارند.
 
بقای نسل
 
بتاکاروتن سبزیجات در بدن به ویتامین‌A تبدیل می‌شود؛ این ویتامین برای دستگاه تناسلی و فرزندآوری بسیار مفید است.
 
رفاقت با ریه‌ها
 
در هندوستان، از روغن هسته سنجد شربتی غلیظ تهیه می‌شود که برای درمان زکام و ناراحتی‌ها و عفونت‌های ریوی کاربرد دارد.
 
حتی هسته سنجد هم خاصیت دارد؟
 
مخلوط آسیاب ‌شده قسمت آردی و هسته سنجد در درمان آرتروز، اسهال، بیماری‌های صفرا‌وی، زخم روده، سرفه‌های شدید و سردرد، بسیار مفید است.
 
سرکه؛ نماد پذیرش ناملایمات
 
سرکه به‌عنوان ‌طعم‌دهنده و نگهدارنده در سالادها، ترشیجات و انواع شور استفاده می‌شود. سرکه از میوه‌هایی مانند انگور، کشمش، سیب و دیگر میوه‌های قندی همچنین از سبزیجاتی مانند سیب‌زمینی و غلات حاوی مالت تهیه می‌شود.
53 نکته طلایی درباره خوراکی‌های سفره هفت سین
 
 
تحریک اشتها
 
سرکه حاوی ویتامین و املاح زیادی است که به‌عنوان طعم‌دهنده و محرک اشتها شناخته شده است. این مایع می‌تواند شیره‌ها و آنزیم‌های گوارشی را افزایش داده و هضم گوشت دیگر ‌غذاها را تسریع کند.
 
رقیق‌کننده خون
 
سرکه طبیعی و دست‌ساز خواص درمانی گوناگونی دارد ازجمله رقیق‌کننده خون است.
 
لبخند تمیز
 
جرم دندان‌ها را از‌بین می‌برد. سرکه می‌تواند دندان‌های‌تان را سفید کند، به این منظور، هر 15روز یک بار با سرکه ‌مسواک بزنید.
 
مایع ضدباکتری طبیعی
 
سرکه می‌تواند به نقش سم‌زدایی کبد کمک کند.
 
کاهش چربی‌ها
 
سرکه چربی‌ها را تجزیه کرده و چربی ‌و LDL خون را پایین می‌آورد.
 
حلال قند‌خون
 
خوردن کمی سرکه بعد از غذا، به تنظیم سطح قند‌خون کمک می‌کند.
 
با سرکه سیراب می‌شوید
 
سرکه شیره نوعی نوشیدنی‌ قدیمی است که خاصیت رفع عطش دارد.
 
زیبایی با سرکه
 
سرکه ناراحتی‌های پوستی و آفتاب سوختگی‌ها را تسکین می‌دهد. به از بین‌ بردن زگیل کمک کرده و ترک‌های پاشنه پا و دست‌ها را برطرف می‌کند.
 
سمنو؛ مظهر قدرت و مقاومت
 
دسر سنتی ایرانی است و از عصاره جوانه گندم تازه خرد شده و آرد سبوس‌دار درست می‌شود. این خوراک، شیرینی طبیعی دارد و بدون هیچ‌گونه افزودنی شیرین‌کننده تهیه می‌شود. گاهی در پخت سمنو دانه‌های بادام هم (که ‌نشانه برکت است) به آن اضافه می‌شود.
53 نکته طلایی درباره خوراکی‌های سفره هفت سین
 
ویتامین‌گیری با سمنو
 
سمنو حاوی ویتامین‌های‌A و E و B11 و B3 و B5 و B8 و B12 است. به‌علاوه سمنو فسفر ، روی، سلنیوم، آهن و مس دارد که برای بدن لازم است.
 
اگر باردار هستید
 
سمنو شیر مادر را افزایش می‌دهد. سمنو درد و ناراحتی‌های هنگام زایمان را هم کاهش می‌دهد.
 
سماق؛ نماد صبر
 
میوه‌های سماق ابتدا گس و پس از رسیدن ترش می‌شوند، بعد از چیدن میوه‌ها، آنها را کوبیده و آسیاب کرده و با غذا مصرف می‌کنند. سماق گیاهی با طبیعت سرد و خشک است. افراد سردمزاج نباید سماق میل کنند یا در صورت استفاده به‌همراه خوراکی‌های طبع گرم‌ مصرف کنند.
 
میکروب‌کشی
 
سماق خاصیت ضدمیکروبی دارد. تصفیه‌کننده خون و دفع‌کننده مواد سمی از خون است.
 
جنگ با سرطان
 
سماق حاوی آنتی‌اکسیدان است و درنتیجه خاصیت ضد سرطانی دارد.
 
مفید برای دیابت
 
سماق از واکنش ترکیبات قندی با پروتئین‌های حیاتی بدن جلوگیری می‌کند؛ درنتیجه برای بیماران دیابتی مفید است.
 
یک مسکن واقعی!
 
سماق مسکن دندان‌درد است. به‌علاوه تقویت‌کننده لثه‌ها بوده و جوشانده سماق برای التهابات گلو و دهان مفید است.
 
خواص گوارشی
 
سماق از‌بین ‌برنده حالت تهوع و بی‌اشتهایی و محرک اشتهاست. همچنین تقویت‌کننده دستگاه گوارش‌ است، تانن فراوان داشته و برای معده خاصیت قابض دارد.
 
خون و خونریزی
 
سماق خونریزی‌های بین قاعدگی را کاهش می‌دهد. محلول گرد سماق با آب از خونریزی‌های داخلی به‌علاوه از غلیظ ‌شدن خون جلوگیری می‌‌کند.
 
منبع : مجله سیب سبز
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.