سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کرمان؛

پیچیدن بوی قاووت در آسیابهای کرمان

باتوجه به نزدیک شدن عید آسیابهای قدیمی کرمان بوی قاووت های درحال آمده شدن برای پذیرایی مهمان نوروزی را گرفتند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، آسیابهای قدیمی در کوچه پس کوچه های کرمان این روزها دوباره به یاد قدیم ها چرخ هایشان می چرخد وکیسه های قاووت ها برای آسیاب شدن دوباره صف ای تشکیل داده به یاد سنت قدیم کرمانی ها و پیچیده شدن بوی قوتو در خیابانهای عیدرا پررنگ تر کرده است.

زنان و مردان بسیاری در صف ایستاده اند تا به نوبت قوتوهای خود را آسیاب کنند.

پیرزنی می گوید : بوی قاووت همیشه مرا یاد نوروز و عید می اندازد یاد خاطره های شیرین

خانمی جوان هم علت حضورش را حفظ سنت های دیرین که از گذشته تاکنون به ما رسیده عنوان می کندو می گوید باید این هنر به نسل های آینده انتقال پیدا کند تا فراموش نشود.

آقای جوانی هم با خنده می گوید به امر اهل خانه اینجا هستم گویا هرسال ماموریت دارد تا به آسیاب بیایید .

بیشتر مواد قوتو گیاهی است

مدیر مرکز کرمانشناسی استان کرمان با اشاره به اینکه قوتو یکی از شیرینی های قدیمی کرمان است گفت: قدمت این شیرینی به قرن هفتم هجری بر می گردد.

گلاب زاده افزود: از قدیم رسم هست در کرمان در نزدیک عید نوروز زنان کرمانی مواد قوتو را آماده می کنند وبه عنوان یک شیرینی عیدیا سوغات به میهمانان خود می دهند.

وی با بیان اینکه تمام مواد این شیرینی خوشمزه گیاهی است خاطرنشان کرد: اکثر مواد قوتو در کوه ها وطبیعت خود کرمان بدست می آید.

کرمانی ها چندین نوع قوتو تهیه می کنند که شامل مخلوط،پسته ای ، نارگیلی، نخودی ،چهل گیاه و.... است

انتهای پیام/ی


گزارش از: مرضیه کریمی افشار

برچسب ها: آسیاب ، قاووت ، کرمان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.