سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اولویت های اقتصاد در سال 95/وضعیت مناسب منابع ارزی و اعتبار بین المللی

وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن تبیین وضعیت اقتصادی کشور مهمترین اولویت های سال آینده را بهبود محیط کسب و کار و جذب سرمایه خارجی به منظور دستیابی به رشد اقتصادی هشت درصدی برشمرد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طیب نیا درگردهمایی مدیران کل امور اقتصادی و دارایی استانها،با اشاره به پشت سر گذاشتن سالی بسیار مهم و حساس در اقتصاد کشور گفت : سال 94 سال بسیار مهم و حساسی در اقتصاد ایران بود وعلیرغم سقوط بی سابقه قیمت نفت و کاهش درآمدهای ارزی کشور، دستاوردهای خوبی در اقتصاد کشور به دست آمد .

وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان با اشاره به ابعاد بی سابقه تحریم های ظالمانه بر علیه ایران گفت: تحریم های بانکی، تجاری و اقتصادی در برهه ای بر علیه ایران تنظیم و اجرا شد که وابستگی اقتصاد ایران به درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت به بالاترین سطح خود رسیده بود و همین میزان وابستگی ها اثر گذاری تحریم ها را تشدید کرد.

وی در ادامه از افزایش ضریب مقاومت اقتصاد ایران در برابر فشارها به عنوان یکی از عوامل موفقیت کشورمان در دستیابی به توافق هسته ای یاد کرد و افزود: طی دو سال گذشته دو تکانه شدید تحریم ها و همزمان سقوط قیمت نفت اقتصاد ایران را تحت تاثیر قرار داد، اما دولت با مدیریت مناسب توانست کشتی اقتصاد کشور را از تبعات سنگین این دو تکانه عبور دهد.

طیب نیا شرایط پس از برجام را فرصت مناسبی برای ایجاد گشایش در اقتصاد و دستیابی به رشد هشت درصدی برشمرد و در ادامه گفت: با اقدامات مناسب صورت گرفته و بازگشت ایران به بازار نفت، پیش بینی می شود بار دیگر سطح فروش نفت ایران به زودی به سطح دو میلیون بشکه در روز  بازگردد و این در حالی است که بانک مرکزی نیز از نظر اعتبار بین المللی و منابع ارزی در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان دستیابی به رشد هشت درصدی را یک الزام برای اقتصاد ایران برشمرد و افزود: کشورهای بزرگ دنیا خطوط اعتباری مناسبی در اختیار ایران قرار داده اند که حاکی از علاقمندی اقتصادی های بزرگ به توسعه روابط اقتصادی و تجاری با ایران است.

وی توافق برای افتتاح خط اعتباری 10 میلیارد دلاری از سوی ژاپن و خط اعتباری 5 میلیارد یورویی از سوی دولت کره جنوبی برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری با ایران را نشان دهنده وجود ظرفیت های بزرگ در اقتصاد ایران دانست و افزود: باید از فرصت کنونی برای اصلاح ساختار اقتصاد ایران استفاده کنیم و از اشتباهاتی که در گذشته در اقتصاد کشورمان شده است ،درس بگیریم.

طیب نیا  با اشاره به اعلام آمادگی صدها شرکت ژاپنی و صدها شرکت اروپایی برای حضور در بازار ایران برای تولید محصولات مختلف از  جمله   خودرو  ،هواپیما و سایر بخشها گفت: باید این فرصت را غنیمت بشماریم و با بهبود محیط کسب و کار در جذب منابع و سرمایه های خارجی تلاش کنیم.

به گزارش شادا در ادامه این نشست، محمد شرفشاهی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت اموراقتصادی و دارایی با اشاره به لزوم برگزاری چنین نشست هایی گفت: در سال جاری موفق شدیم تعداد جلسات شورای هماهنگی را افزایش داده و از نظر کیفی نیز به اهداف مورد نظر خود برسیم.

وی افزود: از جمله اقدامات مهم صورت گرفته در سال جاری، ابلاغ نمایندگی وزیر و شورای هماهنگی استانها بود که توسط وزارتخانه انجام شد.

شرفشاهی تصریح کرد: ما به دنبال ارتقاء جایگاه ادارات کل امور اقتصادی و دارایی استانها هستیم تا بتوانند در جهت تحقق اهداف وزارتخانه گامهای موثری برداشته شود.

معاون وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم در شورای هماهنگی و احکام صادره توسط آن، استفاده از ظرفیت توانایی همکاران استانها است.

وی افزود: این هماهنگی فرصت ایفای نقش مهم همکاران در استانها را افزایش می دهد.

در ادامه این گردهمایی، مدیران کل امور اقتصادی و دارایی استانها، ضمن اعلام گزارش در خصوص عملکرد سازمان امور اقتصادی و دارایی استان محل خدمت ، نظرات و مشکلات خود در حوزه مدیریت استان را ارائه کردند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.