سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آبادان؛

جزیره شادمانی طرح بزرگ تفریحی توریستی در آبادان

طرح بزرگ توریستی تفریحی جزیره شادمانی در آبادان یکی از بزرگترین طرح های توریستی استان خوزستان است .

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ؛طرح گردشگری جزیره شادمانی که بزرگترین طرح گردشگری در آبادان است با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا است. 

جزیره شادمانی در ضلع شمال شرقی آبادان واقع شده و در رودخانه بهمنشیر واقع شده است. پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، استاندار خوزستان طرح عظیم گردشگری جزیره شادمانی آبادان با هدف ایجاد قطب گردشگری و جذب سرمایه در استان را مورد تائید قرار داد.

جزیره شادمانی آبادان قرار است در ۴۸ هکتار از اراضی حاشیه ‌ای رودخانه بهمنشیر احداث شود. پیست ‌های دوچرخه سواری، اسب دوانی و دومیدانی در این جزیره پیش بینی شده است. این طرح ضمن اینکه باعث رشد و پویایی اقتصاد این منطقه می شود، ارتقای سطح فرهنگی و همچنین وضعیت معیشتی ساکنان این منطقه را نیز شامل می شود.

اجرای این طرح مهم و تاثیرگذار از سال گذشته به سازمان عمران ساحل کارون واگذار شد که این سازمان تحت نظارت مستقیم استاندار خوزستان با جدیت تمام کار خود را آغاز کرد. اعتبار در نظر گرفته شده برای اجرای طرح عظیم گردشگری جزیره شادمانی، ۱۳۰ میلیارد تومان است که تمامی آن توسط استانداری خوزستان تامین و پرداخت خواهد شد.

مقرر شده در این پروژه عظیم، سه کیلومتر از انهار لایروبی شود و کانال آب به عمق چهار متر و عرض ۵۰ متر در این پروژه اجرا می شود. احداث دیوارهای ساحلی، شمع کوبی، احداث نرده های ساحلی، پیست دوچرخه سواری، اسب دوانی و پیاده روی در این جزیره از دیگر اقدامتی است که در این طرح در نظر گرفته شده است. پیست دوچرخه سواری و پیاده روی به طول شش کیلومتر در جزیره راه اندازی می شود تا گردشگران بتوانند ساعات مفرحی را در این جزیره سپری کنند.

پس از پاکسازی نخیلات و نی زدایی، شش راه فرعی در جزیره شادمانی احداث می شود. همچنین ۴۶ برج نور و پایه روشنایی نیز در جزیره نصب و راه اندازی می شود تا این جزیره در تمامی ساعت شبانه روز برای شهروندان و گردشگران قابل استفاده باشد.

در این طرح نیروهای بومی منطقه به کار گرفته شده اند و به هیچ وجه از پیمانکاران غیربومی استفاده نشده است تا بتوان در مرحله اجرای این طرح نیز زمینه اشتغال و ارتقای معیشت اهالی و شهروندان آبادانی فراهم شود.

کلیه امکانات این جزیره برای استفاده عموم است و پس از بهره برداری اداره و نگه داری آن نیز به بخش خصوصی واگذار می شود. پیش از اجرای پروژه عظیم گردشگری جزیره شادمانی این جزیره به محل نخاله های ساختمانی مبدل شده بود که تردد اهالی به خصوص دانش آموزان و ساکنان را به سختی میسر کرده بود؛ اما اجرای این طرح عظیم می تواند زندگی ساکنان جزیره شادمانی را متحول و ارتقا دهد. به طوریکه هم اکنون ساکنان این جزیره همراه دیگر پیمانکاران در اجرای آن همراهی و همیاری می کنند..

استانداری خوزستان قصد دارد با اجرای طرح عظیم گردشگری جزیره شادمانی این جزیره را برای رشد و شکوفایی اقتصاد متحول کند. در جزیره شادمانی، جوانان بیکار وجود دارند که با اجرای پروژه عظیم گردشگری در این جزیره اشتغالزایی وسیعی در آن رخ خواهد داد. این پروژه عظیم تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی نیز داشته است.

یکی دیگر از اقدامات ابتکاری و بسیار حائز اهمیت در طرح عظیم گردشگری جزیره شادمانی هرس نخیلات توسط مردم است. در حال حاضر تامین هزینه هرس نخیلات برای مردم جزیره شادمانی دشوار است ولی با ابتکار استانداری خوزستان تدبیری اتخاذ شده است که مردم این جزیره خودشان نخیلات را هرس و در ازای آن از استانداری حق الزحمه دریافت کنند. این ابتکار استانداری خوزستان با استقبال مردم جزیره شادمانی رو به رو شد و بارقه امیدی در بین آنها ایجاد کرده است.

با توجه به اجرای پروژه عظیم گردشگری جزیره شادمانی، به طور حتم برگزاری مسابقات سه گانه در معرفی هرچه بهتر این جزیره در سطح کشوری و جهانی بسیار تاثیرگذار است. پیش بینی می شود پس از افتتاح این طرح، جمعیت قابل توجهی از گردشگران در آن حضور یابند ولی با توجه به مدرن بودن این طرح عظیم و استفاده از آخرین تکنولوژی های روز جهان باید در این جزیره تجهیزات مخابراتی از جمله اینترنت پر سرعت در آن قرار داده شود.

امروزه در بسیاری از کشورهای در حال توسعه که شرایط جغرافیایی مانند شهر آبادان دارند مدل کیفی یک شهر را در ابعاد جدید احداث می کنند که می توان به کشورهای امارات متحده عربی، قطر و مالدیو اشاره کرد. هم اکنون بعضی زیرساخت های شهر آبادان مانند فاضلاب با مشکلاتی همراه است که در واقع می توان در جزیره شادمانی که یک نعمت خدادای با شرایط ایده آل است، مدلی توسعه یافته از شهر آبادان ایجاد شود.

ایجاد شهرهای اینترنتی در کشورهای توسعه یافته و گردشگر پذیر در سال های گذشته رشد چشمگیری را به همراه داشته است. در شهرهای اینترنتی تمام خدمات و تصاویر به صورت مجازی نیز وجود دارد و افراد از اقصی نقاط جهان می توانند از شهر دلخواه خود بازدید کنند.

چنانچه در اجرای طرح عظیم گردشگری جزیره شادمانی، شرایط اینترنتی شدن این جزیره نیز فراهم شود می توان از آن به عنوان یک جزیره مدرن همراه با آخرین تکنولوژی روز جهان در جنوب غرب کشور یاد کرد و همچنین این اقدام سبب افزایش چشمگیر گردشگران و معرفی اثربخش این جزیره در سطح جهان نیز می شود.

مدیرعامل سازمان عمران ساحل کارون گفت: پروژه جزیره شادمانی توسط مهندسان مشاور مجرب طراحی شده و عملیات اجرایی آن مطابق نقشه و مشخصات فنی توسط سازمان همیاری شهرداری‌های استان و با همکاری سازمان عمران ساحل کارون در حال اجراست.

مهدی مداری افزود: لایروبی و رفع انسداد رودخانه فی مابین جزیره و شهر آبادان که از گذشته دور جهت دسترسی ساکنان محل جزیره، مسدود شده بود، به دلیل حجم عبور و مرور، آن نهر تبدیل به باتلاق شده و معضلات زیست محیطی فراوانی برای ساکنان پیرامون آن به‌ وجود آورده بود که رفع این معضل نیز در دستور کار قرار گرفته است .

وی از اجرای طرح ساماندهی جزیره شادمانی آبادان در قالب طرح‌های توسعه زیرساخت‌های گردشگری استان خوزستان خبر داد و گفت: پاکسازی جزیره شادمانی و سواحل آن از نخاله‌های ساختمانی که منظر نازیبایی را ایجاد کرده، نیز در حال انجام است.

مداری اضافه کرد: ایجاد کمربند دسترسی پیرامون جزیره و ساحل سازی و سواحل آن و در نهایت تبدیل جزیره شادمانی به جزیره آرامش جهت توسعه گردشگری در شهرستان آبادان و تشویق اهالی ساکن جزیره جهت نگهداری از این مکان گردشگری ارزشمند از دیگر اقدامات این سازمان است

حمید حنظل عیدانی، رئیس شورای اسلامی شهر آبادان در این زمینه می گوید: جزیره شادمانی یکی از برندهای استاندار خوزستان است که با شناخت عمیقی که وی نسبت آبادان دارد این ظرفیت را احیا کرده است.

وی افزود: جزیره شادمانی پیش از اجرای طرح عظیم گردشگری، فضایی متروکه و نا امن بود تا جایی که بسیاری از مردم تمایل نداشتند در آن حضور یابند ولی در حال حاضر وقتی به این جزیره مراجعه می شود فضایی از سازندگی و بالندگی در آن وجود دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر آبادان با اشاره به اقدام شایسته استاندار خوزستان در خصوص احداث جزیره شادمانی گفت : با توجه به اینکه استاندار خوزستان ظرفیت های آبی را در آبادان ایجاد کرده است باید از وی تقدیر شود و همچنین از وی انتظار داریم این رویه استمرار داشته باشد.

حنظل عیدانی با تاکید بر اینکه یکی از ظرفیت های مطلوب شهرهای آبادان و خرمشهر رودخانه های اروند و بهمنشیر است، افزود: باید از این ظرفیت های آبی به صورت مناسبی استفاده کنیم.

معاون استاندار و فرماندار ویژه آبادان ساخت جزیره شادمانی آبادان را یکی از چهار پروژه بزرگ گردشگری در استان عنوان کرد و گفت: ساخت این جزیره شادمانی در جهت گسترش صنعت گردشگری در منطقه بسیار اثرگذار خواهد بود، آبادان ظرفیتهای گردشگری فراوانی دارد که همچنان مغفول و بلا استفاده مانده اند.

عزیز الله شهبازی در پایان گفت: سابقه طولانی آبادان در بحث گردشگری یکی از دلایل انتخاب این شهر برای احداث جزیره شادمانی بوده است .

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.