سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد؛

بررسی رکود بازار مسکن و آثار وام بر این بازار/ مکانیزم نحوه اخذ وام 160 میلیون تومانی/ سیستم بانکی کشور وظایف خود را انجام نمی دهد

به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، موضوع رکود بازار مسکن در انتظار آثار وام 160 میلیون تومانی با حضور "بهروز ملکی" نماینده وزارت راه و شهرسازی، "حسام عقبایی" رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک کشور و "افشین پروین پور" کارشناس حوزه مسکن در گفتگوی ویژه خبری امشب 5 شنبه 13 اسفند ماه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در کشور نسبت اعطا تسهیلات بسیار پایین تر از قیمت مسکن است

در ابتدای این بحث بهروز ملکی نماینده وزارت راه و شهرسازی در تشریح جزئیات اعطای وام 160 میلیون تومانی خرید مسکن اظهار داشت: ما در اقتصاد مسکن شاخصی به نام LPV داریم که در این شاخص نسبت وام  نسبت به قیمت مسکن سنجیده می شود که در کشور نسبت اعطا تسهیلات بسیار پایین تر از قیمت مسکن است که بر این اساس شورای پول و اعتبار در آخرین جلسه خود مصوب کرد که از این پس زوج های جوان بتوانند از این وام بهره مند شوند.

وی یادآور شد: در تهران رقم اعطای این تسهیلات به هر یک زوجین 80 میلیون تومان است که در مجموع 160 میلیون تومان می شود و در مراکز استان ها نیز 120 میلیون تومان و برای مناطق نیز 80 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

وی خاطر نشان کرد: نحوه اخذ وام  بر اساس مکانیزم سپرده گذاری صورت می گیرد و این طرح در پی این است که بتواند کمکی به قدرت خرید خانوار کند و با توجه به این که پشتوانه اصلی این طرح پس اندازهای خود خانوارها است این طرح می تواند با کمترین اتکا به دولت اجرا شود.

در ادامه این بحث حسام عقبایی رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک کشور با بیان اینکه ما در مجموع موافق افزایش تسهیلات بانکی برای شرایط فعلی اقتصاد کشور هستیم گفت: اعتقاد ما بر این است که در یک شرایط اقتصادی کشور ما نمی توانیم با یک فرمول مشکل مسکن را رفع کنیم لذا باید از روش های مختلفی برای حل معضل مسکن گام برداریم.

وی خاطر نشان ساخت: به دلیل این که این نیاز انباشته شده یک دولت نخواهد توانست آن را حل و فصل کند.

رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک کشور مجدداً تاکید کرد: این تسهیلات در شرایط فعلی اقتصاد برای خروج از رکود کمک خواهد کرد هر چند شمولیت آن شامل همه متقاضیان مسکن نبوده است.

در ادامه این گفتگو افشین پروین پور کارشناس حوزه مسکن نیز بیان داشت: در ابتدا باید بازار مسکن آنالیز شود تا ما متوجه شویم باید چه کاری انجام داد تا بازار به حالت منطقی خود نزدیک شود و پس از آن به دنبال راهکار باشیم.

برای حل معضل مسکن در گام اول باید بازار مسکن را آنالیز کنیم

وی با بیان این که در حال حاضر ثبت تقاضا در حوزه مسکن بالاتر از سطح عرضه است گفت: در وهله اول ما باید سطح عرضه را به سطح تقاضا برسانیم .

عقبایی در ادامه برنامه با اشاره به این که باید در سیاست های پولی بازنگری کرد گفت: عدم ارائه تسهیلات از موجبات کنترل مسکن نیست لذا باید دید که تسهیلات را با چه ساختاری می توان ارائه کرد.

وی با اشاره به این که باید بتوانیم برای 12 سال دیگر به توازن در عرضه و تقاضا دست یابیم افزود: باید طرح های دیگری را رونمایی کرد که از جمله این طرح ها به مسکن امید و مسکن اجتماعی اشاره کرد که مذاکراتش انجام شده است لذا اکنون موقع رونمایی طرح است.

رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک کشور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا این تسهیلات به درد پولدارها می خورد گفت: متاسفانه سیستم بانکی کشورمان وظایف خود را انجام نمی دهد به طوری که بانک ها به فکر منافع خود هستند.

عقبایی با اشاره به این که نظارت به درستی صورت نمی گیرد خاطر نشان کرد: سیاست های پولی و بانکی به فکر منافع خود است.

 ضرورت افزایش مدت بازپرداخت اقساط تسهیلات مسکن

وی با اشاره به تسهیلاتی که در اختیار زوجین جوان و مسکن اولی ها در نظر گرفته شده است گفت: باید مدت بازپرداخت اقساط را افزایش دهیم لذا باید در تولید مسکن تحرک ایجاد کرد.

رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک کشور با اشاره به بسته خروج از رکود مسکن به عنوان دومین بسته پیشنهادی دولت در این حوزه اظهار داشت: باید تمرکز بانک ها نسبت به تسهیلات بانکی به گونه ای دیگر باشد به طوری که باید تسهیلات این طرح ها زیر دو رقم باشد تا مردم بتوانند استفاده کنند.

پروین پور در ادامه برنامه با اشاره به این که از ابتدای دولت افزایش قیمت مسکن نداشتیم گفت: متاسفانه رکود خیلی سنگین شده است.

کارشناس حوزه مسکن با اشاره به این که بسیاری از تقاضاهای مصرفی غیرمصرفی شده اند بیان کرد: دولت از ابتدای شروع به کار تا کنون بحث وام را مطرح کرده است این در حالی است که باید چند سیاست به صورت توامان مطرح شود.

وی با تاکید بر این که مجموعه ای از سیاست ها باید اجرا شود تا به نتیجه برسیم خاطر نشان کرد: عرضه باید به طور مختلفی تقویت شود لذا باید به کنترل سوداگران پرداخت.

کارشناس حوزه مسکن با اشاره به تشکیل سامانه های اطلاعاتی ادامه داد: باید وضعیت بازار مسکن به صورت رسمی رصد شود.

 از تقاضاهای سرمایه ای سوداگرانه باید جلوگیری کرد

وی تاکید کرد: از تقاضاهای سرمایه ای سوداگرانه باید جلوگیری کرد.

ملکی در ادامه برنامه با اشاره به طرح جامع مسکن که در سال 83-84 تدوین شد تا نقشه راه جامعی برای مسکن باشد افزود: باید سیاست های تقاضا را ایجاد کنیم لذا باید توازن در عرضه و تقاضا برقرار شود.

وی با اشاره به این که این طرح در سال 92 بنا به دلایل زیادی به روز رسانی شد گفت: ورژن جدیدی ایجاد شد تا از آن به عنوان نقشه راه استفاده کنیم.

نماینده وزارت راه و شهرسازی با اشاره به این که نباید نگاه ما مهندسی پروژه محور باشد افزود: باید نگاه نهادسازی داشته باشیم.

ملکی با اشاره به صندوق پس انداز مسکن گفت: صندوق پس انداز یکم هم به این صندوق نیز اضافه شده است لذا نمی توان نسخه واحدی را برای همه پیچید.

وی با اشاره به این که باید مدت طول دوره بازپرداخت وام با طولانی تر کنیم گفت: سیاست گذار پولی کشور باید به این مسئله صحه بگذارد و نکته حائز اهمیت این است که کاهش سود نرخ بانکی به خریدار کمک می کند.

 انتهای پیام/


برچسب ها: گفتگو ، تسهیلات ، وام مسکن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۵۰ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
آقایان بازار مسکن به حد تقریبی اشباع رسیده است و با توجه به رشد آرام جمعیتی باین زود یها و حتی در چندین سال اینده هم رشد بالایی نخواهد داشت . تا کی منتظرید سرمایه گذاری شما جواب دهد -متاسفانه منابع کشور را بدون برنامه هزینه کردید - مشخص است که در خرید هواپیما و خودرو وسایر قراردادهای کلان نیز تدبیری در هیچیک از دولتها وجود نداشته و ندارد.
ناشناس
۱۰:۰۳ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
واقعا خیلی کارشناسی کردن من نمی دونم کارشناسان واقعا دیپلم دارند با کدام درامد می شه اقساط چنین وامی را پرداخت کرد البته چرا پدر و مادر عروس خانم و آقا داماد و خود داماد و عروس اگر شش تایی کار کنند میشه البته خیلی هم عاقلانه و کارشناسانه است .