سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وام مسکنی که بازهم مُسکن نشد/ کدام زوج توانایی پرداخت اقساط دومیلیونی را دارد؟

سقف تسهیلات خرید مسکن تا 160 میلیون تومان افزایش یافت و همچنان دردی دوا نمی کند.

به گزارش  خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ خبر افزایش تسهیلات خرید مسکن امید زوج های جوان به خانه دار شدن را زیاد کرد اما وقتی پای جزییات خبر نشستند تنشان لرزید از بازپرداخت دو میلیونی که اصلا هوای جیبشان را هم نداشت و وقتی ادامه خبر راشنیدند با زهم در بی خانمانی به سر برند 40 میلیون تومان سپرده اولیه که یکسال هم باید در حساب بماند؟!

لبخند مسولان که نشان از خرسندیشان برای خانه دارشدن زوج های جوان بود برای مخاطبانشان یک مفهوم داشت به سخره گرفت!!!

اما به ماجرا سیاه نگاه نمی کنیم به سراغ فعالان این بخش اقتصادی رفتیم و از  تغییراتی که این طرح بر بازار مسکن می گذارد جویا شدیم و اینکه تا چه حد این تغییرات و تسهیلات می تواند شرایط مساعدی برای خریداران مسکن ایجاد کند؟

ایرج رهبر عضو هیت مدیره انبوه سازان تهران  در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان درخصوص پرداخت وام 160 میلیونی مسکن عنوان کرد: اعطای تسهیلات 160 میلیونی خرید مسکن اتفاق خوشایندی در بازار مسکن برای خانه دار شدن مردم است اما بحثی که در این بین مطرح می شود اقساط این وام است که با توجه به دو برابر شدن میزان وام اقساط آن نیز به همین نسبت افزایش میابد و موضوع توان بازپرداخت آن مطرح می شود.

وی در ادامه افزود: محدودیت در اعطای تسهیلات نیز مطرح است که رئیس بانک مرکزی اعلام کرده بود، در سال توان پرداخت 82هزار فقره تسهیلات خرید مسکن را داریم و با توجه به دو برابر شدن مبلغ این تسهیلات و محدودیت در پرداخت آن تعداد فقره های وام پرداختی کاهش پیدا خواهد کرد .

رهبر درباره میزان پوشش دهی این تسهیلات در بازار مسکن گفت: این تسهیلات حداکثر 80 درصد قیمت خانه را پوشش می دهد یعنی با احتساب قیمت 200 میلیون تومانی یک واحد مسکونی مبلغ 160 میلیون تومان می تواند 80درصد هزینه آن را تأمین کند اما اگر قیمت مسکن مورد نظر بیش از 200میلیون تومان باشد بانک مسکن تنها تا سقف 160میلیون تومان تعیین شده توان کمک به خریدار را دارد.

وی تصریح کرد: حداقل قیمت مسکن تهران بین هر متر مربع 3 تا 4 میلیون تومان است که اگر یک واحد 70 متری هم برای خرید مد نظر باشد 280 میلیون تومان هزینه خرید واحد مورد نظر می شود و برای استفاده از این تسهیلات خریدار مجبور می شود به حاشیه تهران مراجعه کند تا بتواند با قیمت کمتری صاحب خانه شود.

رهبر بیان کرد: اگر مسئولین مدت زمان بازپرداخت را بتوانند به 25 سال افزایش دهند تا اقساط کاهش پیدا کند و همچنین در صورتی که بتوانند مانع محدودیت تعداد پرداخت تسهیلات را از میان بردارند، این طرح می تواند به از بین رفتن رکود بازار کمک کند.

 وی درمورد شرایط عرضه و تقاضای بازار مسکن اظهار داشت: در صورتی که این تسهیلات به انبوه سازان پرداخت می شد با این اقدام هم به روان شدن بازار مسکن کمک می شد و هم شرایطی فراهم می شد تا واحدهای ساخته شده توسط انبوه سازان به واجدین شرایط اعطا گردد اما با اجرایی شدن طرحی که در حال حاضر مطرح شده تقاضای یک طرفه مطرح می شود و در این صورت عرضه و تقاضا با یکدیگر هم خوانی نخواهند داشت و افزایش قیمت را در صورت کاهش عرضه بازار مسکن به دنبال خواهد داشت در نتیجه مسئولین برای برقراری تعادل در بازار باید به فکر فراهم کردن شرایط عرضه در بازار نیز باشند.

تسهیلات نباید محدود به سپرده ها باشد

ایرج ندیمی نماینده مردم لاهیجان و سیهکل در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان نیز درخصوص تأثیر پرداخت تسهیلات 160 میلیونی مسکن گفت: تحریک تقاضا در بازار از راههای مختلفی صورت می گیرد که یکی از راه های آن تأمین مالی خریدار است، به این معنا که بتوان بخشی از آورده را به خریدار کمک کنید، از این رو هر نوع کاهش سود یا افزایش حجم تسهیلات به بالا رفتن تقاضا در بازار کمک می کند.

وی در ادامه افزود: مسئله ای که در این بین وجود دارد این است که اگر منابع بانک عامل محدود به سپرده ها گردد به لحاظ محدود کردن افرادی که از این تسهیلات می توانند استفاده کنند ممکن است مشکل ایجاد کند و فرصت کمتری به خریداران داده می شود و در حد سپرده گذاری های عادی این کار هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد.

ندیمی در پایان اظهار داشت: برای فروش واحد های قبلی و  واحد های جدید باید به خریدار کمک شود زیرا در اینصورت قدرت مانور در بازار بیشتر می شود و این امر تضمین کننده کیفیت خواهد بود.

افزایش تسهیلات اصلی ترین عامل خروج بازار مسکن از رکود

حسام عقبایی درمورد اثرات مثبت افزایش تهسیلات مسکن گفت: قطعا افزایش تسهیلات اصلی ترین دلیل خروج بازار مسکن از رکود خواهد بود در شرایطی که بخش زیادی از مردم به دلیل رشد قیمت ها قدرت خرید آنها کاهش پیدا کرده و می توان گفت این افزایش پرداختی انگیزه استفاده از تسهیلات را افزایش داده است.

تسهیلات خرید مسکن بیش از 2 برابر افزایش پیدا کرده است، پیش از این در تهران سقف تسهیلات 80میلیون تومان بود که معمولا 60میلیون پرداخت می شد اما امیدواریم  تسهیلات با در آمد افراد جامعه هماهنگ شود و شاهد پرداختی حداقل 100 میلیونی تسهیلات خرید مسکن باشیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۳:۱۲ ۱۷ اسفند ۱۳۹۴
این وام مسکن مسکن که نیست هیچ،بلکه داروی حسرت خوردنه،
ناشناس
۱۰:۱۷ ۱۵ اسفند ۱۳۹۴
جالب اینجاست که باید هشتاد ملبون هم یکسال تو بانک سپرده کنی .ماهی دو ملیون حقوق یه دکتر ما از کجا دو ملبون بیاریم که فقط قسط بدیم .
ناشناس
۰۹:۵۸ ۱۵ اسفند ۱۳۹۴
2 تومن از کجا بیارن!!! تازه هر نفر!!!!
40 تومن از کجا بیارن که بخوان یک سال بذارن تو بانک !!
دلتون خوشه ....
نفستون از جای گرم ...
ناشناس
۰۷:۳۷ ۱۵ اسفند ۱۳۹۴
کسی که بتونه 2 میلیون قسط بده باید حداقل درآمدش 5 میلیون باشه. کسی هم که اینقدر در امد داره نیاز به این وام نداره چون تا حالا خونه دار شده.
ناشناس
۰۷:۲۱ ۱۵ اسفند ۱۳۹۴
یک جوان اول زندگیش میتونه ماهی 2 میلیون قسط بده؟
ناشناس
۰۰:۱۷ ۱۵ اسفند ۱۳۹۴
بابا من کارگرم از قشر ضعیف جامعه با ۷۰۰هزار تومن حقوق که اونم شاید یه ماه باشه ویه ماه نباشه اخه انصافه
ناشناس
۰۰:۰۲ ۱۵ اسفند ۱۳۹۴
حق مسکن کارگر تو فیش حقوقیش ۲۰ هزار تومنه بعد وام مسکن با اقساط ماهیانه ۲ میلیون تومن .
ناشناس
۲۳:۵۸ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
بابا کجای کارین مسءولین ما ندارن همشون یارانه میگیرن برای همینه که قید خونه دار شدن را زدن
ناشناس
۲۳:۴۴ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
هر دم از این باغ می رسد بری! با این راهکارها مشکل مسکن حل نمی شه.
ناشناس
۱۹:۵۶ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
دو میلیون قسط وام مسکن
چهارصد الی ششصد قسط وام ازدواج
پانصد الی هشتصد قسط وام خرید لوازم خانگی
پانصد الی ششصد هم قسط وام خرید خودرو...
یه زوج جوان و تازه ازدواج کرده ماهی سه میلیون و نیم از کجا بیاره قسط بده؟؟؟
ناشناس
۱۹:۴۳ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
ماهی 2 میلیون ؟؟
ناشناس
۱۹:۳۹ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
من فکر میکنم باید جلوی دلالان مسکن گرفته شود،فرض کنیم همه مردم جامعه درآمدی سه میلیونی داشته باشند با گرفتن وام و رفتن سراغ مسکن مطمئنا قیمت مسکن بالا می رود.
ناشناس
۱۵:۵۷ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
دولت اگر مي خواهد به موفقيت اقتصادي نايل بشه بايستي وام کم بهره ي مسکن به اقشار کم درآمد جامعه تخصيص بدهد.
ناشناس
۱۵:۵۱ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
با اين طرح افراد متموّل که توان پرداخت اقساط وام مذکور را دارند صاحب خانه خواهند شد.
ناشناس
۱۵:۴۷ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
اگه دو میلیون در آمد داشتم که خودم خونه میخریدم.با ماهی 700 هزار تومان حقوق میشه دو میلیون قسط داد؟!
ناشناس
۱۴:۲۶ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
کدوم جوون تازه ازدواج کرده میتونه دومیلیون قسط بده؟
ناشناس
۱۴:۱۳ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
خوبه که تازه به این موضوع رسیدن. کاش با برنامه ریزی اصولی باشه
ناشناس
۱۴:۱۱ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
واقعا مسئولين از درآمد مردم خبر ندارند كه اين طرح ها را مي دهند.
ناشناس
۱۳:۴۸ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
خوب اگر ما ماهی دومیلیون تومان حقوق د اشتیم دیگه مشکلی نداشتیم مطمئنا با این طرح هیچ کس نه خانه دار میشه نه میتونه ازدواج کنه فقط ایجاد اشتقال دائم میتونه کمک حال مردم باشه وبس
ناشناس
۱۳:۴۲ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
بیشتر فکر کنید اگر یجوان 40 ملیون داشت که یکسال بخوابون که میرفت خیلی کارا میکرد اخه نزدیک به دو ملیون قسط واقعا کی داره که بده بعدشم الان همه جوانا خودشون وام دارن منی که کارمندم حقوقم اداره کاری هست که نزدیک 900 تومن چطوری میتونم این وامو بگیرم .
ناشناس
۱۳:۳۴ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
كساني كه چنين طرحهايي ميدهند يا توي اين مملكت زندگي نميكنند يا از معيشت مردم خبر ندارند اخه ان شخصي كه چنين طرحي ميدهد واقعا نميداند كه درامد قشر متوسط و پايين جامعه چقدر است ؟
ناشناس
۱۳:۱۴ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
مسکن و امثالهم کالای مصرفی هستند دلالان منتظرند فعال شوند
ناشناس
۱۳:۱۲ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
مسئولین باخودشون مردم روقیاس نکنن!
ناشناس
۱۲:۳۳ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
آخه عزیزانم...اگه 2میلیون ماهانه داشتم ک الان خونه گرفته بودم...این چه وامیه ک برای قشرضعیف درست شده...همش با جیب خودتون مردم را مقایسه نکنید خاهشن.
این وامم مثل بقیه وامها برای خودتون.
ناشناس
۱۷:۵۳ ۱۴ اسفند ۱۳۹۴
چهل میلیون پول از کجا بیاریم یک سال تو بانک بمونه اگه داشتیم خودمان یه فکری می کردیم بعدش هم دو میلیون قسط ماهانه را از کجا بیاوریم؟