سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خواص و مضرات سیب زمینی

سیب زمینی گیاه بومی آمریکای جنوبی است و هنوز هم بصورت وحشی در شیلی و آرژانتین می روید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  سیب زمینی گیاه بومی آمریکای جنوبی است و هنوز هم بصورت وحشی در شیلی و آرژانتین می روید.
 
در قرن شانزدهم بوسیله اسپانیولی ها به اروپا برده شد و اکنون در اروپا و آمریکا از نظر مصرف اولین سبزی است .
 
سیب زمینی درتمام طول سال وجود دارد .
 
سیب زمینی بدلیل داشتن مقدر ویتامین C ضد بیماری اسکوربیت است و کشورهائیکه از این گیاه استفاده می کردند هیچگاه مردم آنجا به این بیماری دچار نمی شدند .
 
ساقه هوایی سیب زمینی دارای بریدگیهایی مرکب از 7 تا 12 برگچه اصلی است و در فواصل این برگچه نیز برگچه هایی کوچکتر وجود دارد .
 
انواع مختلف سیب زمینی بر حسب رنگ گل و پوست غده های زیر زمینی آن تقسیم بندی می شود .
 
در روی پوست سیب زمینی سوراخهای کوچکی وجود دارد که دارای جوانه است و این جوانه ها ست که منشاء گیاه تازه است .
ترکیبات شیمیایی:
 
سیب زمینی دارای اسیدهای آلی مانند اسید سولانئیک ، اسید نپتوتانیک و ساید فولیک می باشد .
 
در صد گرم سیب زمنی خام مواد زیر موجود است :
 
آب                       75 گرم
 
انرژی                    60 کالری
 
پروتئین                  1/8 گرم
 
چربی                  0/1 گرم
 
مواد نشاسته ای   18 گرم
 
سلولز                 1/5 میلی گرم
 
کلسیم               6 میلی گرم
 
فسفر                50 میلی گرم
 
پتاسیم              500 میلی گرم
 
آهن                   0/6 میلی گرم
 
سدیم                4 میلی گرم
 
ویتامین آ             10 واحد
 
ویتامین ب 1        0/1 میلی گرم
 
ویتامین ب 2        0/35 میلی گرم
 
ویتامین ب 3         1 میلی گرم
 
ویتامین ث           15 میلی گرم
 
سیب زمینی نارس و همچنین برگ ، گل و میوه سیب زمینی دارای کمی آلکالوئید سمی بنام سولانین است
 
بنابراین باید از مصرف سیب زمینی نارس و ینز برگ و گل و میوه سیب زمینی خورددی کرد .
خواص داروئی:
 
1) برگ و میوه سیب زمینی بعلت داتشم سولانین مخدر و آرام بخش است ولی بعلت سمی نبودن نباید مورد مصرف داخلی قرار گیرد و باید فقط بعنوان ضماد و استعمال خارجی استفاده شود .
 
2)سیب زمینی بعلت داشتن ویتامین C  زیاد برای مقابله با بیماری اسکوربیت بکار می رود .
 
3) برای تسکین سوختگی ها ، سیب زمینی خام را رنده کرده وبه عنوان ضماد روی قسمت سوختگی بگذارید و هر چند  دقیقه آنرا عوض کنید و ضماد تازه روی آن قرار دهید .
 
4)سیب زمینی دارای آنزیم مهار کننده می باشد بنابراین ضد سرطان وضد ویروس است مخصوصا سیب زمینی در این مورد از شیر یا سویا قوی تر است .
 
5)پوست سیب زمینی ماننده پوست میوه ها وسبزیجات دارای ماده آنتی اکسیدان است بنبراین از پیر شدن سلولها و نیز از بوجود آمدن سلولهای سرطانی جلوگیری می کند .
 
6)سیب زمینی بهترین دارو برای آنهایی است که بدنشان اسیدی است و اینگونه اشخاص بایدس یب زمینی را با پوست و با بخار پخته و بخورند زیرا سیب زمینی آب پز  وس رخ شده برعکس سیب زمینی با بخار پخته شده تولید اسید در بدن می کند .
 
7)سیب زمینی داروی خوبی برای از بین بردن تورم است . برای این منظور سیب زمینی را طبقه طبقه کرده و در سوپ بیاندازید و بگذارید تقریبا نیم پز شده و سپس آنرابخورید .
 
8)سیب زمینی بعلت درا بودن پتاسیم زیاد تمیز کننده کبد نیز می باشد .
 
9)سیب زمینی بدن را جوان می کند .
 
10)سیب زمینی داروی بیماریهای قلب نیز می باشد .
 
11)سیب زمینی قرمز درمان کننده بواسیر خونی و دردناک می باشد . برای این منظور سیب زمنی راب طور باریک بریده و بصورت شیاف دارورید و روی آن کمی روغن ویتامین E و یا وازلین مالیده و پس از قضای حاجت بداخل معقد بگذارید . این عمل را اگر چند روز ادامه دهید بواسیر برطرف می شود .
 
12)برای درمان اسهال سوپ سیب زمینی را با شیر بپزید و آنرا میل کنید  . اسهال سریع متوقف می شود .
 
 
طرز استفاده:
 
برای استفاده از سیب زمینی اگر آنرا تکه می کنید باید فورا از آن استفاده کیند زیرا خیلی زود اکسیده می شود و خواص خود را از دست می دهد .
 
سیب زمینی را همیشه باید با بخار و یا در فر بپزید و یا خام آنرا میل کنید زیرا خواص آن به شدت نخورده باقی می ماند .
 
سیب زمینی سرخ شده غیر از اینکه خاصیتی ندارد بلکه برای بدن مضر هم است زیرا سرخ کردن سیب زمینی با روغن آنرا ثقیل الهضم می سازد و باعث بیماریهای مختلفه می شود .
 
 
مضرات :
 
سیب زمینی برای اشخاصی که مبتلا به قند هستند مضر است زیرا بعلت داتشن نشاسته قند خون را بالا می برد و اینگونه اشخاص اگر بخواهند از فوائد سیب زمینی استفاده کنند باید آنرا تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه مصرف کنند ویا از مصرف آن خورددی کنند .
 
 
منبع: پایگاه جامع اطلاع رسانی پزشکان ایران
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
شراره
۱۲:۱۲ ۱۴ فروردين ۱۳۹۷
بسیار عالی بود ممنونم
ناشناس
۱۰:۲۱ ۰۸ آذر ۱۳۹۶
خیلی مچکرم .بسیار خوب و آموزنده بود
محمدعلی
۱۰:۱۲ ۰۸ آذر ۱۳۹۶
THANK
YOU
سينا
۲۳:۲۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
عالي و مفيد
ناشناس
۱۰:۰۲ ۱۴ شهريور ۱۳۹۶
سیب زمینی باس چاقی آدم هم میشه