در این ماه بانوان با زدودن گرد و غبار از خانه به استقبال بهار می روند ، درواقع تلاش خانمها در این ماه دوصد چندان است .
برای اینکه خانه تکانی بی خطر باشه باید به چند نکته پزشکی توجه کرد ، بهمین دلیل به سراغ کارشناسان بهداشت حرفه ای رفتیم .
*از ترکیب مواد شوینده در خانه تکانی خودداری کنید
به گفته کارشناس بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت شهید بلندیان قزوین ترکیب مواد شوینده و سفید کننده، مشکلات شدید تنفسی ایجاد می کند .
صفورا آشوری گفت : ترکیب مواد شوینده یا پاک کننده ها با مواد سفید کننده مخصوصا در فضاهای کوچک مانند حمام یا دستشویی، خطرناک است و موجب علائم شدید تنفسی می شود .
این کارشناس، اولین و بهترین اقدام هنگام مسمومیت ریوی را خروج سریع فرد از محل سر بسته و استفاده از هوای آزاد و قرار گرفتن در معرض جریان هوا دانست و اضافه کرد : باید ضمن استفاده از بخور سرد و خودداری از صحبت کردن، هرچه سریع تر با اورژانس تماس گرفت.
وی افزود : مخلوط کردن مواد پاک کننده و شوینده با اب گرم هم در محیط های بسته ای که بخار آب وجود دارد خطرناک است .
آشوری استفاده از پودرهای شوینده آنزیم دار و پاک کننده های استاندارد را به جای مواد سفید کننده بخاردار مناسب دانست .
این کارشناس بهداشتی همچنین گفت : برای کاهش ضریب حوادث خانه تکانی در زمان غیبت کودکان انجام شود .
اشوری اضافه کرد: در صورت مسمومیت خوراکی کودکی با مواد شوینده، نباید او را وادار به استفراغ کرد، زیرا این کار موجب آسیب دیدگی و سوختگی بیشتر دستگاه گوارش فرد می شود.
وی افزود : در صورت بروز این مشکلات باید بلافاصله دهان کودک را شستشو و نباید به او آب داد، چون ترکیب ماده شوینده با آب باعث جذب سریع تر آن و وضعیت بدتر می شود و چنین مصدومی را سریع به بیمارستان برسانید .
*آسیبهای بدنی خانه تکانی
بهروز پور ارجمند کارشناس مسوول بهداشت حرفه ای شهید بلندیان مچ درد را یکی از شکایت های زنان خانه دار در روزهای خانه تکانی عنوان کرد و گفت : مهمترین علت ان استفاده زیاد از دست ها برای شستشو در طول شبانه روز است .
بهروز پور ارجمند در مورد پیشگیری از بروز این درد گفت : باید ضمن کاهش فعالیت هایی که از طریق دست انجام می شود، کارهای روزانه به گونه ای برنامه ریزی شود که زمانی هم برای استراحت و نرمش دادن دست ها اختصاص یاید.
به گفته این کارشناس بهداشت حرفه ا ی، باید از انجام حرکات تکراری و کارهایی که نیاز به فشار و نیروی زیاد دارند تا حد امکان خودداری کرد و بهتر است در مواقع فعالیت زیاد از مچ بند استفاده شود .
وی کمر درد را از دیگر مشکلات ، شایع در طی خانه تکانی نام برد .
پور ارجمند اضافه کرد : بیشتر کمر دردها در اثر و یا به واسطه عامل مکانیکی، مانند ضربه، حرکات فیزیکی نامناسب، فشار بیش از حد به ناحیه ستون فقرات کمری و در اثر وضعیت بد قرار گرفتن بدن در حالت نشسته و ایستاده به وجود می آید.
این کارشناس بهداشت حرفه ای توصیه کرد: قبل از شروع کار مدتی با حرکات ورزشی، نرمشی و کششی، اندام های فوقانی و تحتانی، بدن خود را برای کار آماده کنید ، به روش صحیح اجسام را از روی زمین بلند کنید ، در حین جابجا کردن وسایل منزل، پاک کردن شیشه ها و گردگیری از وارد کردن بیش از اندازه فشار به کمر خود خودداری کنید و هنگام بلند کردن اجسام سنگین ، برای حفظ تعادل اول پاها را به اندازه عرض شانه ها باز و بعد جسم را بلند کنید .
انتهای پیام/