سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصرف انرژی ایران 15 برابر ژاپن است

رئیس دانشکده محیط زیست و انرژی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، میزان مصرف انرژی در ایران را بسیار نگران کننده عنوان کرد و گفت: میزان مصرف انرژی ما 15 برابر ژاپن و 5 برابر کشورهای پیشرفته است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،دکتر مجید عباسپور  اظهار داشت: یکی از کشورهای هستیم که در زمینه فشار و شدت مصرف انرژی وضعیت بسیار بدی داریم که دلایل متعددی از جمله مسائل فرهنگی، بی توجهی به صرفه جویی و مصرف صحیح و استفاده نکردن از انرژی های تجدیدپذیر در بروز این مساله دخیل هستند.
وی خاطرنشان کرد: اتحادیه اروپا تا سال 2020، حداقل 20 درصد انرژی های خود را باید از محل انرژی های تجدیدپذیر تامین کنند که این رقم در کشور ما تقریبا صفر است، درحالیکه پتانسیل و ظرفیت های زیادی در این زمینه داریم.
عباسپور بر ضرورت بررسی چالش های ترویج انرژی های تجدیدپذیر و برنامه ریزی صحیح برای مقابله با آنها تاکید کرد و گفت: علیرغم اینکه طی سالهای گذشته، کار زیادی در زمینه فرهنگ سازی تولید و استفاده از انرژی های تجدیدپذیر صورت گرفته، اما به نظر می رسد این اقدامات کافی نیست.
رئیس دانشکده محیط زیست واحدعلوم و تحقیقات به همکاری با سازمان هایی مثل یونسکو و برنامه عمران ملل متحد در حوزه توسعه انرژی های پاک و تجدیدپذیر اشاره کرد و انتخاب این واحد دانشگاهی به عنوان کرسی یونسکو در حوزه انرژی های تجدیدپذیر را در همین راستا ارزیابی کرد.
به گفته وی، چالش انرژی های تجدیدپذیر به عنوان یکی از پنل های تخصصی بیست و یکمین همایش انجمن متخصصان محیط زیست ایران طی دو روز گذشته مورد بررسی قرار گرفته است.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف درباره مباحث مطرح شده در این همایش توضیح داد: چالش های محیط زیستی در قالب 7 پنل تخصصی در همایش مطرح شد که یکی از آنها تعاملات بین المللی است زیرا بسیاری از مشکلات محیط زیستی به کشور ما محدود نمی شود که بحث ریزگردها از جمله مهم ترین آنهاست.
وی یادآور شد: از آنجا که منشا ریزگردها در کشورهای همسایه است امیدواریم با تقویت تعاملات منطقه ای و بین المللی بتوانیم این معضل را حل کنیم.
عباسپور ادامه داد: چالش های منابع آب نیز یکی دیگر از مشکلات محیط زیست ماست که شواهد آن در خشکسالی تالابها و دریاچه ارومیه و آلودگی منابع آب مشاهده می شود.
وی با بیان اینکه در رابطه با تنوع زیستی کشور با معضلات فراوانی روبه رو هستیم، تعرض به جنگل ابر، تهدید حیات وحش مانند گونه یوزپلنگ، شکارهای بی رویه و غیرمجاز و نبود فرهنگ لازم را از جمله تبعات این موضوع عنوان کرد.
عباسپور، تقویت آموزش های محیط زیستی در سطوح عمومی، آموزش و پرورش و آموزش عالی را یکی از راهکارهای پاسخگویی به مشکلات این حوزه ذکر کرد و گفت: واحدعلوم و تحقیقات در این زمینه گام های خوبی برداشته و اکنون 21 رشته محیط زیست دارد که برخی رشته های آن مانند دکتری حقوق محیط زیست، منحصر به فرد است و در هیچ کدام از دانشگاه های کشور راه اندازی نشده است.
وی همچنین از راه اندازی رشته HSE (بهداشت، ایمنی و محیط زیست) در مقطع دکتری واحد علوم و تحقیقات از سال تحصیلی آینده خبر داد.
منبع:ایرنا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.