سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خبرنگار سی ان ان: رآکتور تحقیقاتی ایران در قلب تهران فعال است

خبرنگار سی ان ان گزارش داد رآکتور کوچک تهران همچنان به فعالیتهای هسته‌ای خود ادامه می دهد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ "مایک کریور،" خبرنگار شبکه تلویزیونی سی ان ان، در گزارشی در پایگاه اینترنتی این شبکه به تشریح بازدید خود و گروهی از خبرنگاران داخلی و خارجی از رآکتور تحقیقاتی تهران پرداخت و نوشت در بخش مرکزی شلوغ و پر ازدحام تهران فعالیت های  هسته ای ایران به سرعت ادامه دارند؛ اما این فعالیت هسته ای کاملا قانونی است و بسیار با فعالیت های هسته ای مخفی ایران که آن را در جامعه جهانی منزوی کرده بود تفاوت دارد.

در فضایی باز در ایران که حداقل در چند سال اخیر ایجاد شده است دولت ایران رآکتور تحقیقاتی خود را در معرض دید جهانیان قرار داده است.
 
خبرنگاران و روزنامه نگاران ایرانی و خارجی روز چهارشنبه در میانه تدابیر امنیتی از این راکتور تحقیقاتی بازدید کردند. به خبرنگاران اجازه داده نشد که تلفن های همراه و دوربین با خود به داخل مجتمع هسته ای تهران ببرند.

خبرنگار سی ان ان در ادامه گزارش خود نوشته است مردانی با لباس واحد و باتوم هایی که بر کمرهایشان بسته بودند در اطراف مجتمع هسته ای تهران مستقر شده و برخی از آنها هم در هنگام بازدید روزنامه نگاران و خبرنگاران از رآکتور هسته ای همراه آنها  بودند؛ اما بازدید در فضایی کاملا آرام و بدون تنش انجام شد. تنها لحظه ناخوشایند این بازدید لحظه ورود به بخشی بود که به محل استقرار رآکتور منتهی می شد. این بخش بیشتر شبیه بازدید علمی دانشجویان بود تا آن که شبیه به بازدید از یک مرکز حساس حکومتی باشد. ما با لباس های سفید رنگ و کفش های آبی رنگ وارد محل استقرار رآکتور شدیم که در دهه 1960  بوسیله یک شرکت آمریکایی نصب شده است. به نظر می رسد ساختمان محل استقرار این رآکتور از زمان تکمیل تاکنون بسیار تغییر کرده است. علائم و نشانه های موجود در ساختمان به انگلیسی هستند و بالابرهای این مرکز هسته ای در وین پایتخت اتریش ساخته شده اند. در بخشی از این مرکز هسته ای تصاویر دو رهبر معظم ایران یعنی آیت الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، و آیت الله خامنه ای، رهبر کنونی ایران، در بخش های زیادی نصب شده است. بوی شیمیایی ناشناخته ای در هوا پخش شده است. در بخش مرکزی ساختمان یک استخر خنک کننده کوچک با خطوط کاشی های سفید به شکلی اغواکننده خودنمایی می کند. در عمق هفت متر و دویست سانتی متری آب شفاف میله های آلومینیومی مملو از اورانیوم 235  که در مقیاس بیست درصد غنی سازی می شوند مشاهده می شوند. این میزان از غنی سازی اورانیوم بسیار کم تر از سطحی است که برای تولید سلاح هسته ای نیاز است.

ایران و گروه پنج بعلاوه یک 24 نوامبر سال گذشته میلادی (3 آذر) توافقی را امضا کردند که فعالیت های ایران را در مسیر حرکت به سمت تولید سلاح هسته ای محدود می کند.
یکی از راهنمایان در راکتور هسته ای تهران به بازدیدکنندگان می گوید همه بخش ها تولید ایران هستند و هر هفته گروهی از دانش آموزان و دانشجویان برای بازدید از این مرکز هسته ای به این جا می آیند. هر ماه بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از این مرکز و فعالیت های هسته ای آن بازدید می کنند.

خبرنگار شبکه تلویزیونی سی ان ان در ادامه گزارش خود نوشته است توافق هسته ای میان ایران و گروه پنج بعلاوه یک که برای دستیابی به آن تلاش های زیادی انجام شد ماه گذشته روند اجرایی شدن آن شروع شد و هدف آن محدودسازی فعالیت های هسته ای ایران است؛ اما این رآکتور برای فعالیت های تحقیقاتی و تولید رادیودرمان ها مورد استفاده قرار می گیرد و اورانیوم غنی سازی شده در مقیاس بسیار پایین را بکار می گیرد به همین علت هم خارج از چارچوب توافق هسته ای قرار گرفته است.

سعید راهنمای بازدیدکنندگان از راکتور تحقیقات هسته ای ایران به بازدیدکنندگان گفت این یک بچه رآکتور است که قدرت آن پنج مگاوات است و به هیچ وجه برق تولید نمی کند و تنها ایزوتوپ های درمانی برای مصارف درمانی و پزشکی تولید می کند. وی گفت برخلاف این رآکتور راکتور اتمی بوشهر که اکنون خاموش است هزار مگاواتی است.

رآکتور تحقیقاتی تهران در مالکیت دولت ایران است؛ ولی همکاری نزدیکی با شرکت خصوصی "پارس ایزوتوپ" دارد. ایزوتوپ های دارویی تولید شده در این مرکز هسته ای نه تنها در مراکز درمانی ایران بکله در مراکز درمانی کشورهای دیگر مانند هند، پاکستان و لبنان هم مورد استفاده قرار می گیرند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۵۰ ۰۸ اسفند ۱۳۹۴
عجب!
دیگه این فسفلی را هم بیاین نابود کنین تا ما بریم غاز بچرونیم. این همه درس خوندیم تا یه جا مرتبط دستمون بند بشه اینم نمی تونین ببینین؟!!!
عجب بدبختیم ما....
ناشناس
۰۷:۳۶ ۰۷ اسفند ۱۳۹۴
آیا اسراییل راکتورهای هسته ای اش با مجوز کشور های منطقه است وقانونی است
ایران را به مخفی کاری متهم میکنید اگر مردش هستید بگویید راکتورهای هستی اسراییل چند تا ودر کجا اسراییل است اما سیر تاپیاز ایران را میدانید بعد هم میگویید مخفی
جدا که خیلی نامرد هستید ای کشورهای غربی
ناشناس
۱۵:۴۰ ۰۶ اسفند ۱۳۹۴
,وقتی دکمه لباس هم دوربین میشود و تصویربرداری میکند، نبردن دوربین و گوشی به داخل راکتور چه فرقی می کند؟؟؟؟!!