به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دکتر علیرضا زالی رییس سازمان نظام پزشکی امروز در حاشیه کنگره بینالمللی سرطان پستان گفت: سالانه حدود 10 هزار نفر به عنوان موارد جدید مبتلا به سرطان سینه در کشور تشخیص داده میشوند. شانس ابتلا به سرطان سینه در زنان ایرانی
از هر 100 هزار نفر حدود 4 تا 30 درصد است.
وی در ادامه در خصوص آمار مبتلایان به سرطان سینه گفت: حدود 85 درصد از بانوان ایرانی مبتلا به سرطان سینه در مراحل پایانی سرطان تشخیص داده میشوند. این در حالی است که در دنیا بالای 65 درصد موارد در مرحله اول تشخیص داده می شوند.
وی بیان کرد: بالاترین سن متوسط در بانوان ایرانی 10 سال پایین تر از سن جهانی است سن ابتلا به سرطان پستان در 55 سالگی است. در بانوان ایرانی به دلیل تراکم بافت سینه تشخیص در خانمهای جوان مشکلتر خواهد بود. در زنانی که در خانواده آنها در گذشته فردی مبتلا به سرطان سینه وجود داشته باشد شانس بروز سرطان 5 برابر خواهد بود، به همین دلیل نیازمند توجه بیشتری خواهد بود.
وی در خصوص رتبه ایران در میزان بروز سرطان سینه اظهار داشت: ایران در رده کشورهای متوسط رو به پایین در بروز سرطان پستان است که پیشبینی میشود شمار مبتلایان در آینده افزایش پیدا کند.
زالی در خصوص ارتباط میزان باروری و فرزندآوری با سرطان سینه خاطر نشان کرد: فرزند داشتن یک راهحل طبیعی برای جلوگیری از بروز این نوع سرطان است.
وی یکی دیگر از عوامل خطر بروز سرطان پستان در زنان جوان ایرانی را بلوغ زودرس همچنین یائسگی دیر رس عنوان کرد و گفت: به دلیل چاقیهای فزاینده پس از یائسگی در بانوان ایرانی شانس ابتلا به سرطان پستان افزایش مییابد.
زالی اظهار داشت: یکی از عوامل مهمی که میتواند از بروز سرطان پستان به طور طبیعی پیشگیری کند شیردهی است. در مطالعات ثابت شده است که میزان مدت شیردهی با سرطان پستان درارتباط است. اما متاسفانه بسیاری از بانوان ایرانی توجه کافی به این موضوع ندارند و حتی برخی به فرزندان خود شیر نمیدهند.
وی اظهار داشت: بین استفاده از مواد غذایی و سرطان پستان ارتباط معناداری وجود دارد و مصرف بیش از حد مواد چرب به خصوص چربیهای اشباع پس از یائسگی باعث افزایش شانس ابتلا به سرطان پستان و استفاده از آنتی اکسیدانها باعث کاهش بروز سرطان در زنان میشود.
زالی یکی از موارد مهم مرتبط با سرطان پستان را کمبود ویتامین D به دلیل زندگی شهری و کاهش قرار گرفتن در معرض آفتاب دانست.
وی برخی داروها مانند آسپرین و استاتینها را در کاهش بروز سرطان بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: مصرف این داروها پس از 50 سالگی باید با تجویز پزشک انجام شود.
زالی خاطرنشان کرد: استاندارد سازی روشهای تشخیصی و درمانی، پس از آن آگاهی بخشی در خصوص این سرطان و روشهای غربالگری منظم با تجویز پزشک در کاهش سرطان پستان تاثیر گذار خواهد بود.
شیوع بالای سرطان پستان در شمال غربی کشور
زالی در حاشیه کنگره سرطان پستان در جمع خبرنگاران گفت: در هر کشوری نقشه کشوری ابتلا به سرطان پستان وجود دارد، بنابر نقشه کشوری سرطان پستان در ایران بروز این سرطان در استانهای شمال غربی کشور بیشتر است.
وی در ادامه بیان کرد: میزان شیوع سرطان پستان در زنان در استانهای میان و جنوبی کمتر است، در استانهای فارس و بوشهر شمار مبتلایان به سرطان پستان بسیار کم است.در این میان استان تهران در میانه ردهبندی ابتلا به سرطان در میان دیگر استانها قرار دارد که ممکن است زندگی بومی این استانها تعیینکننده این موضوع باشد اما نیازمند بررسی بیشتر است.
زالی تشخیص به موقع و زود به هنگام را یکی از مهمترین راهکارهای درمان و پیشگری از سرطان پستان دانست و گفت: توصیه می شود که خانم های بین سن 25 تا 40 سال خود ماهانه، خود آزمایی پستان را انجام دهند و به محض مشاهده مورد مشکوک پزشک مراجعه کنند.
وی افزود: این توصیهها برای افرادی است که در خواهر، مادر یا یکی از افراد خانواده فرد مبتلا وجود نداشته باشد اما در صورتیکه سابقه خانوادگی وجود داشته باشد، نیازمنذ توجه و پیگیری بیشتر از سنین جوانی است.
زالی درخصوص پیشرفتهای اخیر در حوزه سرطان پستان اظهار داشت: امروزه استراتژی درمان سرطان پستان به سمت حفظ کامل سینه پیش میروند. به کمک روشهای جدید رادیوتراپی و روشهای جایگزینی هورمونی موفقیتهای بسیاری در کشور حاصل شده است که نوید بخش درمان شمار بسیاری از مبتلایان به سرطان است.
زالی در پایان در خصوص ابتلای مردان به سرطان پستان گفت: سرطان پستان در مردان بسیار نادرست است و حدود یک درصد از مبتلایان این سرطان را مردان تشکیل میدهند این سرطان در میان مردان ایرانی نیز وجود دارد. میزان خطر آن به دلیل آنکه سرطان پستان در مردان تهاجمیتر است، بیشتر است بسیاری از مردان به دلیل آنکه فکر می کنند سرطان پستان در مردان وجود ندارد، زمانی به پزشک مراجعه میکند که مراحل پایانی سرطان است.
انتهای پیام/